Volledig digitale EX essentieel bij hybride werken

De digital employee experience (DEX) is een belangrijke pilaar onder het hybride werken. Voor een goede beleving van werknemers zijn vier componenten nodig: experience delivery, experience measurement, analysis en remediation. Daarop duidt onderzoek door Forrester in opdracht van VMware.

Het versnellen van adoptie van en investeren in oplossingen voor de digital employee experience is essentieel geworden nu bedrijven hybride werkplekken serieus nemen. Sinds het begin van de pandemie, geeft driekwart van de respondenten DEX een hogere prioriteit. Gevraagd naar de belangrijkste prioriteiten die de behoefte aan verbeterde DEX stimuleren, streeft tachtig procent van de respondenten naar een hogere productiviteit van de werknemers. Driekwart hoopt dat een DEX-oplossing de algehele beleving van werknemers kan verbeteren.

Investeringen in DEX-oplossingen blijven toenemen omdat organisaties streven naar een grotere werknemerstevredenheid. Hoewel slechts een kwart van de respondenten aangeeft momenteel een uitgebreide DEX-oplossing te hebben, verwacht een meerderheid van bijna 60 procent binnen 24 maanden zo’n oplossing te implementeren. Bovendien geeft 84 procent aan dat hun budget voor DEX-oplossingen in de komende drie jaar zal groeien met 11 tot 25 procent van hun totale IT-budget. Dit toont het belang aan van het vinden van een uitgebreide oplossing die de behoeften van alle werknemers ondersteunt.

Momenteel heeft tweederde van de respondenten drie of meer leveranciers voor oplossingen die DEX ondersteunen. Het inzetten van meerdere leveranciers kan de uitdagingen van de DEX-integratie vergroten, omdat oorzaakanalyse en de beoordeling van het rendement van de DEX-investering worden bemoeilijkt. Tweederde van de respondenten geeft prioriteit aan uitgebreide DEX-oplossingen, die een succesvolle experience delivery, experience measurement, analysis en remediation kunnen bieden.

“In de hybride werkplek zien organisaties de digital employee experience als een essentiële investering. Het stelt werknemers en IT-teams in staat om een positieve impact te hebben en hun beste werk af te leveren”, zegt Erik de Geus, Sr. Regional Director Benelux bij VMware. “Een probleemloze digital experience is een concurrerende, onderscheidende factor voor organisaties die zich richten op het werven en behouden van toptalent.”

Over het onderzoek

Forrester Consulting heeft in opdracht van VMware een wereldwijde online enquête gehouden onder 537 beslissers (directieniveau of hoger) verantwoordelijk voor strategie, toezicht of implementatie van digital employee experience (DEX.) Het onderzoek begon in februari 2022 en werd in maart 2022 afgerond.

Gerelateerde artikelen

Winst opgeven voor duurzaamheid? Helft CSCO’s zegt van wel

Winst opgeven voor duurzaamheid? Helft CSCO’s zegt van wel

Een aanzienlijke meerderheid van chief supply chain officers is van plan processen en workflows verder te automatiseren om ontwrichtingen zoals in de afgelopen twee jaar te voorkomen. Veelal willen zij de overstap naar de cloud versnellen zodat ze met realtime gegevens kunnen werken. Hierop duidt onderzoek door het IBM Institute for Business Value (IBV) in samenwerking met Celonis en Oxford Economics.

Tijd om langetermijnwaarde te halen uit de digitale strategie

Tijd om langetermijnwaarde te halen uit de digitale strategie

De digitale wereld heeft een omslagpunt bereikt in het gebruik van digitale technologieën. Het C-level zal zelf de regie moeten nemen over de digitale transformatie. De focus moet daarbij komen te liggen op het creëren van de juiste cultuur, processen en platforms om op de lange termijn waarde te leveren.

Terug naar kantoor: kans om ESG-verplichtingen te heroverwegen

Terug naar kantoor: kans om ESG-verplichtingen te heroverwegen

De pandemie gaf veel bedrijven gelegenheid even stil te staan ​​en na te denken. Terwijl de focus in de maanden na maart 2020 uitsluitend lag op hoe bedrijven en diensten normaal konden blijven functioneren, zorgt het succes van werken op afstand en andere veranderingen ervoor dat bedrijven nu naar bredere langetermijnplannen voor verandering kijken.

Agile werken vereist óók verandering in leiderschap

Agile werken vereist óók verandering in leiderschap

Er bestaat een direct verband tussen gebrek aan het juiste leiderschap en mislukte lean-implementaties. Leiderschap speelt in elke organisatie en in elke bedrijfstak een cruciale rol bij de toepassing van lean-principes. Bij de meeste transformaties zien we echter een gebrek aan aanpassing van leiderschapsgedrag.