Paper: De beveiligde, remote, digitale werkplek van de toekomst

Okta

28 oktober 2021

De snelle transitie naar werken op afstand heeft ons gedwongen stil te staan bij een prangende vraag: Hoe beveiligen we onze medewerkers op afstand? Veel organisaties ontbreekt het eenvoudigweg aan de infrastructuur om verbindingen van persoonlijke apparaten op thuisnetwerken effectief te beveiligen.

Dat was natuurlijk al zo vóór de pandemie, alleen is het probleem nu vele malen urgenter. Cybercriminelen – agile als ze zijn – hebben alles uit de kast getrokken en laten massale aanvalscampagnes met ransomware en spear phishing los op remote workers en hun organisaties.

Het enige juiste antwoord hierop is een identity and access management-oplossing (IAM) die thuiswerkenden op een veilige en frictieloze manier toegang geeft tot hun systemen en data. Een traditioneel beveiligd bedrijfsnetwerk, waarbij iedereen achter de firewall in principe wordt vertrouwd, beschermt wel enigszins, maar is echt niet opgewassen tegen de huidige golf van cybercriminaliteit.

Ook wij bij Okta moesten vorig jaar maatregelen treffen om alle medewerkers binnen een paar dagen volledig op afstand te kunnen laten werken. Daarbij moesten we op een doeltreffende manier toegang zeker stellen voor duizenden werknemers, zonder obstakels op te werpen die de productiviteit zouden hinderen.

In deze whitepaper delen we de stappen die we hebben gezet om onze thuiswerkers te beschermen en geven we praktische adviezen aan alle verantwoordelijken voor security die hun bedrijf willen beveiligen tegen hedendaagse bedreigingen van remote work.

[su_row][su_column size=”1/4″]

[/su_column][su_column size=”3/4″]

Rapport

Je ontvangt de link naar de publicatie Cover Your Bases: Best Practices for Protecting Remote Work direct in je mailbox.


    [/su_column][/su_row]

    Gerelateerde artikelen

    Security.txt verplicht voor overheidsorganisaties

    Security.txt verplicht voor overheidsorganisaties

    Onlangs is de internetstandaard security.txt toegevoegd aan de ‘Pas toe of leg uit’-lijst van Forum Standaardisatie. De standaard beschrijft een tekstbestand waarmee organisaties contactinformatie kunnen publiceren op hun webserver, zodat ze kwetsbaarheden sneller kunnen verhelpen.

    Driekwart OT-bedrijven had vorig jaar minstens 1 beveiligingsincident

    Driekwart OT-bedrijven had vorig jaar minstens 1 beveiligingsincident

    Operationele technologie is steeds vaker doelwit van criminelen. Dit was bij driekwart van alle organisaties met OT-omgevingen het afgelopen jaar het geval. Toch is het aantal bedrijven dat geen slachtoffer werd van een inbreuk toegenomen, van 6 procent in 2022 tot 25 procent in 2023.

    Cybersecurity en artificial intelligence: moet je bang zijn?

    Cybersecurity en artificial intelligence: moet je bang zijn?

    Ontwikkelingen in cybersecurity door betere wet- en regelgeving, dreigingsinformatie, processen en technologie volgen elkaar in rap tempo op en organisaties zijn daardoor beter – en sneller – in staat aanvallen te detecteren. Toch lijken we hier het afgelopen jaar juist banger voor te zijn geworden.