Zelfs je meest ervaren ict’er kan slachtoffer worden van een digitale aanval

Om je goed te beschermen tegen cybercrime is het hebben van een veilig netwerk niet meer genoeg. Mensen zijn vaak de zwakke schakel bij digitale aanvallen. Zij zijn uiteindelijk degenen die klikken, gegevens invullen of besluiten te reageren. Hoe maak je jouw werknemers hier bewust van?

Door bedrijfsstilstand kost de gemiddelde digitale aanval €300.000

In 2019 is ruim 50% van alle bedrijven slachtoffer geweest van een digitale aanval. We denken allemaal: dat overkomt mij niet, maar slachtoffer worden van cybercrime kan echt iedereen gebeuren. En de schade is fors. De kosten van een gemiddeld incident zijn gestegen van € 184.000 naar € 300.000. Een stijging van maar liefst 63%. Een bedrijf kan er hierdoor lange tijd uitliggen of in het ergste geval zelfs failliet gaan. Als werknemers zich bewust zijn van de gevaren, als ze weten wat ransomware, malware en phishing inhouden, dan is de kans dat zij in een val trappen al een stuk kleiner. Maar wat kun je nog meer doen?

Maak je werknemers bewust van de nieuwe situatie

Nu er massaal wordt thuisgewerkt zijn de risico’s enorm toegenomen. Ook cybercriminelen zitten thuis en passen hun aanvalsstrategieën aan op de nieuwe situatie. Doordat iedereen op een eigen netwerk zit, is het makkelijker binnen te dringen. Het is daarom essentieel om op je werklaptop of pc te blijven werken en die niet ook voor privézaken te gebruiken. Bij KPN zorgen we ervoor dat onze beveiligingssystemen altijd up-to-date zijn.

Altijd optimaal beschermd

Het begint namelijk allemaal met een veilige internetverbinding. Daarom voorziet KPN zijn internetverbindingen altijd van de laatste updates, zodat de meeste malware, ransomware en andere virussen worden tegengehouden. Secure Networking biedt organisaties meer controle en inzicht, omdat deze dienst gevaren binnen in het netwerk gemakkelijk opspoort. Elk bedrijf vraagt om de juiste combinatie van bewustzijn en beveiliging. Bij KPN helpen we je graag met advies om ook jouw bedrijf beter te beschermen. Kijk voor meer informatie op kpn.com/veiligheid.

Gerelateerde artikelen

Zuiver drinkwater met blockchain innovatie

Zuiver drinkwater met blockchain innovatie

Samen met Fujitsu heeft het bedrijf Botanical Water Technologies (BWT) als doel om in 2025 100 miljoen mensen in de meest kwetsbare gebieden ter wereld van zuiver drinkwater te voorzien. Een sleutelelement hierin is een op blockchaintechnologie gebouwd platform dat transparantie en traceerbaarheid mogelijk maakt. Dit platform is een voorbeeld van hoe het mogelijk is te innoveren én op te schalen met duurzaamheid als thema.

‘Experience level’ overbrugt kloof tussen gebruiker en IT

‘Experience level’ overbrugt kloof tussen gebruiker en IT

Experience Level Agreements bestaan uit een reeks meetinstrumenten die tot doel heeft de gebruikerservaring over de hele linie te meten, voor alle IT-services die medewerkers gebruiken, bijna in real-time, als IT-resultaten en -uitkomsten als een functie.

Ontdek de sociale aspecten van workforce management

Ontdek de sociale aspecten van workforce management

Met workforce management kan jouw organisatie inspelen op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Daarnaast veranderen maatschappelijke en organisatorische ontwikkelingen snel. Workforce management bevat verschillende sociale aspecten. Hierdoor kunnen medewerkers altijd specifieke informatie delen over de ingeplande dienst en blijven medewerkers altijd op de hoogte bij eventuele updates.