Zelfs je meest ervaren ict’er kan slachtoffer worden van een digitale aanval

Om je goed te beschermen tegen cybercrime is het hebben van een veilig netwerk niet meer genoeg. Mensen zijn vaak de zwakke schakel bij digitale aanvallen. Zij zijn uiteindelijk degenen die klikken, gegevens invullen of besluiten te reageren. Hoe maak je jouw werknemers hier bewust van?

Door bedrijfsstilstand kost de gemiddelde digitale aanval €300.000

In 2019 is ruim 50% van alle bedrijven slachtoffer geweest van een digitale aanval. We denken allemaal: dat overkomt mij niet, maar slachtoffer worden van cybercrime kan echt iedereen gebeuren. En de schade is fors. De kosten van een gemiddeld incident zijn gestegen van € 184.000 naar € 300.000. Een stijging van maar liefst 63%. Een bedrijf kan er hierdoor lange tijd uitliggen of in het ergste geval zelfs failliet gaan. Als werknemers zich bewust zijn van de gevaren, als ze weten wat ransomware, malware en phishing inhouden, dan is de kans dat zij in een val trappen al een stuk kleiner. Maar wat kun je nog meer doen?

Maak je werknemers bewust van de nieuwe situatie

Nu er massaal wordt thuisgewerkt zijn de risico’s enorm toegenomen. Ook cybercriminelen zitten thuis en passen hun aanvalsstrategieën aan op de nieuwe situatie. Doordat iedereen op een eigen netwerk zit, is het makkelijker binnen te dringen. Het is daarom essentieel om op je werklaptop of pc te blijven werken en die niet ook voor privézaken te gebruiken. Bij KPN zorgen we ervoor dat onze beveiligingssystemen altijd up-to-date zijn.

Altijd optimaal beschermd

Het begint namelijk allemaal met een veilige internetverbinding. Daarom voorziet KPN zijn internetverbindingen altijd van de laatste updates, zodat de meeste malware, ransomware en andere virussen worden tegengehouden. Secure Networking biedt organisaties meer controle en inzicht, omdat deze dienst gevaren binnen in het netwerk gemakkelijk opspoort. Elk bedrijf vraagt om de juiste combinatie van bewustzijn en beveiliging. Bij KPN helpen we je graag met advies om ook jouw bedrijf beter te beschermen. Kijk voor meer informatie op kpn.com/veiligheid.

Gerelateerde artikelen

AI-nstein of Einstein?

AI-nstein of Einstein?

Tijdens Salesforce World Tour Amsterdam 2024 liet Salesforce zien wat de toekomst is van AI, en welke onbegrensde mogelijkheden bedrijven hebben op dit gebied.

Revolutioneren van stedelijke ontwikkeling met digitaal data-ecosysteem

Revolutioneren van stedelijke ontwikkeling met digitaal data-ecosysteem

Future Insight creëert innovatieve digitale oplossingen voor stadsplanning en -ontwikkeling. Het bedrijf wilde echter meer doen om smart cities te bevorderen door toegang te bieden tot veilige en eerlijk verkregen gegevens. Via Levi9 heeft Future Insight toegang gekregen tot deskundigheid bij productontwikkeling en de bundeling van gegevens.

Jouw reis naar een intelligente fabriek begint met data en apps

Jouw reis naar een intelligente fabriek begint met data en apps

De wereld van productie verandert. Een intelligente fabriek is de toekomst. Deze fabrieken zijn flexibel en bewaken tegelijkertijd de kwaliteit. Data en apps spelen hierbij een hoofdrol. Het samenvoegen van de operatie met IT kan leiden tot verbeterde efficiency, lagere kosten en een beter inzicht. Maar hoe realiseer je dit precies?