Terugkijken: Waardecreatie door verbeterde partnering binnen ecosystemen

Redactie

29 juni 2021

Vraag het wachtwoord aan om deze sessie te bekijken:

  .

  Hylke Sprangers, CIO en CTO en eigenaar van consultancybureau Mount Holland, gaat in op de verbetering van de partnerschappen binnen ecosystemen in de praktijk en hoe je daarmee waarde creëert. Hij deelt case studies van de modellen die de KNVB en Air Miles hanteren.

  Aansluitend deelt Erik Beulen van TIAS Business School de eerste resultaten van zijn vierde studie onder high performance digital organisations (HPDO’s) over partnering-strategieën en hun bijdrage aan waardecreatie. De uitkomsten van deze studie zullen later dit jaar verschijnen in een paper.

  Opereer je op C-niveau en heb je technologie en innovatie in je portefeuille? Dan kun je bovendien nog aan de research van Erik Beulen bijdragen door te participeren in de bijbehorende survey:

  [su_button url=”https://www.surveymonkey.com/r/?sm=mSmgCuw_2FyCtoSQxUkXP_2FUQ_3D_3D” target=”blank” style=”flat” background=”#3286ce” color=”#ffffff” size=”6″ radius=”5″]Participeer in de survey[/su_button]

   

  Gerelateerde artikelen

  HPDO Paper: Sharing data in ecosystems

  HPDO Paper: Sharing data in ecosystems

  Het delen van gegevens en inzichten wordt steeds belangrijker bij het creëren van waarde in end-to-end value journeys. Dit legt de lat hoog voor organisaties, aangezien innovaties zich in een ongekend tempo aandienen, ecosystemen vaak zeer dynamisch zijn en data in omvang blijft groeien.

  Van data delen naar inzichten delen

  Van data delen naar inzichten delen

  Data delen tussen organisaties in waardeketens heeft de toekomst, maar we kunnen daar veel meer uit halen. Wat als je in plaats van basale gegevens relevante inzichten kunt delen? Daarbij komt uiteraard AI om de hoek kijken. Erik Beulen, hoogleraar bij TIAS School for Business and Society, over de laatste resultaten van zijn jaarlijkse onderzoek naar digitale volwassenheid.

  ‘Mentale shift nodig bij IT-leveranciers’

  ‘Mentale shift nodig bij IT-leveranciers’

  IT-leveranciers moeten zich opmaken voor een veranderende relatie met organisaties aan de klantzijde. CIO’s, businessleiders en besturen willen vooral snel en flexibel nieuwe waardeproposities kunnen ontwikkelen. Dat stelt andere eisen aan hun mensen, processen, IT en dus ook technologiepartners.

  2021: HPDO Paper: Value creation by improved ecosystem partnering

  2021: HPDO Paper: Value creation by improved ecosystem partnering

  Succesvolle partnering binnen een ecosysteem moet voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden. Onderzoek naar volwassenheid van partnering binnen ecosystemen door Erik Beulen van Tilburg University / TIAS Business School laat zien dat organisaties inzien dat er ruimte is voor verbetering.