Zes SD-WAN-mythes ontkracht

De toekomst van bedrijfsnetwerken is zonder twijfel “software defined”. Software is namelijk de enige manier om de complexiteit van connectiviteit, beveiliging van gegevensoverdracht over het internet en diepgaande netwerkanalyse beheersbaar te maken. Er moet ook rekening gehouden worden met onderlinge afhankelijkheden tussen netwerk- en beveiligingsdiensten, zeker als het gaat om een efficiënte werking. SD-WAN is een antwoord, maar zeker geen wondermiddel.

Met SD-WAN kunnen kwaliteits- en ontwerpproblemen in de onderliggende internet en MPLS-infrastructuur eenvoudig in kaart gebracht en tijdelijk opgelost worden. Een structurele oplossing om tot een totaalplaatje te komen, vergt vaak een stap extra. Want de bedrijfsnetwerken van morgen maken gebruik van een architectuur ontstaan uit de interactie tussen SD-WAN, beveiligingseisen èn de processen binnen IT servicebeheer. Naarmate SD-WAN zich verder ontwikkelt, worden de verschillen tussen de technologieën steeds kleiner. De focus van IT-besluitvormers verschuift dan naar het vermogen om het netwerk te controleren en te beheren in overeenstemming met alle ITIL-processen.

In dit whitepaper, uitgegeven door Deutsche Telekom Global Business, worden zes beweringen over SD-WAN onder de loep genomen.

  1. Hoe korter de weg naar de cloud, hoe beter
  2. Zero-Touch, zero zorgen, wereldwijd
  3. SD-WAN maakt alles veilig
  4. SD-WAN levert uitstekende kwaliteit, zelfs op slechte netwerken
  5. SD-WAN bespaart het bedrijf geld
  6. SD-WAN maakt alles agile en geautomatiseerd

Zijn deze stellingen steekhoudend en zo ja onder welke voorwaarden? Oordeel zelf en download onze whitepaper.

Gerelateerde artikelen

Jouw reis naar een intelligente fabriek begint met data en apps

Jouw reis naar een intelligente fabriek begint met data en apps

De wereld van productie verandert. Een intelligente fabriek is de toekomst. Deze fabrieken zijn flexibel en bewaken tegelijkertijd de kwaliteit. Data en apps spelen hierbij een hoofdrol. Het samenvoegen van de operatie met IT kan leiden tot verbeterde efficiency, lagere kosten en een beter inzicht. Maar hoe realiseer je dit precies?

Oracle Cloud in de publieke sector (en daarbuiten): strategische overeenkomsten onderstrepen toewijding aan digitale innovatie en optimale veiligheid

Oracle Cloud in de publieke sector (en daarbuiten): strategische overeenkomsten onderstrepen toewijding aan digitale innovatie en optimale veiligheid

Oracle versterkt zijn rol in de digitale transformatie van de publieke sector met twee strategische overeenkomsten. De vernieuwde deal met de Rijksoverheid benadrukt Oracle’s toewijding aan digitale efficiëntie en innovatie. Ook heeft de Europese Commissie Oracle Cloud Infrastructure gekozen, wat getuigt van het vertrouwen in Oracle’s technologische kracht.

De digitale transformatie van de utility operation van ENGIE

De digitale transformatie van de utility operation van ENGIE

ENGIE werkte samen met Digitate om vijf verschillende zakelijke uitdagingen aan te pakken. Zij startten een proces om digitale transformatie door te voeren de B2C-activiteiten. Dit leidde tot het automatiseren van serviceverzoeken, het voorkomen van €5 miljoen inkomstenverlies per dag en het verminderen van klachten van klanten met 95 procent.

Hoe data wél werkt voor zorgpersoneel

Hoe data wél werkt voor zorgpersoneel

Dat technologie in de zorg nodig is, onderkent iedereen. De vraag is: hoe maak je de juiste keuzes? Dat blijkt een hele uitdaging. Je verdwaalt gemakkelijk in het oerwoud van zorgdigitalisering, sensortechnologie en gegevensuitwisseling. Scherpe keuzes en een verandering in denken en doen zijn nodig.