Zelfs je meest ervaren ict’er kan slachtoffer worden van een digitale aanval

Om je goed te beschermen tegen cybercrime is het hebben van een veilig netwerk niet meer genoeg. Mensen zijn vaak de zwakke schakel bij digitale aanvallen. Zij zijn uiteindelijk degenen die klikken, gegevens invullen of besluiten te reageren. Hoe maak je jouw werknemers hier bewust van?

Door bedrijfsstilstand kost de gemiddelde digitale aanval €300.000

In 2019 is ruim 50% van alle bedrijven slachtoffer geweest van een digitale aanval. We denken allemaal: dat overkomt mij niet, maar slachtoffer worden van cybercrime kan echt iedereen gebeuren. En de schade is fors. De kosten van een gemiddeld incident zijn gestegen van € 184.000 naar € 300.000. Een stijging van maar liefst 63%. Een bedrijf kan er hierdoor lange tijd uitliggen of in het ergste geval zelfs failliet gaan. Als werknemers zich bewust zijn van de gevaren, als ze weten wat ransomware, malware en phishing inhouden, dan is de kans dat zij in een val trappen al een stuk kleiner. Maar wat kun je nog meer doen?

Maak je werknemers bewust van de nieuwe situatie

Nu er massaal wordt thuisgewerkt zijn de risico’s enorm toegenomen. Ook cybercriminelen zitten thuis en passen hun aanvalsstrategieën aan op de nieuwe situatie. Doordat iedereen op een eigen netwerk zit, is het makkelijker binnen te dringen. Het is daarom essentieel om op je werklaptop of pc te blijven werken en die niet ook voor privézaken te gebruiken. Bij KPN zorgen we ervoor dat onze beveiligingssystemen altijd up-to-date zijn.

Altijd optimaal beschermd

Het begint namelijk allemaal met een veilige internetverbinding. Daarom voorziet KPN zijn internetverbindingen altijd van de laatste updates, zodat de meeste malware, ransomware en andere virussen worden tegengehouden. Secure Networking biedt organisaties meer controle en inzicht, omdat deze dienst gevaren binnen in het netwerk gemakkelijk opspoort. Elk bedrijf vraagt om de juiste combinatie van bewustzijn en beveiliging. Bij KPN helpen we je graag met advies om ook jouw bedrijf beter te beschermen. Kijk voor meer informatie op kpn.com/veiligheid.

Gerelateerde artikelen

API management: duur en onnodig?

API management: duur en onnodig?

Slechts vijftig procent van de API’s zal in 2025 fatsoenlijk beheerd worden. API’s waarmee je applicaties en systemen openzet voor partners, klanten en andere bedrijfsonderdelen. API’s waarmee privacygevoelige gegevens en intieme details over bedrijfsprocessen mee uitgewisseld worden. Wat is het bedrijfsrisico als er iets fout gaat? Enable U helpt!

Hoe kun je met minimale IT inspanning datagedreven ambities versnellen?

Hoe kun je met minimale IT inspanning datagedreven ambities versnellen?

Eén van de problemen waar IT tegenaan loopt is dat afdelingen met eigen systemen en dus eigen data werken. Dat zorgt voor veel verschillende en versnipperde datastromen en er ontstaat silovorming. Het is de taak van IT om alle data centraal beschikbaar te stellen zodat deze in samenhang geanalyseerd kan worden en daar zit vaak de crux.

Herpak de regie op security

Herpak de regie op security

Eind 2022 is de nieuwe security-richtlijn NIS2 uitgevaardigd. De lidstaten van de Europese Unie hebben nu zo’n anderhalf jaar de tijd de fors aangescherpte regels in nationale wetgeving te verankeren. Als bestuurder moet je je ervan bewust zijn dat er meer inspanningen worden verlangd.

Performance-verbetering door OT-data te verbinden met IT

Performance-verbetering door OT-data te verbinden met IT

Binnen veel productieorganisaties zijn IT- en OT-omgevingen twee gescheiden werelden, waardoor de mogelijkheden van data onbenut blijven. Hetsamenbrengen van relevante data uit beide omgevingen is de basis voor een hogere productiviteit, duurzame productie en doorbraken in kwaliteit en efficiëntie.