Finalisten CIO of the Year Award 2021 bekend

In de race om de felbegeerde onderscheiding CIO of the Year is een belangrijke etappe afgesloten: de jury heeft de vier finalisten geselecteerd en bekendgemaakt.

In november zullen deze kandidaten het podium betreden, zich presenteren en het oordeel van de jury vernemen. De finalisten zijn Mel Jacobs, CIO Private Banking and Corporate and Institutional Banking bij ABN AMRO Bank N.V.Willem Koopmans, Head of Tech bij CoolblueMark Vermeer, CIO van de Gemeente Rotterdam en André van der Linden, CIO van Royal FloraHolland.

Juryproces

Voordat CIODAY 2021 aanbreekt, hebben de kandidaten nog een aantal andere stappen in het juryproces te zetten. Zo zullen ze optreden in uitzendingen van CIO TV en een persoonlijk assessment van Squadra ondergaan. Inmiddels zijn hun prestaties op digitaal gebied – en die van hun teams en organisaties – grondig doorgelicht aan de hand van de Digital Acceleration Index (DAI), ontwikkeld door Boston Consulting Group (BCG). De uitkomsten van dit onderzoek geven de juryleden en de kandidaten een diepgaand inzicht in de vorderingen van de digitale transformatie van de deelnemende organisaties.

Strikt en objectief

Voor de toekenning van de CIO of the Year Award wordt een strikt en objectief proces gevolgd, waarbij de prijs is toegekend aan de kandidaat die het hoogst scoort op geleverde prestaties en de manier waarop deze zijn rol en functie invult. Dat er uiteindelijk één winnaar is gekozen, betekent geenszins een negatieve beoordeling van de andere genomineerden. Zij zijn allemaal podiumwaardige kandidaten.

In de beoordeling door BCG en Squadra telden zaken mee als performance, perceptie door de business, alsmede persoonlijke competenties. Een afsluitende jurybijeenkomst, waar alle genomineerden present zijn, geldt als een laatste validatie van het selectieproces.

Jury

De jury wordt gevormd door Arthur Govaert (CIO Platform Nederland, RadboudUMC), Marc Schuuring (BCG), Tjibbe van der Zeeuw (Squadra), Rob Beijleveld (ICT Media) en Arnoud van Gemeren (CIO Magazine). Bernhard van Oranje (Levi9 Global Sourcing) is juryvoorzitter. Nieuw in het gezelschap is Perry van der Weyden, winnaar van de CIO of the Year Award in 2019, die volgend jaar plaats zal maken voor de winnaar van 2020, Marcel Krom (PostNL).

Volg het proces op: https://cioday.com/cio-year-nominees-2021/

Gerelateerde artikelen

‘Omzet, winst en marktaandeel niet langer toonaangevend’

‘Omzet, winst en marktaandeel niet langer toonaangevend’

Omdat het klimaat in hoog tempo verandert en de behoefte aan transparantie over klimaatrisico’s groot is, is het noodzakelijk om nog vóór invoering van nieuwe regelgeving verdere stappen te zetten op het gebied van klimaatverantwoording.

Leiderschapslessen uit wereldwijde ontwrichting

Leiderschapslessen uit wereldwijde ontwrichting

Het ontbreekt de laatste tijd niet aan wereldwijde, onvoorspelbare en ontwrichtende gebeurtenissen. Deze hebben hun invloed op de zakelijke wereld, en dit heeft weer zijn gevolgen voor zakelijk leiderschap. Welke lessen kunnen we hieruit trekken?

‘Shocks overleven en jezelf steeds heruitvinden’

‘Shocks overleven en jezelf steeds heruitvinden’

Flexibiliteit en veerkracht staan al lang hoog op de agenda van CIO’s, CTO’s en andere technologieleiders. Het speelveld waarin hun organisaties opereren wordt immers steeds grillger en mondialer – zowel in termen van kansen als bedreigingen. In de afgelopen maanden en weken hebben geopolitieke verschuivingen en spanningen het belang van continuïteit verder onderstreept.

‘Nieuwe digitale realiteit vereist openheid en samenwerking’

‘Nieuwe digitale realiteit vereist openheid en samenwerking’

De uitdagingen waar CIO’s en andere digitale leiders voor staan zijn enorm. Zowel in aantal als qua omvang. De neiging om deze allemaal op de traditionele manier afzonderlijk en individueel te adresseren voldoet niet langer. Duurzaamheid, diversiteit, eerlijkheid en veiligheid vormen wellicht de basis voor toekomstige businesscontinuïteit. Leiders hebben hier een taak en verantwoordelijkheid, zo bleek tijdens de pre-conference van de recent gehouden CIODAY.