Cognizant: Cloud is cruciaal voor transformatie op schaal en snelheid

Cognizant

15 maart 2022

Lange tijd werd cloud vooral gepromoot als een oplossing voor kostenbesparingen en vereenvoudiging van het technologische landschap van ondernemingen – met uitzondering van een minderheid van innovatieve voorlopers. Deze financiële invalshoek was vooral duidelijk tijdens de economische neergang veroorzaakt door covid-19.

Maar naarmate de wereldeconomie verbeterde en technologieën toegankelijker en geavanceerder werden, wendden steeds meer bedrijven zich tot de cloud om hun wendbaarheid en winstgevendheid te verhogen, wat resulteerde in een seismische verschuiving die ervoor zorgde dat tragere, minder innovatieve bedrijven ver achterop raakten. Volgens Forrester zal ongeveer 20 procent van de bedrijven de post-pandemische instabiliteit op hun markten niet kunnen doorstaan.

De noodzaak om kosten te besparen is nog steeds relevant. Om de uitdagingen van vandaag aan te gaan, moeten bedrijven hun activiteiten inkrimpen, hun time-to-market verkorten en hun tijdschema’s voor ontwikkeling drastisch inkorten. Cloudtechnologie biedt daarvoor de flexibiliteit en wendbaarheid.

Cultuur is de sleutel

Je kunt geen nieuwe wegen inslaan zonder een cultuur van innovatie te bevorderen. Traditionele organisatiestructuren zoals lijnorganisaties, grote teams of watervalprojecten zijn op zijn zachtst gezegd niet bevorderlijk voor transformaties. Organisaties moeten dus een innovatiecultuur koesteren waarin de kennis van IT op peil is, rollen vloeibaarder zijn en iedereen meedoet.

Tegelijkertijd is het verbeteren van de klanttevredenheid een prioriteit voor toekomstgerichte bedrijven. Dit vereist het ontwerpen, bouwen en ondersteunen van software voor een uitstekende klantervaring. Maar voordat bedrijven dit kunnen doen, hebben ze diepgaande kennis nodig van de eisen en voorkeuren van klanten. De cloud kan realtime-gegevens produceren, waardoor een bedrijf op de hoogte blijft en direct kan reageren op de wensen van klanten.

“Het hele ecosysteem is drastisch aan het veranderen”, zegt Vikram Das, Digital Engineering Leader. “Cloud loopt door de hele onderneming, van het bedrijfsmodel tot operationele processen en klantbetrokkenheid. Bedrijven die vooroplopen beseffen dat legacy-systemen zich vertalen in verloren waarde.”

Strategie

Het ontwikkelen van een strategie voor de beste resultaten met cloudtechnologie begint met het in kaart brengen van wat kan en moet worden getransformeerd om succes te hebben in de digitale economie. Organisaties hebben meer dan ooit IT nodig om een ​​extern personeel en de toegenomen vraag naar digitale diensten te managen. Geen enkele transformatiestrategie zou echter volledig zijn zonder een plan om kortetermijnrisico’s zoals datalekken en cyberaanvallen te beperken. Los daarvan is er het steeds veranderende regelgevingslandschap.

Bedrijven kunnen deze obstakels overwinnen door samen te werken met een ervaren cloudpartner. Bij het zoeken naar een samenwerkingspartner moeten bedrijven letten op bewezen methodologie, eigen tools en brede kennis van de sector. Organisaties hebben zekerheid nodig dat hun digitale transformatie geen vertragingen oploopt. Een juiste partner kan kritieke workloads in weken in plaats van jaren naar de cloud verhuizen – zonder de dagelijkse business in gevaar te brengen.

Modernisering van applicaties

Bedrijven moeten hun legacy-applicaties verder ontwikkelen. Applicatie-transformatie stroomlijnt een kritiek pad naar de cloud door reductie van het aantal verschillende systemen en stelt IT in staat sneller op veranderingen te reageren. Door een volledig geautomatiseerde, op tools gebaseerde aanpak te hanteren, kunnen bedrijven het proces van het verhuizen van legacy-applicaties naar een kosteneffectief, modern platform vereenvoudigen.

Het moderniseren van applicaties vereist meer dan cloudhosting en microservice-architecturen. Een snel overzicht van het hele applicatielandschap is nodig. Organisaties moeten begrijpen op wat voor manier applicaties waarde toevoegen aan hun bedrijf, want zo kunnen ze beslissen welke applicaties het waard zijn om in te investeren. Hoewel het verleidelijk is om hierbij vast te houden aan standaardmethodologieën, moeten bedrijven een moderniseringsaanpak aanpassen die past bij hun systems of record.

Migratie

Migreren naar de cloud kan omslachtig zijn voor traditionele ondernemingen die afhankelijk zijn van legacy in-house systemen. Maar beveiliging, van het implementeren van de juiste controles tot naleving van regelgeving, vormt een van de grootste uitdagingen voor alle organisaties in hun cloud journey. Het goede nieuws is dat de meeste hyperscaling-cloudproviders veel meer aan certificering en technologische beveiliging doen dan bedrijven in hun eigen datacenters kunnen realiseren. Deze providers verbeteren voortdurend hun beveiliging, waardoor het voor hun klanten eenvoudig wordt om te voldoen aan de regulering omtrent data privacy.

Organisaties kunnen moeite hebben met het zoeken naar de juiste cloudprovider vanuit een prestatie-, prijs- of beveiligingsperspectief. Ze kunnen moeite hebben met de beslissing of ze genoegen willen nemen met een enkele cloudservice of dat ze meerdere clouds implementeren. Elke cloud biedt zijn eigen voordelen. Sommige providers zijn onverslaanbaar op het gebied van AI en analyse, terwijl andere een bredere reeks services bieden. Kiezen voor een enkele aanbieder kan betekenen dat je moet vasthouden aan diens prijsstelling en technologische koers. Door met meerdere providers samen te werken, komen er meer governance-lagen bij.

Je moet altijd een evenwicht vinden tussen de zakelijke behoeften en de cloudmogelijkheden. Ten slotte is data-integratie een kritische overweging in multicloud-scenario’s. Als gegevens over meerdere clouds zijn verspreid, moeten deze van het ene systeem naar het andere worden getransporteerd. Sterke oplossingen voor gegevensbeheer en gegevensintegratie worden aanbevolen. Vlotte communicatie tussen applicaties, gekoppeld aan continue datastromen richting applicaties, is van fundamenteel belang voor succes in de digitale economie.

Of de keuze nu valt op een public cloud-strategie of een hybride aanpak, bedrijven die in de cloud stappen kunnen daarvan snel de vruchten plukken. Applicaties kunnen direct profiteren van cloudservices en daardoor zijn hun toekomstige waarde en een flexibele kostendruk verzekerd. Innovators moeten het vermogen om te experimenteren met nieuwe technologieën zien als een belangrijke troef.

Cloud Journey paper

Gesteund door de CIO-gemeenschap en de drie partners Cognizant, Amazon Web Services en Rackspace Technology heeft ICT Media een peer-to-peer community ingericht: Cloud Journey. Het doel van dit programma is de ervaringen met de transitie naar de cloud vast te leggen en te delen. Hieronder kun je de tweede paper downloaden die onder dit programma is gepubliceerd.

[su_row][su_column size=”1/4″]

[/su_column][su_column size=”3/4″]

  .

  [/su_column][/su_row]

  Gerelateerde artikelen

  Navigeren door cyberbedreigingen: de opkomst van SSFN

  Navigeren door cyberbedreigingen: de opkomst van SSFN

  Internationale financiële instellingen die niet overstappen op SSFN zullen beperkingen ondervinden in hun mogelijkheden om transacties uit te voeren binnen Zwitserland. SSFN biedt niet alleen betere beveiligingsmaatregelen, maar ook betrouwbare en flexibele diensten cruciaal voor een consistente klantervaring.

  Hoe bedrijven de transformerende kracht van de cloud ontsluiten

  Hoe bedrijven de transformerende kracht van de cloud ontsluiten

  Bedrijven willen investeren in geavanceerde technologieën om hun concurrentievoordeel te behouden. Dat blijkt uit PwC’s EMEA Cloud Business Survey 2023, een onderzoek onder 2.209 bedrijfs- en technische leiders van bedrijven uit verschillende sectoren in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

  Hoe meet je de voortgang van een security awareness programma?

  Hoe meet je de voortgang van een security awareness programma?

  Steeds meer bedrijven zetten niet alleen technologie in om cyberaanvallen zoveel mogelijk af te wenden, maar focussen ook op de menselijke factor in cybersecurity. Met recht. Een onderzoek van Stanford University en cybersecurityfirma Tessian uit 2020 wijst uit dat...