Security mag geen belemmering zijn voor innovatie

Goed opgeleide security engineers worden steeds schaarser, de technologie wordt complexer en organisaties willen zich meer richten op business innovatie (zonder concessies te doen aan cybersecurity). Hierdoor ligt het voor de hand dat managed security services populairder worden.

Lange tijd waren organisaties bevreesd om (delen van) hun security omgeving te outsourcen en aan een partner over te laten; kun je zo’n bedrijfskritische component in handen van een externe partij leggen? Hoe kijken organisaties daar nu tegen aan, en dan met name het (IT) management binnen deze ondernemingen? Waarom kiezen organisaties nu wél voor managed security services? En welke belemmeringen zien zij nog? Je kan je ook afvragen welke rol de service provider hierin speelt; doet deze genoeg om het vertrouwen te wekken en wat zouden beide partijen kunnen doen om managed security services sneller te adopteren?

Onderzoek onder Nederlandse IT-beslissers

Deze vragen en meer, hebben wij voorgelegd aan (IT-)managers bij organisaties met meer dan 500 medewerkers. Zo kunnen we een duidelijk beeld schetsen: schatten organisaties de gevaren van ontoereikende cybersecurity op juiste waarde en beseffen zij wat er van hen vereist wordt? Tevens willen wij met dit rapport de zorgen die er nog leven ten aanzien van het outsourcen van security services wegnemen. Vandaag de dag moet je flexibel zijn, moet je kunnen innoveren wanneer de business of de samenleving dat vraagt. Security mag daarbij geen belemmering zijn.

Download de onderzoekspaper (geen registratie nodig).

Gerelateerde artikelen

Bereid je voor op de EED en download dit e-book

Bereid je voor op de EED en download dit e-book

Wat komt er allemaal kijken bij het rapporteren van EED-energieprestaties? Een goede voorbereiding maakt het verschil. Het e-book geeft inzicht in de benodigde gegevens en legt uit hoe je de rapportage eenvoudig opzet om klaar te zijn voor de nieuwe energie-efficiëntierichtlijn in september.

NIST standaardiseert kwantumveilige cryptografiemethoden

NIST standaardiseert kwantumveilige cryptografiemethoden

Deze maand heeft het NIST drie kwantumveilige cryptografiemethoden gestandaardiseerd voor wereldwijd gebruik. Kwantumveilige cryptografie, ook wel post-quantum cryptografie (PQC) genoemd, is nodig in een toekomst waarin kwantumcomputing zodanig toegankelijk is dat deze door kwaadwillenden gebruikt kan worden om gangbare versleuteling te ontcijferen.

Rapport: kwart cyberaanvallen gericht op OT-systemen

Rapport: kwart cyberaanvallen gericht op OT-systemen

Ofschoon bedrijven met OT vorderingen maken op het gebied van cybervolwassenheid, hebben ze met een snel groeiende hoeveelheid aanvallen te maken. Bijna een kwart van alle cyberaanvallen is nu op OT-ststemen gericht.