Genomineerden voor Innovation Awards 2022 bekend

De CIO Magazine Innovation Awards, die op 23 juni worden uitgereikt tijdens CIO&CDO Insights, zijn prijzen voor innovatie. De awards zijn een initiatief van ICT Media en bedoeld om innovatieve projecten te stimuleren en belonen bij zowel afnemers als leveranciers van IT-oplossingen. De genomineerden zijn inmiddels bekend:

In de categorie Meest Innovatieve Leider zijn drie mensen genomineerd: Anneke Keller, CTO bij Wehkamp, Thomas Bunnik, medeoprichter en CEO bij Whoppah en Toine van Eeden, CIO bij Salta Group. De jury zal beoordelen wie van de drie zich qua aanpak en visie het meest onderscheidt.

Er zijn drie bedrijven genomineerd in de categorie Meest Innovatieve Ecosysteem omwille van hun snelheid, wendbaarheid en specialisme: Lensor, vanwege zijn geautomatiseerde voertuiginspecties voor lease- en verhuurbedrijven. Tweede genomineerde is Randstad voor de digitalisering van de talent journey op het gebied van identificatie en compliant onboarding. Santeon is als derde genomineerd voor zijn Health Intelligence Platform (HIPS), een dataplatform voor snelle uitwisseling van informatie voor onder meer benchmarking en onderzoek.

De laatste categorie, Meest Innovatieve Start-up, Scale-up of Challenger heeft de volgende vier nominaties opgeleverd: FastID, dat een digitale identiteit biedt voor consumenten die daarmee snelle toegang tot evenementen, diensten en locaties krijgen. Daarnaast is Moovd genomineerd, voor digitale therapieën die de geestelijke gezondheidszorg vooruit helpen. De derde genomineerde is TestGorilla, vanwege kwalitatieve en wetenschappelijk geteste assessments waarmee organisaties hun recruitment meer data-gedreven kunnen aanpakken. Als vierde is Whoppah geselecteerd, een design interieur marktplaats om producten een langer leven te geven.

Alle genomineerden zullen hun case in een pitch van 180 seconden presenteren op 23 juni. Daaraan voorafgaand zal Hylke Sprangers, voormalig CIO of the Year en lecturer bij de Erasmus Universiteit, de innovatieve ontwikkelingen bij de genomineerden duiden.

Meer informatie vind je op de event website. Wil je dit evenement bijwonen? Meld je dan aan.

Gerelateerde artikelen

Innovatieve storm in weersvoorspelling – van discovery naar toepassing

Innovatieve storm in weersvoorspelling – van discovery naar toepassing

Tijdens een recente rondetafelbijeenkomst werd duidelijk hoe Whiffle en Levi9 hun expertise inzetten om complexe uitdagingen in de energiemarkt op te lossen. Deze sessie, gericht op CxO’s uit diverse industrieën, bood inzicht in de unieke voorspellingsmodellen en ambities van Whiffle en de technologische oplossingen van Levi9.

Jeroen Schipper (Gemeente Den Haag) is 
CISO of the Year 2024

Jeroen Schipper (Gemeente Den Haag) is 
CISO of the Year 2024

Jeroen Schipper, CISO bij de Gemeente Den Haag, heeft gisteravond de CISO of the Year 2024 Award gewonnen. Hij dankt de prijs aan zijn transformationele rol en zijn holistische en inclusieve benadering van cybersecurity. Ook zijn bijdragen aan de professionalisering van het CISO-vak en zijn rol als actieve vertegenwoordiger van de stad Den Haag op cybersecurity-gebied zijn meegewogen.

Jeroen Scheer (Shell) meest innovatieve leider van Nederland

Jeroen Scheer (Shell) meest innovatieve leider van Nederland

Jeroen Scheer, Digital Innovation & Technologies Leader bij Shell, is de opvallende winnaar van de ICT Media Innovation Award in de categorie Meest innovatieve leider. De KNVB won een award als Meest innovatieve ecosysteem. Helin won in de categorie Meest succesvolle start-up, scale-up of challenger.

Samenwerken over de as van vraag en aanbod

Samenwerken over de as van vraag en aanbod

Als Nederland de maatschappelijke problemen die het heeft te lijf wil gaan, is een flexibele en sterke IT-infrastructuur nodig en bovenal samenwerking tussen leveranciers en afnemers. Onder andere daarover ging het gesprek tijdens de ICT Media Captain’s Lunch vorige week in de Orangerie te Den Bosch.