Levi9 en Sintio ontwikkelen innovatieve laadoplossingen voor e-voertuigen

Levi9

24 april 2024

Sintio, een Zwitserse startup, wil de markt voor elektrische voertuigen harder laten groeien met een gebruiksvriendelijke, veelomvattende oplossing voor het beheer van oplaadpunten. Hun applicatie stroomlijnt het beheer van EV-systemen, waardoor het makkelijker wordt voor eigenaren van vastgoed en vastgoedbeheermaatschappijen om oplaadpunten voor elektrische voertuigen aan burgers ter beschikking te stellen.

Als kleine speler in een sterk concurrerende markt was het niet makkelijk voor Sintio om voet aan de grond te krijgen. Het bedrijf koos voor Levi9 als partner met wie zij haar waarden van open communicatie en samenwerking delen, en vertrouwde ons om een innovatieve oplossing op basis van groene technologie te ontwikkelen die zich onderscheidt van de oplossingen van concurrenten.

Ons team heeft een maatwerkoplossing voor het beheer van oplaadpunten voor elektrische voertuigen bedacht, die inspeelt op de behoefte voor het laden van voertuigen van zowel publieke als private partijen. Daarbij heeft het team essentiële functies, zoals accountbeheer en betaaloplossingen van Stripe geïntegreerd. Technisch gezien steunt het project op een stevig technisch samenstelling van softwarecomponenten met onder meer .NET Core, RDS, AWS Computer Cloud, ELB, EC2, ECS, en Cloud Watch. Een andere sterke innovatie is de integratie van het Open Charge Point Protocol (OCPP), dat zorgt voor vlotte communicatie tussen verschillende oplaadpunten.

Om dit project tot een succes te maken moesten wij veel meer uit de kast halen dan onze technische deskundigheid. Wij hebben de uitdagingen en doelen van Sintio omarmd als waren het onze eigen doelen en uitdagingen, hebben ons aangepast aan de drukke agenda van de producteigenaar van Sintio en ons proactief beziggehouden met de zakelijke kant van het project. Deze vlotte aanpassing werd duidelijk in hoe ons team met problemen omging – of we nu halverwege het project opnieuw moesten kijken naar de architectuur of ongebruikelijke manieren moesten vinden om opladers te testen, zoals het gebruik van alledaagse apparaten op kantoor.

De applicatie die wij voor Sintio hebben ontwikkeld is bewijs van onze belofte om kwalitatief hoogwaardige producten te leveren, niet alleen binnen de gestelde termijn, maar ook nog eens meer bieden dan onze klanten verwachten. Dankzij de functies waarbij de gebruiker centraal staat, en die de functies van onze concurrenten ruim overtreffen, en een model met een aantrekkelijker prijsstelling, krijgt Sintio meer erkenning op de markt. Het succes van het project was een forse stap voorwaarts om Sintio op de kaart te zetten als duurzame onderneming, klaar om een blijvende invloed op de energiesector te hebben.

“Levi9 heeft een uitzonderlijke flexibiliteit aan de dag gelegd en had de oprechte wens om ons te ondersteunen; winst was niet louter de drijfveer. Wij waarderen hun bereidheid om zich aan te passen aan onze veranderende behoeften als startup en hun toewijding aan ons succes.” Philipp Bruhin, Algemeen Directeur en Hoofd Softwarebeheer van Sintio

 

Gerelateerde artikelen

AI-nstein of Einstein?

AI-nstein of Einstein?

Tijdens Salesforce World Tour Amsterdam 2024 liet Salesforce zien wat de toekomst is van AI, en welke onbegrensde mogelijkheden bedrijven hebben op dit gebied.

Revolutioneren van stedelijke ontwikkeling met digitaal data-ecosysteem

Revolutioneren van stedelijke ontwikkeling met digitaal data-ecosysteem

Future Insight creëert innovatieve digitale oplossingen voor stadsplanning en -ontwikkeling. Het bedrijf wilde echter meer doen om smart cities te bevorderen door toegang te bieden tot veilige en eerlijk verkregen gegevens. Via Levi9 heeft Future Insight toegang gekregen tot deskundigheid bij productontwikkeling en de bundeling van gegevens.

Jouw reis naar een intelligente fabriek begint met data en apps

Jouw reis naar een intelligente fabriek begint met data en apps

De wereld van productie verandert. Een intelligente fabriek is de toekomst. Deze fabrieken zijn flexibel en bewaken tegelijkertijd de kwaliteit. Data en apps spelen hierbij een hoofdrol. Het samenvoegen van de operatie met IT kan leiden tot verbeterde efficiency, lagere kosten en een beter inzicht. Maar hoe realiseer je dit precies?

Oracle Cloud in de publieke sector (en daarbuiten): strategische overeenkomsten onderstrepen toewijding aan digitale innovatie en optimale veiligheid

Oracle Cloud in de publieke sector (en daarbuiten): strategische overeenkomsten onderstrepen toewijding aan digitale innovatie en optimale veiligheid

Oracle versterkt zijn rol in de digitale transformatie van de publieke sector met twee strategische overeenkomsten. De vernieuwde deal met de Rijksoverheid benadrukt Oracle’s toewijding aan digitale efficiëntie en innovatie. Ook heeft de Europese Commissie Oracle Cloud Infrastructure gekozen, wat getuigt van het vertrouwen in Oracle’s technologische kracht.