High-Performance Healthcare Program

Het High-Performance Healthcare Program heeft als doel CIO’s en CMIO’s in de zorg inzicht te geven welke journeys er zijn om de juiste balans te vinden tussen kostenoptimalisatie en innovatie.

1 november 2023

 

17 januari 2024

27 februari 2024

15 mei 2024

11 juni 2024

Register

Over het programma

De zorgkosten stijgen met een exponentiële factor. In Nederland zijn we in 2022 de grens van 100 miljard per jaar gepasseerd, met de verwachting in 2030 boven de 200 miljard uit te komen. Ons BNP stijgt echter niet evenredig mee.

De urgentie om kosten te besparen is dus groot, maar hoe bespaar je op een bedrijf dat weinig tot niet schaalbaar is? Welke rol speelt ICT hierin? Zijn digitalisering, non-invasive e-health en value-based healthcare mogelijke (deel) oplossingen? En hoe creëer je ruimte voor investering in innovatie als je huidige budget al onder druk staat? Welke stappen kun je nu, als CIO/CMIO, nemen om niet alleen de huidige uitdagingen aan te kunnen, maar om in de toekomst een bijdrage te kunnen leveren aan structurele veranderingen in de zorg?

Digitale maturiteit van zorgorganisaties

In dit programma kijken we naar de digitale maturiteit van zorgorganisaties. Op basis daarvan verkennen we verschillende journeys die je kunt inzetten om jouw organisatie te laten groeien, niet alleen op ICT-technisch gebied, maar ook op organisatorisch en zorginhoudelijk gebied. Ondersteund door een breed ingezet onderzoek, levert het programma uiteindelijk een white paper met praktische aanbevelingen, toepasbare roadmaps en inzicht in de huidige stand van zaken binnen de ICT in de zorg.

Thema’s als infrastructuur, datahuishouding, ketenintegratie, informatiebeveiliging, kostenoptimalisatie/besparing en sourcing zullen aan bod komen, maar ook innovatie en hoe daar ruimte en budget voor vrij te maken.

Meer weten?

Wil op de hoogte blijven of je al aanmelden? Dat kan hier.

Sessie 5 | 11 juni 2024

Op 11 juni staat de afsluitende sessie van het High Performance Health Program, gericht op de rol van IT in de gezondheidszorg, op het programma.

Highlights

  • In deze sessie zal Erik Beulen de resultaten presenteren van het onderzoek wat is uitgevoerd voor het programma. Dit onderzoek duikt in de potentiële bijdrage van digitalisering, non-invasieve e-health, en value-based healthcare als sleutelelementen voor het hervormen van onze zorgsystemen.
  • Daarnaast verwelkomen we Roger Lim van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) die verder ingaat op regelgeving rondom IT vanuit ‘De European Health Data Space‘ (EHDS). Het raamwerk voor het delen van gegevens voor gezondheidsgegevens in de Europese Unie.

Deelnemen? Meld je hier aan.

Knowledge partners