Paper: cloud journey brengt bedrijven naar nieuw speelveld

Redactie

24 november 2020

Veel organisaties worstelen met cloud, alhoewel we de cloud nu al een jaar of tien kennen. Tegelijkertijd wordt cloud een steeds strategischer platform.

Als reactie hierop heeft ICT Media, gesteund door de CIO-gemeenschap en de drie partners Amazon Web Services, Cognizant en Rackspace, een peer-to-peer community ingericht: Cloud Journey. Het doel van dit programma is de ervaringen met de transitie naar de cloud vast te leggen en te delen.

Hoe geef je de reis naar de cloud vorm, hoe zet je cloud in om de digitale agenda te verwezenlijken? Deze vragen stonden centraal in een serie bijeenkomsten voor CxO’s. Tevens werd een diepgravend onderzoek uitgevoerd.

Als onderdeel van dit programma is een nieuwe paper uitgebracht waarin we inspirerende interviews met de CIO’s van GarantibankBBVA, PostNL, Philips, Rabobank en Signify hebben opgenomen.

Ook bevat het een uitgebreid verslag van het onderzoek naar de ervaringen met cloud en SaaS. En de drie partners van het programma presenteren hun visie op de markt.

Slotstuk van de paper zijn de lessons learned die uit alle activiteiten naar voren zijn gekomen: de top 10 lessen voor de cloud journey!

Gerelateerde artikelen

Cognizant: Cloud is cruciaal voor transformatie op schaal en snelheid

Cognizant: Cloud is cruciaal voor transformatie op schaal en snelheid

Pre-covid werd cloud vooral gepromoot als een oplossing voor kostenbesparingen en vereenvoudiging van het technologische landschap van ondernemingen. Maar naarmate de wereldeconomie weer aantrok en technologieën toegankelijker en geavanceerder werden, wendden steeds meer bedrijven zich tot de cloud om hun wendbaarheid en winstgevendheid te verhogen. Tragere, minder innovatieve bedrijven kunnen nu ver achterop raken.

Bert Stam (Rackspace Technology): ‘Enabler voor multicloud’

Bert Stam (Rackspace Technology): ‘Enabler voor multicloud’

Het van oorsprong Amerikaanse Rackspace Technology faciliteert de migratie naar multicloud voor organisaties. Het bedrijf kan een variëteit aan services en oplossingen op schaal leveren en die wereldwijd ondersteunen. “In die zin zijn we wel anders dan een lokale partij”, zegt Bert Stam, general manager voor noord-Europa.

Paper: De significantie van cloud maturity voor waardecreatie

Paper: De significantie van cloud maturity voor waardecreatie

Sinds onze laatste whitepaper over cloud adoptie van tweeëneenhalf jaar geleden, hebben vele organisaties behoorlijke vooruitgang weten te boeken. Toch zijn er nog vele terreinen waarop bedrijven flinke stappen kunnen zetten, zo blijkt uit nieuw onderzoek door Erik Beulen (TIAS School for Business and Society).