Sinds onze laatste whitepaper over cloud adoptie van tweeëneenhalf jaar geleden, hebben vele organisaties behoorlijke vooruitgang weten te boeken. Toch zijn er nog vele terreinen waarop bedrijven flinke stappen kunnen zetten, zo blijkt uit nieuw onderzoek door Erik Beulen, verbonden aan de TIAS School for Business and Society.

Een globale indicator wordt gevormd door de uitgaven aan IT. Zo groeit het percentage van de uitgaven aan de cloud binnen het totaal van de IT-uitgaven, maar is het nog steeds betrekkelijk laag. Driekwart van de bevraagde organisaties zegt minder dan 25 procent van hun IT-kosten aan cloud-oplossingen te spenderen.

Als we kijken naar de daadwerkelijke cloud maturity – het onderwerp van studie – scoren de participerende organisaties een 2,2 op een volwassenheidsschaal van 1 tot 5. Met name ‘people & skills’ (1,7) en ‘operations & cyber resilience’ (1,8) scoren slecht.

Het goede nieuws is evenwel dat organisaties hun strategie onderhand redelijk op orde hebben: de meeste organisaties zijn goed op weg met het implementeren van hun strategie, waarbij sommigen volledig vanuit de cloud opereren en anderen er een combinatie van cloud en on premise op na houden.

Met andere woorden, we zijn goed op weg, maar de cloud journey is nog niet voltooid, zo is de conclusie.


Whitepaper

Als je hieronder je gegevens achterlaat, krijg je de link naar de publicatie in je mailbox.

  .

  Over het Cloud Journey-programma

  Gesteund door de CIO-gemeenschap en de drie partners Amazon Web Services, Cognizant en Rackspace Technology, heeft ICT Media een peer-to-peer community ingericht: Cloud Journey. Het doel van dit programma is de ervaringen met de transitie naar de cloud vast te leggen en te delen. Dit is de tweede paper die onder dit programma is gepubliceerd.

  REAGEREN

  Plaats je reactie
  Je naam