Rob Visser

Rob Visser (Group CIO NN) – What customers really want

Onder het motto ‘great people create great results’ leidt Rob Visser als Group CIO wereldwijd de strategische IT- en technologieagenda van NN. Engineering, vakmanschap en klantgerichtheid zijn volgens hem sleutelfactoren binnen succesvolle digitale transformaties. De wensen en behoeften van de klant staan daarbij centraal.

“Belangrijk is de embedding van engineering binnen de diverse NN-product teams”, zegt de regerend CIO of the Year. “Deze nieuwe manier van werken voeren we nu tot in de krochten van het bedrijf door. Het doel is onze dienstverlening naar de klant optimaal beschikbaar, performant en plezierig in het gebruik te maken.”

Bij de waardering van individueel craftmanschip hoort volgens Visser de herziening van de oude hiërarchische lijnen. Zowel in Nederland als internationaal. Binnen NN zijn onder meer DevOps en de Agile geïntroduceerd. “Waar technologie steeds meer een commodity wordt, maken processen en bijbehorend menselijk vakmanschap het verschil.”

Tijdens het breakout-programma van CIO&CDO Insights 2023 zal Rob Visser onder de titel ‘From Powerpoint to practice’ vertellen hoe de feitelijke embedding van de mensgerichte strategie in de prakrijk wordt gerealiseerd. Deze interactieve bijeenkomst wordt mede geïnitieerd en ondersteund door Adobe.