Zelfs je meest ervaren ict’er kan slachtoffer worden van een digitale aanval

Om je goed te beschermen tegen cybercrime is het hebben van een veilig netwerk niet meer genoeg. Mensen zijn vaak de zwakke schakel bij digitale aanvallen. Zij zijn uiteindelijk degenen die klikken, gegevens invullen of besluiten te reageren. Hoe maak je jouw werknemers hier bewust van?

Door bedrijfsstilstand kost de gemiddelde digitale aanval €300.000

In 2019 is ruim 50% van alle bedrijven slachtoffer geweest van een digitale aanval. We denken allemaal: dat overkomt mij niet, maar slachtoffer worden van cybercrime kan echt iedereen gebeuren. En de schade is fors. De kosten van een gemiddeld incident zijn gestegen van € 184.000 naar € 300.000. Een stijging van maar liefst 63%. Een bedrijf kan er hierdoor lange tijd uitliggen of in het ergste geval zelfs failliet gaan. Als werknemers zich bewust zijn van de gevaren, als ze weten wat ransomware, malware en phishing inhouden, dan is de kans dat zij in een val trappen al een stuk kleiner. Maar wat kun je nog meer doen?

Maak je werknemers bewust van de nieuwe situatie

Nu er massaal wordt thuisgewerkt zijn de risico’s enorm toegenomen. Ook cybercriminelen zitten thuis en passen hun aanvalsstrategieën aan op de nieuwe situatie. Doordat iedereen op een eigen netwerk zit, is het makkelijker binnen te dringen. Het is daarom essentieel om op je werklaptop of pc te blijven werken en die niet ook voor privézaken te gebruiken. Bij KPN zorgen we ervoor dat onze beveiligingssystemen altijd up-to-date zijn.

Altijd optimaal beschermd

Het begint namelijk allemaal met een veilige internetverbinding. Daarom voorziet KPN zijn internetverbindingen altijd van de laatste updates, zodat de meeste malware, ransomware en andere virussen worden tegengehouden. Secure Networking biedt organisaties meer controle en inzicht, omdat deze dienst gevaren binnen in het netwerk gemakkelijk opspoort. Elk bedrijf vraagt om de juiste combinatie van bewustzijn en beveiliging. Bij KPN helpen we je graag met advies om ook jouw bedrijf beter te beschermen. Kijk voor meer informatie op kpn.com/veiligheid.

Gerelateerde artikelen

Oracle Cloud in de publieke sector (en daarbuiten): strategische overeenkomsten onderstrepen toewijding aan digitale innovatie en optimale veiligheid

Oracle Cloud in de publieke sector (en daarbuiten): strategische overeenkomsten onderstrepen toewijding aan digitale innovatie en optimale veiligheid

Oracle versterkt zijn rol in de digitale transformatie van de publieke sector met twee strategische overeenkomsten. De vernieuwde deal met de Rijksoverheid benadrukt Oracle’s toewijding aan digitale efficiëntie en innovatie. Ook heeft de Europese Commissie Oracle Cloud Infrastructure gekozen, wat getuigt van het vertrouwen in Oracle’s technologische kracht.

De digitale transformatie van de utility operation van ENGIE

De digitale transformatie van de utility operation van ENGIE

ENGIE werkte samen met Digitate om vijf verschillende zakelijke uitdagingen aan te pakken. Zij startten een proces om digitale transformatie door te voeren de B2C-activiteiten. Dit leidde tot het automatiseren van serviceverzoeken, het voorkomen van €5 miljoen inkomstenverlies per dag en het verminderen van klachten van klanten met 95 procent.

Hoe data wél werkt voor zorgpersoneel

Hoe data wél werkt voor zorgpersoneel

Dat technologie in de zorg nodig is, onderkent iedereen. De vraag is: hoe maak je de juiste keuzes? Dat blijkt een hele uitdaging. Je verdwaalt gemakkelijk in het oerwoud van zorgdigitalisering, sensortechnologie en gegevensuitwisseling. Scherpe keuzes en een verandering in denken en doen zijn nodig.