CIO TV #48 ‘Tech with a purpose’ met Bianca van Dulmen, Theo Slaats, Ton van Gaalen en Marcel Prins

Te gast zijn Marcel Prins, COO bij APG Asset Management, Ton van Gaalen, head of IT Delivery bij Robeco, Theo Slaats, partner bij Deloitte Digital en Bianca van Dulmen, AVP van Mulesoft Northern Europe en member van de MuleSoft’s global Diversity & Inclusion Council.

Wat gebeurt er wanneer je moderne technologie, financiële assets, klantgerichtheid, data-driven besluitvorming, cultuur en organisatie en duurzaamheid bij elkaar voegt? Dan krijg je Tech with a purpose! Twee financiële instellingen, een technologiepartner met een echte USP, en een content matter expert gaan het gesprek aan met Rob Beijleveld.

Tech with a purpose speelt een cruciale rol bij sustainable investing bij Robeco vertelt Ton van Gaalen. Voor APG Asset Management betekent het verantwoord beleggen met extreme inzet van tech en data, voegt Marcel Prins toe. Zijn rol als COO verschuift naar leverancier van managed tech en data met selfservice.

De transformatie naar agile werken is daarbij een gegeven. Vanuit IT kun je reusable assets verzorgen voor de business met kaders van onder andere ethiek & traceability. De klant, maar ook de interne organisatie, wil instant gratification, waardoor Robeco een transitie doormaakt naar realtime architectuur met druk op tech adoptie (competenties) van business én IT.

Marcel zegt dat veel data verwerken al lang gaande was, maar daar komen nu veel databronnen en sustainability goals bij. Algoritmes worden gedreven door de business met machine learning als revolutie. Blijf daarbij wel weg van greenwashing.

Marcel geeft de tip om duidelijk te maken waar je naar toe wilt en te zorgen voor inspiratie. Ton voegt toe dat, als je mensen op de juiste plek zet, drempels slecht en mandaat geeft, je prachtige resultaten krijgt.

Ankie Tooten is o.a. verantwoordelijk voor de externe communicatie bij CIO Platform Nederland, de vereniging voor en door CIO’s, hun peers en IT-professionals, van grote gebruikers van digitale technologie in Nederland. Met haar achtergrond in communicatie, events én ICT consultancy, draagt ze bij aan de kernwaarden van de vereniging: verbinden, versterken en vertrouwen. Zij is gastredacteur bij IT Executive namens CIO Platform Nederland. https://www.linkedin.com/company/cio-platform-nederland/

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam