Security mag geen belemmering zijn voor innovatie

Goed opgeleide security engineers worden steeds schaarser, de technologie wordt complexer en organisaties willen zich meer richten op business innovatie (zonder concessies te doen aan cybersecurity). Hierdoor ligt het voor de hand dat managed security services populairder worden.

Lange tijd waren organisaties bevreesd om (delen van) hun security omgeving te outsourcen en aan een partner over te laten; kun je zo’n bedrijfskritische component in handen van een externe partij leggen? Hoe kijken organisaties daar nu tegen aan, en dan met name het (IT) management binnen deze ondernemingen? Waarom kiezen organisaties nu wél voor managed security services? En welke belemmeringen zien zij nog? Je kan je ook afvragen welke rol de service provider hierin speelt; doet deze genoeg om het vertrouwen te wekken en wat zouden beide partijen kunnen doen om managed security services sneller te adopteren?

Onderzoek onder Nederlandse IT-beslissers

Deze vragen en meer, hebben wij voorgelegd aan (IT-)managers bij organisaties met meer dan 500 medewerkers. Zo kunnen we een duidelijk beeld schetsen: schatten organisaties de gevaren van ontoereikende cybersecurity op juiste waarde en beseffen zij wat er van hen vereist wordt? Tevens willen wij met dit rapport de zorgen die er nog leven ten aanzien van het outsourcen van security services wegnemen. Vandaag de dag moet je flexibel zijn, moet je kunnen innoveren wanneer de business of de samenleving dat vraagt. Security mag daarbij geen belemmering zijn.

Download de onderzoekspaper (geen registratie nodig).

Gerelateerde artikelen

Gebrekkige compliance: Nederlandse bedrijven vatbaar voor datalekken

Gebrekkige compliance: Nederlandse bedrijven vatbaar voor datalekken

Meer dan een derde van alle Nederlandse bedrijven zakte vorig jaar voor hun compliance-audit. Daardoor lopen ze een tien keer grotere kans op een datalek. Tien procent werd in 2023 slachtoffer van een ransomware-aanval. Van al die bedrijven betaalde vier procent losgeld. Dat stelt Thales in zijn meest recente Data Threat Report.

De grote uitdaging van duurzaamheidsdata oplossen

De grote uitdaging van duurzaamheidsdata oplossen

Een goed besluit is gebaseerd op goede data. Bedrijven moeten zich dan ook afvragen: hebben we deze data? Hoe krijgen we er toegang toe? Wie is er verantwoordelijk voor? In deze paper delen we hoe CIO’s en datamanagers de uitdaging van duurzaamheidsdata kunnen tackelen.

Twee derde werknemers gokt met security

Twee derde werknemers gokt met security

Ruim twee derde van Nederlandse werknemers brengt de organisatie bewust in gevaar, wat tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies leidt. Meer dan vier op de vijf van de onderzochte organisaties maakte in 2023 ten minste één succesvolle aanval mee.

Overheid lanceert NIS2-Quickscan

Overheid lanceert NIS2-Quickscan

Op 29 februari heeft de Rijksoverheid de NIS2-Quickscan gelanceerd waarmee organisaties zich kunnen voorbereiden op de nieuwe Europese NIS2-richtlijn. Deze richtlijn is gericht op het vergroten van de digitale weerbaarheid van bedrijven en organisaties in de EU.