Welke ontwikkelcompetenties vraagt de toekomst?

Redactie

11 juni 2021

Door de snelle ontwikkelingen in software development wordt het steeds moeilijker in te schatten welke competenties ICT professionals in de toekomst nodig hebben. Hierdoor kan de mismatch tussen vraag en aanbod van competenties op de ICT arbeidsmarkt groter worden, en dit kan de competitieve positie van een regio negatief beïnvloeden.

Het belang van goede ICT-vaardigheden voor softwareontwikkeling wordt onderschreven door de Europese Commissie, die daarom de European Software Skills Alliance (ESSA) heeft gefinancierd. Deze organisatie bestaat uit 26 bedrijven en non-profitorganisaties uit verschillende Europese regio’s.

Hogeschool Utrecht, die lid is van de alliantie, doet momenteel onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe ICT-trainingsprogramma’s en heeft een enquête uitgezet met het doel inzicht te verwerven in de behoefte aan ICT-trainingen.

Organisaties die in hun eigen IT-ontwikkeling voorzien en ontwikkelaars of engineers in huis hebben kunnen participeren in het onderzoek. De resultaten zullen na deelname met geïnteresseerden worden gedeeld.

[su_button url=”https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ESSA01″ target=”blank” style=”flat” background=”#3286ce” color=”#ffffff” size=”6″ radius=”5″]Naar het onderzoek[/su_button]
 
 
Meer over de Europese Software Skills Alliantie (pdf).

Gerelateerde artikelen

Vijf redenen waarom Roemenië een bron van tech-talent is

Vijf redenen waarom Roemenië een bron van tech-talent is

Volgens een onderzoek uit 2022 van ANIS (Vereniging van Werkgevers uit de Software- en Service-industrie) blijft de IT-markt in Roemenië voortdurend groeien. Het aantal specialisten in computerwetenschappen en computertechniek nadert inmiddels de 220.000. Naast hun sterke technische vaardigheden hebben Roemeense specialisten een sterk zakelijk instinct en begrijpen ze goed wat de uitdagingen en behoeften van de markt zijn.

Nieuw initiatief verbindt senior IT’ers met opdrachtgevers

Nieuw initiatief verbindt senior IT’ers met opdrachtgevers

Vorige maand is een initiatief van start gegaan om oudere en gepensioneerde digitale en IT-specialisten te verbinden met passend werk, zodat organisaties hun nijpende tekort aan ervaren IT’ers met diepgaande kennis van cruciale technologieën kunnen verlichten.

Buitenlands IT-talent inzetten? Stel deze vijf vragen

Buitenlands IT-talent inzetten? Stel deze vijf vragen

Dat er een groot tekort aan IT-personeel is, zal iedere leidinggevende kunnen beamen. Skilled developers zijn lastig te vinden en door de grote vraag bovendien ook nog eens moeilijk vast te houden. Niet eerder was de arbeidsmarkt voor IT-personeel zo krap. Voor steeds meer organisaties is het reden om over de grens te kijken in hun zoektocht naar IT-talent.

Neem je remote werknemers serieus

Neem je remote werknemers serieus

De Covid-pandemie betekende een enorme boost voor remote werken. Blijvend succes van deze transformatie is grotendeels afhankelijk van de tevredenheid onder werknemers. Door remote werken hebben organisaties wel ineens een wereldwijde ‘talent cloud’ tot hun beschikking. Dit kan een echte game changer worden.