Genomineerden voor Innovation Awards 2022 bekend

De CIO Magazine Innovation Awards, die op 23 juni worden uitgereikt tijdens CIO&CDO Insights, zijn prijzen voor innovatie. De awards zijn een initiatief van ICT Media en bedoeld om innovatieve projecten te stimuleren en belonen bij zowel afnemers als leveranciers van IT-oplossingen. De genomineerden zijn inmiddels bekend:

In de categorie Meest Innovatieve Leider zijn drie mensen genomineerd: Anneke Keller, CTO bij Wehkamp, Thomas Bunnik, medeoprichter en CEO bij Whoppah en Toine van Eeden, CIO bij Salta Group. De jury zal beoordelen wie van de drie zich qua aanpak en visie het meest onderscheidt.

Er zijn drie bedrijven genomineerd in de categorie Meest Innovatieve Ecosysteem omwille van hun snelheid, wendbaarheid en specialisme: Lensor, vanwege zijn geautomatiseerde voertuiginspecties voor lease- en verhuurbedrijven. Tweede genomineerde is Randstad voor de digitalisering van de talent journey op het gebied van identificatie en compliant onboarding. Santeon is als derde genomineerd voor zijn Health Intelligence Platform (HIPS), een dataplatform voor snelle uitwisseling van informatie voor onder meer benchmarking en onderzoek.

De laatste categorie, Meest Innovatieve Start-up, Scale-up of Challenger heeft de volgende vier nominaties opgeleverd: FastID, dat een digitale identiteit biedt voor consumenten die daarmee snelle toegang tot evenementen, diensten en locaties krijgen. Daarnaast is Moovd genomineerd, voor digitale therapieën die de geestelijke gezondheidszorg vooruit helpen. De derde genomineerde is TestGorilla, vanwege kwalitatieve en wetenschappelijk geteste assessments waarmee organisaties hun recruitment meer data-gedreven kunnen aanpakken. Als vierde is Whoppah geselecteerd, een design interieur marktplaats om producten een langer leven te geven.

Alle genomineerden zullen hun case in een pitch van 180 seconden presenteren op 23 juni. Daaraan voorafgaand zal Hylke Sprangers, voormalig CIO of the Year en lecturer bij de Erasmus Universiteit, de innovatieve ontwikkelingen bij de genomineerden duiden.

Meer informatie vind je op de event website. Wil je dit evenement bijwonen? Meld je dan aan.

Gerelateerde artikelen

Van recht naar krom

Van recht naar krom

Ik verlang naar een ouderwetse zomer vol komkommernieuws. Want het is wel élke dag wat dit jaar. Maar tussen alle slechte tijdingen zag ik afgelopen week wel een uitgelezen goed-nieuws item over een nieuw product van Nederlandse bodem!

De wereld heeft een UX-probleem

De wereld heeft een UX-probleem

Als je ze wilt zien, zijn ze overal: minder dan optimale ervaringen met techniek en organisaties. Onze samenleving is de laatste kwart eeuw dan ook een stuk complexer geworden. Er lopen dus ook meer zaken stroef of mis. En het lijkt misschien een grote stap, maar ook onze aarde biedt de laatste jaren zacht gezegd een minder dan optimale ervaring. Hoogste tijd om de effecten van onze problemen proberen te temperen.

Dutch Design op CIODAY. Hoe dat zo?

Dutch Design op CIODAY. Hoe dat zo?

Het thema van CIODAY2022 is Dutch Design: een beproefde Nederlandse denk- en handelswijze om problemen en opportuniteit te adresseren. Gericht op eenvoud, samenwerking, met oog voor economie en samenleving.

Thomas Bunnik (Whoppah) meest innovatieve leider van Nederland

Thomas Bunnik (Whoppah) meest innovatieve leider van Nederland

Thomas Bunnik, oprichter en CEO van Whoppah, is winnaar van de Innovation Award in de categorie Meest innovatieve leider. Santeon won de award voor het Meest innovatieve ecosysteem. TestGorrilla ging er met de prijs vandoor in de categorie Meest succesvolle startup, scaleup of challenger en Lensor, onderdeel van Pon Holdings, ontving de eerste award in een nieuwe categorie Meest succesvolle business-innovatie.