Door de snelle ontwikkelingen in software development wordt het steeds moeilijker in te schatten welke competenties ICT professionals in de toekomst nodig hebben. Hierdoor kan de mismatch tussen vraag en aanbod van competenties op de ICT arbeidsmarkt groter worden, en dit kan de competitieve positie van een regio negatief beïnvloeden.

Het belang van goede ICT-vaardigheden voor softwareontwikkeling wordt onderschreven door de Europese Commissie, die daarom de European Software Skills Alliance (ESSA) heeft gefinancierd. Deze organisatie bestaat uit 26 bedrijven en non-profitorganisaties uit verschillende Europese regio’s.

Hogeschool Utrecht, die lid is van de alliantie, doet momenteel onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe ICT-trainingsprogramma’s en heeft een enquête uitgezet met het doel inzicht te verwerven in de behoefte aan ICT-trainingen.

Organisaties die in hun eigen IT-ontwikkeling voorzien en ontwikkelaars of engineers in huis hebben kunnen participeren in het onderzoek. De resultaten zullen na deelname met geïnteresseerden worden gedeeld.

Naar het onderzoek  
 
Meer over de Europese Software Skills Alliantie (pdf).

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam