De cloud journey van GarantiBBVA, PostNL, Rabobank en Randstad

Redactie

15 maart 2021

Op 4 maart organiseerden we een virtuele Cloud Journey sessie. Gasten waren niemand minder dan cloud-visionair Werner Vogels en de vaderlandse top-CIO’s Anton Rutten, Marco Witteveen, René Steenvoorden en CIO of the Year Marcel Krom.

[su_row][su_column size=”1/4″]

[/su_column][su_column size=”3/4″]

Sessie terugkijken

Lezers werkzaam bij partijen aan de vraagzijde van de markt kunnen de complete sessie terugkijken. Daarvoor heb je een wachtwoord nodig. Laat hieronder je gegevens achter en we sturen het naar je mailbox.

  .

  [/su_column][/su_row]

  Vogels’ verwachtingen

  Werner Vogels, CTO VP & CTO van Amazon.com, gaf zijn visie op de toekomst aan de hand van acht verwachtingen. Vervolgens deelden vaderlandse top-CIO’s in paneldiscussies de ervaringen die ze opdeden tijdens de cloud journey van hun organisaties.

  Employee experience

  Marcel Krom (PostNL) en Marco Witteveen (GarantiBBVA) gingen in gesprek over technologie waarin ook de medewerker centraal staat. Welke keuzes hebben zij gemaakt? En hoe zorgen ze voor de juiste competentie-ontwikkeling?

  Cloud en covid

  Anton Rutten (Rabobank) en Marcel Krom legden vervolgens uit hoe hun organisaties zich snel hebben kunnen aanpassen aan de realiteit van covid-19. Welke rol heeft cloud gespeeld bij het aangaan van alle uitdagingen?

  Randstads roadmap

  René Steenvoorden, CDO en Executive Board Member van Randstad, zette in een fireside chat uiteen hoe de uitzendorganisatie is beïnvloed door de uitbraak van covid-19, tot welke strategie dit heeft geleid en wat daarvan de consequenties zijn voor IT. Hij stond uitgebreid stil bij de rol van cloud en de cloud roadmap van zijn organisatie. Welke toepassingen ziet hij voor de nabije toekomst? En welke tips en aanbevelingen heeft hij voor collega-CIO’s en -CDO’s?

  Kamini Aisola (AWS), Gerard Elkhuizen (Cognizant) en Bert Stam (Rackspace) waren er om vragen van het publiek te beantwoorden.

  Gerelateerde artikelen

  Cognizant: Cloud is cruciaal voor transformatie op schaal en snelheid

  Cognizant: Cloud is cruciaal voor transformatie op schaal en snelheid

  Pre-covid werd cloud vooral gepromoot als een oplossing voor kostenbesparingen en vereenvoudiging van het technologische landschap van ondernemingen. Maar naarmate de wereldeconomie weer aantrok en technologieën toegankelijker en geavanceerder werden, wendden steeds meer bedrijven zich tot de cloud om hun wendbaarheid en winstgevendheid te verhogen. Tragere, minder innovatieve bedrijven kunnen nu ver achterop raken.

  Bert Stam (Rackspace Technology): ‘Enabler voor multicloud’

  Bert Stam (Rackspace Technology): ‘Enabler voor multicloud’

  Het van oorsprong Amerikaanse Rackspace Technology faciliteert de migratie naar multicloud voor organisaties. Het bedrijf kan een variëteit aan services en oplossingen op schaal leveren en die wereldwijd ondersteunen. “In die zin zijn we wel anders dan een lokale partij”, zegt Bert Stam, general manager voor noord-Europa.

  Paper: De significantie van cloud maturity voor waardecreatie

  Paper: De significantie van cloud maturity voor waardecreatie

  Sinds onze laatste whitepaper over cloud adoptie van tweeëneenhalf jaar geleden, hebben vele organisaties behoorlijke vooruitgang weten te boeken. Toch zijn er nog vele terreinen waarop bedrijven flinke stappen kunnen zetten, zo blijkt uit nieuw onderzoek door Erik Beulen (TIAS School for Business and Society).