High-Performance Healthcare Program

Het High-Performance Healthcare Program heeft als doel CIO’s en CMIO’s in de zorg inzicht te geven welke journeys er zijn om de juiste balans te vinden tussen kostenoptimalisatie en innovatie.

1 november 2023

 

17 januari 2024

27 februari 2024

25 april 2024

Over het programma

De zorgkosten stijgen met een exponentiële factor. In Nederland zijn we in 2022 de grens van 100 miljard per jaar gepasseerd, met de verwachting in 2030 boven de 200 miljard uit te komen. Ons BNP stijgt echter niet evenredig mee.

De urgentie om kosten te besparen is dus groot, maar hoe bespaar je op een bedrijf dat weinig tot niet schaalbaar is? Welke rol speelt ICT hierin? Zijn digitalisering, non-invasive e-health en value-based healthcare mogelijke (deel) oplossingen? En hoe creëer je ruimte voor investering in innovatie als je huidige budget al onder druk staat? Welke stappen kun je nu, als CIO/CMIO, nemen om niet alleen de huidige uitdagingen aan te kunnen, maar om in de toekomst een bijdrage te kunnen leveren aan structurele veranderingen in de zorg?

In dit programma kijken we naar de digitale maturiteit van zorgorganisaties. Op basis daarvan verkennen we verschillende journeys die je kunt inzetten om jouw organisatie te laten groeien, niet alleen op ICT-technisch gebied, maar ook op organisatorisch en zorginhoudelijk gebied. Ondersteund door een breed ingezet onderzoek, levert het programma uiteindelijk een white paper met praktische aanbevelingen, toepasbare roadmaps en inzicht in de huidige stand van zaken binnen de ICT in de zorg.

Thema’s als infrastructuur, datahuishouding, ketenintegratie, informatiebeveiliging, kostenoptimalisatie/besparing en sourcing zullen aan bod komen, maar ook innovatie en hoe daar ruimte en budget voor vrij te maken.

Wil op de hoogte blijven of je al aanmelden? Dat kan hier https://ictmedia.typeform.com/to/R29acNHK

Workshopsessie: Welke (financiële) voordelen bieden Shared Service Centra

Woensdag 17 januari 2024  12.00-17.00u Omgeving Utrecht

In deze tweede workshop van ons HP programma Healthcare gaan we dieper in op een onderwerp dat in de eerste sessie veel naar voren kwam: Shared Service Centra. Welke voordelen geeft het samenvoegen van IT-diensten en welke belemmeringen moeten daarvoor overwonnen worden?

In deze tweede sessie gaan we dieper in op de volgende vragen:

  • Zijn er (financiële) voordelen te behalen met het samenvoegen van IT-diensten?
  • Wat leren Shared Service Centers ons (ook buiten de zorg)?
  • Kunnen zij financiële ruimte creëren die gebruikt kan worden voor de digitale transformatie van ziekenhuizen en zorginstellingen?
  • Welke belemmeringen zijn er?
  • Zijn deze belemmeringen uniek voor de zorg?

Welke lessen uit andere industrieën kunnen de zorg helpen?

Jeroen Tas, innovation leader, zal de sessie aftrappen met een inspirerende presentatie vanuit zijn uitgebreide ervaring.

Ja, ik ben erbij op 17 januari!

Knowledge partners