Wat zijn de belangrijkste cybersecurity-overwegingen van 2024?

Anno 2024 worden organisatieleiders geconfronteerd met vele uitdagingen; van het navigeren door opkomende technologieën tot het werven en behouden van talent. De rol van de Chief Information Security Officer (CISO) evolueert en deze wordt steeds meer gezien als proactieve partner in het beheren van de lopende bedrijfsbehoeften in plaats van alleen maar opgeroepen te worden om de organisatie te redden in tijden van crisis.

Het jaarlijkse Cybersecurity Considerations-rapport van KPMG identificeert acht belangrijke overwegingen waaraan CISO’s in 2024 prioriteit moeten geven om risico’s te beperken, bedrijfsgroei te stimuleren en veerkracht op te bouwen.

De acht belangrijkste cyberoverwegingen in het kort:

  1. Voldoe aan de verwachtingen van de klant, verbeter het vertrouwen
  2. Integreer cyberbeveiliging en privacy, voorgoed
  3. Grenzen vervagen
  4. De beveiliging van de toeleveringsketen moderniseren
  5. Het potentieel van AI zorgvuldig benutten
  6. Beveiliging door middel van automatisering
  7. Maak identiteit individueel, niet institutioneel
  8. Stem cyberbeveiliging af op veerkracht van de organisatie

Bekijk de acht belangrijkste cyberoverwegingen en ontdek de belangrijkste acties die organisaties kunnen ondernemen om hersteltijden te versnellen en de impact van incidenten op werknemers, klanten en partners te verminderen.

Download gratis het rapport

 

 

Gerelateerde artikelen

De 27e PwC CEO Survey: het CEO-gevoel ontcijferd voor de CISO

De 27e PwC CEO Survey: het CEO-gevoel ontcijferd voor de CISO

De nieuwste editie van de jaarlijkse PwC CEO Survey biedt een kijkje in de hoofden van CEO’s van over de hele wereld. Verschillende inzichten laten belangrijke veranderingen zien die impact hebben op CISO’s en hun organisaties, die zich zullen moeten aanpassen om concurrerend en compliant te blijven.

Bestuur CISO Platform Nederland is compleet

Bestuur CISO Platform Nederland is compleet

Het bestuur van CISO Platform Nederland, de non-profit vereniging van de CISO community Nederland, is compleet: de CISO’s Dimitri van Zantvliet, Luisella ten Pierik, Mahdi Abdulrazak, Justin Broeders en mede-oprichter Rob Beijleveld zijn op 16 februari officieel toegetreden tot het bestuur van de organisatie.

Security versus privacy

Security versus privacy

Security en privacy – twee onderwerpen die in de dagelijkse security-operatie nauwelijks in één ademteug worden genoemd. Enerzijds is dat maar goed ook. Als je tactisch en strategisch nadenkt over borging van privacy, kan de operatie binnen die gestelde kaders haar vrije gang gaan.

De CISO als alleskunner?

De CISO als alleskunner?

Chief Information Security Officer – klinkt geweldig, maar is het dat ook? Klinkt als een geweldige positie, als alles goed gaat… Maar wat nu als een organisatie te maken krijgt met een grootschalig cyberincident? In tegenstelling tot andere senior posities kan het voor de CISO vrij snel persoonlijke gevolgen hebben: “Jij zou er toch voor zorgen? Ik dacht dat we een goede CISO hadden?!”