Veel organisaties zullen bij de implementatie van zero trust tegen obstakels aan lopen. Als je het netwerk jarenlang hebt verdedigd als een burcht, is er een zekere mate van omdenken nodig. Achter de toegangspoort moet je delen van het netwerk ontoegankelijk maken voor gebruikers. Ook is onderscheid maken tussen data – niet alle data is gelijk – nodig. En medewerkers moeten ‘identiteiten’ krijgen die hen, afhankelijk van hun locatie en de aard van hun werk op dat moment, meer of minder restricties opleggen.
Zero trust is geen oplossing die je afneemt bij een leverancier. Het is een denkwijze die is gebaseerd op de laatste inzichten over cyberbeveiliging. Inzichten die evolueren. Een heel eind verwijderd van traditionele ideeën over beveiliging, kortom.
Hoe zit dat in jouw organisatie? Is het netwerk gesegmenteerd? Maakt de organisatie gebruik van data-rubricering? Hoe ga je om met identiteiten? En tegen welke obstakels loop je aan bij het toepassen van zero trust in legacy-omgevingen?
Op 12 okober organiseren wij een rondetafelsessie met Kees de Jong, CISO en CPO bij een agentschap van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, over bovengenoemde thematiek. Deze sessie, ondersteund door Zscaler als kennispartner, is gericht op CISO’s, CPO’s en aanpalende rollen in het bedrijfsleven en bij de overheid.
Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan!