Zes SD-WAN-mythes ontkracht

De toekomst van bedrijfsnetwerken is zonder twijfel “software defined”. Software is namelijk de enige manier om de complexiteit van connectiviteit, beveiliging van gegevensoverdracht over het internet en diepgaande netwerkanalyse beheersbaar te maken. Er moet ook rekening gehouden worden met onderlinge afhankelijkheden tussen netwerk- en beveiligingsdiensten, zeker als het gaat om een efficiënte werking. SD-WAN is een antwoord, maar zeker geen wondermiddel.

Met SD-WAN kunnen kwaliteits- en ontwerpproblemen in de onderliggende internet en MPLS-infrastructuur eenvoudig in kaart gebracht en tijdelijk opgelost worden. Een structurele oplossing om tot een totaalplaatje te komen, vergt vaak een stap extra. Want de bedrijfsnetwerken van morgen maken gebruik van een architectuur ontstaan uit de interactie tussen SD-WAN, beveiligingseisen èn de processen binnen IT servicebeheer. Naarmate SD-WAN zich verder ontwikkelt, worden de verschillen tussen de technologieën steeds kleiner. De focus van IT-besluitvormers verschuift dan naar het vermogen om het netwerk te controleren en te beheren in overeenstemming met alle ITIL-processen.

In dit whitepaper, uitgegeven door Deutsche Telekom Global Business, worden zes beweringen over SD-WAN onder de loep genomen.

  1. Hoe korter de weg naar de cloud, hoe beter
  2. Zero-Touch, zero zorgen, wereldwijd
  3. SD-WAN maakt alles veilig
  4. SD-WAN levert uitstekende kwaliteit, zelfs op slechte netwerken
  5. SD-WAN bespaart het bedrijf geld
  6. SD-WAN maakt alles agile en geautomatiseerd

Zijn deze stellingen steekhoudend en zo ja onder welke voorwaarden? Oordeel zelf en download onze whitepaper.

Gerelateerde artikelen

Hoe data wél werkt voor zorgpersoneel

Hoe data wél werkt voor zorgpersoneel

Dat technologie in de zorg nodig is, onderkent iedereen. De vraag is: hoe maak je de juiste keuzes? Dat blijkt een hele uitdaging. Je verdwaalt gemakkelijk in het oerwoud van zorgdigitalisering, sensortechnologie en gegevensuitwisseling. Scherpe keuzes en een verandering in denken en doen zijn nodig.

API management: duur en onnodig?

API management: duur en onnodig?

Slechts vijftig procent van de API’s zal in 2025 fatsoenlijk beheerd worden. API’s waarmee je applicaties en systemen openzet voor partners, klanten en andere bedrijfsonderdelen. API’s waarmee privacygevoelige gegevens en intieme details over bedrijfsprocessen mee uitgewisseld worden. Wat is het bedrijfsrisico als er iets fout gaat? Enable U helpt!

Hoe kun je met minimale IT inspanning datagedreven ambities versnellen?

Hoe kun je met minimale IT inspanning datagedreven ambities versnellen?

Eén van de problemen waar IT tegenaan loopt is dat afdelingen met eigen systemen en dus eigen data werken. Dat zorgt voor veel verschillende en versnipperde datastromen en er ontstaat silovorming. Het is de taak van IT om alle data centraal beschikbaar te stellen zodat deze in samenhang geanalyseerd kan worden en daar zit vaak de crux.