Wat zijn de belangrijkste cybersecurity-overwegingen van 2024?

Anno 2024 worden organisatieleiders geconfronteerd met vele uitdagingen; van het navigeren door opkomende technologieën tot het werven en behouden van talent. De rol van de Chief Information Security Officer (CISO) evolueert en deze wordt steeds meer gezien als proactieve partner in het beheren van de lopende bedrijfsbehoeften in plaats van alleen maar opgeroepen te worden om de organisatie te redden in tijden van crisis.

Het jaarlijkse Cybersecurity Considerations-rapport van KPMG identificeert acht belangrijke overwegingen waaraan CISO’s in 2024 prioriteit moeten geven om risico’s te beperken, bedrijfsgroei te stimuleren en veerkracht op te bouwen.

De acht belangrijkste cyberoverwegingen in het kort:

  1. Voldoe aan de verwachtingen van de klant, verbeter het vertrouwen
  2. Integreer cyberbeveiliging en privacy, voorgoed
  3. Grenzen vervagen
  4. De beveiliging van de toeleveringsketen moderniseren
  5. Het potentieel van AI zorgvuldig benutten
  6. Beveiliging door middel van automatisering
  7. Maak identiteit individueel, niet institutioneel
  8. Stem cyberbeveiliging af op veerkracht van de organisatie

Bekijk de acht belangrijkste cyberoverwegingen en ontdek de belangrijkste acties die organisaties kunnen ondernemen om hersteltijden te versnellen en de impact van incidenten op werknemers, klanten en partners te verminderen.

Download gratis het rapport

 

 

Gerelateerde artikelen

Rapport: kwart cyberaanvallen gericht op OT-systemen

Rapport: kwart cyberaanvallen gericht op OT-systemen

Ofschoon bedrijven met OT vorderingen maken op het gebied van cybervolwassenheid, hebben ze met een snel groeiende hoeveelheid aanvallen te maken. Bijna een kwart van alle cyberaanvallen is nu op OT-ststemen gericht.

De werkelijke kosten van downtime

De werkelijke kosten van downtime

Wat gebeurt er als een grote organisatie te maken krijgt met DDoS-aanvallen, softwarestoringen of zelfs een bedrijfsbrede hack? Hoewel de directe kosten van ongeplande downtime gemakkelijk zichtbaar zijn, moeten organisaties de indirecte of verborgen kosten van digitale storingen niet onderschatten.

Jeroen Schipper (Gemeente Den Haag) is 
CISO of the Year 2024

Jeroen Schipper (Gemeente Den Haag) is 
CISO of the Year 2024

Jeroen Schipper, CISO bij de Gemeente Den Haag, heeft gisteravond de CISO of the Year 2024 Award gewonnen. Hij dankt de prijs aan zijn transformationele rol en zijn holistische en inclusieve benadering van cybersecurity. Ook zijn bijdragen aan de professionalisering van het CISO-vak en zijn rol als actieve vertegenwoordiger van de stad Den Haag op cybersecurity-gebied zijn meegewogen.