Identity as a Service (IDaas) for Dummies

Okta

28 september 2021

De tijd dat werknemers één login en wachtwoord hadden, ligt ver achter ons. Tegenwoordig beheert IT honderden inloggegevens per medewerker voor evenzovele applicaties, voor verschillende locale en cloud-gebaseerde platformen en meerdere apparaten.

Veel bedrijven bieden daarnaast online producten en diensten aan waarvoor hun klanten moeten inloggen op een beveiligd account. Ook die inloggegevens moet IT wereldwijd beheren, en voor een grote organisatie kan het om miljoenen accounts gaan.

Tel daarbij op dat gebruikers een van de belangrijkste doelwitten van aanvallen zijn. Van de datalekken wordt pakweg 80 procent veroorzaakt door zwakke of gestolen inloggegevens (Verizon Data Breach Investigations Report). Om deze risico’s in te perken, moeten organisaties gebruikersidentiteiten verifiëren zonder alleen op wachtwoorden te hoeven vertrouwen.

Eén gelekt wachtwoord kan het einde van een bedrijf betekenen. Daarom gebruiken vele organisaties tegenwoordig oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer (IAM). Hiermee kan IT de beveiliging opschroeven en de identiteit en de toegang managen voor alle werknemers – of het nu tientallen zijn of honderdduizenden – en hetzelfde doen voor voor tienduizenden of miljoenen klanten.

Maar om dit soort oplossingen op grote schaal te benutten, omarmen de meeste organisaties een additionele service uit de cloud: Identity as a Service (IDaaS). IDaaS biedt organisaties een robuuste en schaalbare identiteit, zodat zij de toegang van medewerkers en klanten tot applicaties en services overal ter wereld, op elk apparaat, kunnen beheren.

In dit e-book lees je wat moderne identiteit inhoudt en hoe IDaaS je organistatie kan helpen.

[su_row][su_column size=”1/4″]

[/su_column][su_column size=”3/4″]

E-book

Als je hier je gegevens achterlaat, sturen we je direct de link naar de publicatie Identity as a Service (IDaaS) for Dummies.

    [/su_column][/su_row]

    Gerelateerde artikelen

    Gebrekkige compliance: Nederlandse bedrijven vatbaar voor datalekken

    Gebrekkige compliance: Nederlandse bedrijven vatbaar voor datalekken

    Meer dan een derde van alle Nederlandse bedrijven zakte vorig jaar voor hun compliance-audit. Daardoor lopen ze een tien keer grotere kans op een datalek. Tien procent werd in 2023 slachtoffer van een ransomware-aanval. Van al die bedrijven betaalde vier procent losgeld. Dat stelt Thales in zijn meest recente Data Threat Report.

    Verzamel en rapporteer data eenvoudiger met DCIM

    Verzamel en rapporteer data eenvoudiger met DCIM

    Bij de meeste bedrijven die eigen IT-infrastructuur in gebruik hebben, staat apparatuur van Schneider Electric, dat ook software levert om infrastructuur en datacenters te beheren. Loek Wilden, Data Center Lifecycle Consultant, legt uit hoe DCIM het leven van de CIO gemakkelijker kunnen maken en tot flinke besparingen kunnen leiden.

    Twee derde werknemers gokt met security

    Twee derde werknemers gokt met security

    Ruim twee derde van Nederlandse werknemers brengt de organisatie bewust in gevaar, wat tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies leidt. Meer dan vier op de vijf van de onderzochte organisaties maakte in 2023 ten minste één succesvolle aanval mee.

    Overheid lanceert NIS2-Quickscan

    Overheid lanceert NIS2-Quickscan

    Op 29 februari heeft de Rijksoverheid de NIS2-Quickscan gelanceerd waarmee organisaties zich kunnen voorbereiden op de nieuwe Europese NIS2-richtlijn. Deze richtlijn is gericht op het vergroten van de digitale weerbaarheid van bedrijven en organisaties in de EU.