Op 9 juni hebben de leden van CIO Platform Nederland Martijn Koning, executive-board member en CDO van AutoBinck Group, verwelkomd als nieuwe voorzitter. Hij neemt de voorzittershamer over van Arthur Govaert, die vier jaar lang bestuursvoorzitter is geweest van de beroepsvereniging voor CIO’s in Nederland vanuit zijn voormalige rol als CIO bij Radboudumc.

Tijdens zijn termijn heeft Arthur niet alleen netwerken en kennisdeling naar een hoger plan gebracht, maar de vereniging ook zichtbaarder gemaakt in de media en bij de politiek, met name in Brussel en Den Haag. Zo zijn oneerlijke marktpraktijken en marktwerking voor digitale technologie aan de kaak gesteld, en is bepleit dat lidorganisaties te allen tijde (kosteloos) eigenaar blijven van hun data en is de aandacht gevestigd op het eerlijker verdelen van verantwoordelijkheid ten aanzien van beveiliging, privacy en continuïteit van softwareproducten tussen zakelijke gebruikers en leveranciers.

Tijdens een schriftelijke algemene ledenvergadering is unaniem gekozen voor Martijn Koning, die al enkele jaren bestuurslid bij de vereniging was en daarnaast verantwoordelijk voor het thema Transformation en de bijbehorende CIO Commissie, die momenteel aan een Transformation Maturity Tool werkt en een Transformation-podcastserie is gestart.

De nieuwe voorzitter zal zich, naast het voortzetten van de focus op eerlijke regelgeving in het digitale domein, inzetten voor digitale geletterdheid binnen organisaties en de link tussen digitalisering en duurzaamheid.

Arthur Govaert is sinds april 2022 VP Innovation Program Manager Connected Care bij Philips.

Dit is het vaste redactieaccount van IT Executive. Hierachter gaan meerdere redacteuren schuil. Je bereikt ons op redactie[at]itexecutive.nl.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam