Welke ontwikkelcompetenties vraagt de toekomst?

Redactie

11 juni 2021

Door de snelle ontwikkelingen in software development wordt het steeds moeilijker in te schatten welke competenties ICT professionals in de toekomst nodig hebben. Hierdoor kan de mismatch tussen vraag en aanbod van competenties op de ICT arbeidsmarkt groter worden, en dit kan de competitieve positie van een regio negatief beïnvloeden.

Het belang van goede ICT-vaardigheden voor softwareontwikkeling wordt onderschreven door de Europese Commissie, die daarom de European Software Skills Alliance (ESSA) heeft gefinancierd. Deze organisatie bestaat uit 26 bedrijven en non-profitorganisaties uit verschillende Europese regio’s.

Hogeschool Utrecht, die lid is van de alliantie, doet momenteel onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe ICT-trainingsprogramma’s en heeft een enquête uitgezet met het doel inzicht te verwerven in de behoefte aan ICT-trainingen.

Organisaties die in hun eigen IT-ontwikkeling voorzien en ontwikkelaars of engineers in huis hebben kunnen participeren in het onderzoek. De resultaten zullen na deelname met geïnteresseerden worden gedeeld.

[su_button url=”https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ESSA01″ target=”blank” style=”flat” background=”#3286ce” color=”#ffffff” size=”6″ radius=”5″]Naar het onderzoek[/su_button]
 
 
Meer over de Europese Software Skills Alliantie (pdf).

Gerelateerde artikelen

Alles op alles zetten om nieuwe generatie talent te binden

Alles op alles zetten om nieuwe generatie talent te binden

Voor de jongste generaties op de arbeidsmarkt wegen hybride werken en flexibiliteit zwaarder dan de hoogte van het salaris. Een weinig betrokken werkgever, slecht management en weinig aandacht voor loopbaanontwikkeling zijn belangrijke redenen om een baan op te zeggen.

Hoe meet je de voortgang van een security awareness programma?

Hoe meet je de voortgang van een security awareness programma?

Steeds meer bedrijven zetten niet alleen technologie in om cyberaanvallen zoveel mogelijk af te wenden, maar focussen ook op de menselijke factor in cybersecurity. Met recht. Een onderzoek van Stanford University en cybersecurityfirma Tessian uit 2020 wijst uit dat...

Leiderschapslessen uit wereldwijde ontwrichting

Leiderschapslessen uit wereldwijde ontwrichting

Het ontbreekt de laatste tijd niet aan wereldwijde, onvoorspelbare en ontwrichtende gebeurtenissen. Deze hebben hun invloed op de zakelijke wereld, en dit heeft weer zijn gevolgen voor zakelijk leiderschap. Welke lessen kunnen we hieruit trekken?

‘Handvatten voor exponentiële innovatie’

‘Handvatten voor exponentiële innovatie’

Incrementele verandering is niet genoeg om bij te blijven in een veranderende wereld waarin technologie zich exponentieel ontwikkelt. Bedrijven moeten werken aan de capaciteit om te kunnen inspelen op steeds weer nieuwe technologie- en businesskansen. Tijdens het...