Genomineerden voor Innovation Awards 2022 bekend

De CIO Magazine Innovation Awards, die op 23 juni worden uitgereikt tijdens CIO&CDO Insights, zijn prijzen voor innovatie. De awards zijn een initiatief van ICT Media en bedoeld om innovatieve projecten te stimuleren en belonen bij zowel afnemers als leveranciers van IT-oplossingen. De genomineerden zijn inmiddels bekend:

In de categorie Meest Innovatieve Leider zijn drie mensen genomineerd: Anneke Keller, CTO bij Wehkamp, Thomas Bunnik, medeoprichter en CEO bij Whoppah en Toine van Eeden, CIO bij Salta Group. De jury zal beoordelen wie van de drie zich qua aanpak en visie het meest onderscheidt.

Er zijn drie bedrijven genomineerd in de categorie Meest Innovatieve Ecosysteem omwille van hun snelheid, wendbaarheid en specialisme: Lensor, vanwege zijn geautomatiseerde voertuiginspecties voor lease- en verhuurbedrijven. Tweede genomineerde is Randstad voor de digitalisering van de talent journey op het gebied van identificatie en compliant onboarding. Santeon is als derde genomineerd voor zijn Health Intelligence Platform (HIPS), een dataplatform voor snelle uitwisseling van informatie voor onder meer benchmarking en onderzoek.

De laatste categorie, Meest Innovatieve Start-up, Scale-up of Challenger heeft de volgende vier nominaties opgeleverd: FastID, dat een digitale identiteit biedt voor consumenten die daarmee snelle toegang tot evenementen, diensten en locaties krijgen. Daarnaast is Moovd genomineerd, voor digitale therapieën die de geestelijke gezondheidszorg vooruit helpen. De derde genomineerde is TestGorilla, vanwege kwalitatieve en wetenschappelijk geteste assessments waarmee organisaties hun recruitment meer data-gedreven kunnen aanpakken. Als vierde is Whoppah geselecteerd, een design interieur marktplaats om producten een langer leven te geven.

Alle genomineerden zullen hun case in een pitch van 180 seconden presenteren op 23 juni. Daaraan voorafgaand zal Hylke Sprangers, voormalig CIO of the Year en lecturer bij de Erasmus Universiteit, de innovatieve ontwikkelingen bij de genomineerden duiden.

Meer informatie vind je op de event website. Wil je dit evenement bijwonen? Meld je dan aan.

Gerelateerde artikelen

CIO Inspire 2023: zoeken naar nieuwe vormen van waarde

CIO Inspire 2023: zoeken naar nieuwe vormen van waarde

Het plenaire programma van CIO Inspire was veelzijdig en inspirerend. Menno Kooistra (KPMG), Bouke Hoving (ING), Ralf de Haan (PON), Laurent Marcellin (Roquette) en Mark Vanhommerig (T-Mobile) vertelden hoe een adaptieve IT- en datahuishouding verschillende vormen van waarde helpt realiseren. Madelein Smit (Sendcloud), Sándor Incze (CM.com) en Paul Hillman (Maastricht UMC+) leverden een frisse kijk op taaie uitdagingen.

Picnic wint eerste Tech Hero Award

Picnic wint eerste Tech Hero Award

Picnic is winnaar van de eerste Tech Hero Award. De ‘supermarkt op wielen en in je broekzak’ dankt de prijs aan de cruciale rol voor hoogwaardige technologie in zowel operatie, klantervaring als toekomstige ontwikkeling.

Rob Visser (NN) is CIO of the Year 2022

Rob Visser (NN) is CIO of the Year 2022

Rob Visser, CIO van NN, is winnaar van de CIO of the Year Award 2022. Hij dankt de prijs aan zijn strategische visie op engineering, vakmanschap en klantgerichtheid – zaken die volgens hem nauw met elkaar verweven zijn.