Tech Report 2023: de belangrijkste technologietrends

Ondanks de wereldwijde economische onzekerheid blijven organisaties zich massaal inzetten voor het realiseren van hun innovatiedoelen. Uit het onderzoeksrapport KPMG Global Tech Report 2023 blijkt dat tech-leiders ervan overtuigd zijn dat het omarmen van technologie in alle facetten van een bedrijf productiviteitswinst oplevert.

Of ze zich nu richten op het opbouwen van vertrouwen in hun diensten of onderzoeken hoe AI hen kan helpen, het onderzoeksrapport laat zien dat technologische vooruitgang niet wordt afgeremd door het onzekere economische klimaat.

Tevens werd er aan een aantal KPMG-experts gevraagd toelichting op en uitleg te geven bij de meest opvallende bevindingen uit het rapport.

  • ESG-drijfveer – Uit het onderzoeksrapport blijkt dat het behalen van ESG-doelstellingen de grootste drijfveer is voor het doen van bepaalde technologische investeringen. En dát terwijl deze een jaar eerder nog onderaan de prioriteitenlijst stond. Hoe zit dat precies?
  • Onzekere tijden – Veel organisaties zijn welwillend als het aankomt op het doen van technologische investeringen. Maar tegelijkertijd leven we ook in economisch onzekere tijden. Hoe ga je als organisatie om met dit dilemma?
  • Innoveren vanuit FOMO – Eén van de meest gegeven beweegreden voor het doen van technologische investeringen is: ‘omdat de concurrent het doet’. Veel organisaties kiezen voor bepaalde technologische innovaties omdat zij zien dat marktleiders om hen heen dezelfde keuzes maken. Maar is dat wel zo verstandig?

Direct naar de interviews

 

Gerelateerde artikelen

Jeroen van Glabbeek (CM.com): ‘Ons bedrijf ís technologie’

Jeroen van Glabbeek (CM.com): ‘Ons bedrijf ís technologie’

CM.com vindt steeds weer nieuwe praktijktoepassingen voor de technologie die het ontwikkelt. De grote opgave is om de oplossingen zó in te zetten dat deze ook echt een bijdrage leveren aan de maatschappij, aldus CEO Jeroen van Glabbeek, met zijn bedrijf genomineerd voor de Tech Hero Award.

Hoe implementeer je e-health toepassingen met succes?

Hoe implementeer je e-health toepassingen met succes?

Bij het implementeren van e-health lopen zorgaanbieders en bedrijven vaak tegen problemen aan, onder meer omdat toepassingen niet binnen de bestaande ICT-infrastructuur passen. Een gemiste kans, want digitale hulpmiddelen bieden prachtige mogelijkheden. Maar hoe zorg je ervoor dat IT-barrières worden weggenomen?