Paper: De beveiligde, remote, digitale werkplek van de toekomst

Okta

28 oktober 2021

De snelle transitie naar werken op afstand heeft ons gedwongen stil te staan bij een prangende vraag: Hoe beveiligen we onze medewerkers op afstand? Veel organisaties ontbreekt het eenvoudigweg aan de infrastructuur om verbindingen van persoonlijke apparaten op thuisnetwerken effectief te beveiligen.

Dat was natuurlijk al zo vóór de pandemie, alleen is het probleem nu vele malen urgenter. Cybercriminelen – agile als ze zijn – hebben alles uit de kast getrokken en laten massale aanvalscampagnes met ransomware en spear phishing los op remote workers en hun organisaties.

Het enige juiste antwoord hierop is een identity and access management-oplossing (IAM) die thuiswerkenden op een veilige en frictieloze manier toegang geeft tot hun systemen en data. Een traditioneel beveiligd bedrijfsnetwerk, waarbij iedereen achter de firewall in principe wordt vertrouwd, beschermt wel enigszins, maar is echt niet opgewassen tegen de huidige golf van cybercriminaliteit.

Ook wij bij Okta moesten vorig jaar maatregelen treffen om alle medewerkers binnen een paar dagen volledig op afstand te kunnen laten werken. Daarbij moesten we op een doeltreffende manier toegang zeker stellen voor duizenden werknemers, zonder obstakels op te werpen die de productiviteit zouden hinderen.

In deze whitepaper delen we de stappen die we hebben gezet om onze thuiswerkers te beschermen en geven we praktische adviezen aan alle verantwoordelijken voor security die hun bedrijf willen beveiligen tegen hedendaagse bedreigingen van remote work.

[su_row][su_column size=”1/4″]

[/su_column][su_column size=”3/4″]

Rapport

Je ontvangt de link naar de publicatie Cover Your Bases: Best Practices for Protecting Remote Work direct in je mailbox.


    [/su_column][/su_row]

    Gerelateerde artikelen

    Gebrekkige compliance: Nederlandse bedrijven vatbaar voor datalekken

    Gebrekkige compliance: Nederlandse bedrijven vatbaar voor datalekken

    Meer dan een derde van alle Nederlandse bedrijven zakte vorig jaar voor hun compliance-audit. Daardoor lopen ze een tien keer grotere kans op een datalek. Tien procent werd in 2023 slachtoffer van een ransomware-aanval. Van al die bedrijven betaalde vier procent losgeld. Dat stelt Thales in zijn meest recente Data Threat Report.

    De grote uitdaging van duurzaamheidsdata oplossen

    De grote uitdaging van duurzaamheidsdata oplossen

    Een goed besluit is gebaseerd op goede data. Bedrijven moeten zich dan ook afvragen: hebben we deze data? Hoe krijgen we er toegang toe? Wie is er verantwoordelijk voor? In deze paper delen we hoe CIO’s en datamanagers de uitdaging van duurzaamheidsdata kunnen tackelen.

    Twee derde werknemers gokt met security

    Twee derde werknemers gokt met security

    Ruim twee derde van Nederlandse werknemers brengt de organisatie bewust in gevaar, wat tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies leidt. Meer dan vier op de vijf van de onderzochte organisaties maakte in 2023 ten minste één succesvolle aanval mee.

    Overheid lanceert NIS2-Quickscan

    Overheid lanceert NIS2-Quickscan

    Op 29 februari heeft de Rijksoverheid de NIS2-Quickscan gelanceerd waarmee organisaties zich kunnen voorbereiden op de nieuwe Europese NIS2-richtlijn. Deze richtlijn is gericht op het vergroten van de digitale weerbaarheid van bedrijven en organisaties in de EU.