Duurzaamheid in technologie

In deze aflevering staat de rol van IT in duurzaamheid centraal. Recent onderzoek door Erik Beulen (TIAS) duidt op een gebrek aan managementbetrokkenheid als een mogelijke oorzaak voor het uitblijven van duurzame ontwikkeling binnen organisaties. Het onderzoek identificeert een gebrek aan managementbetrokkenheid als een mogelijke oorzaak voor het uitblijven van duurzame ontwikkeling binnen organisaties.

Gasten Joost Bekenkamp (NS), Ivry Leideritz (Acer), en Martijn van de Grift (Xebia) delen waardevolle inzichten over het verankeren van duurzaamheidsprincipes in de bedrijfsvoering. Zij bespreken hoe de functie van Chief Sustainability Officer kan evolueren naar een leidende rol binnen organisaties en benadrukken het belang van het integreren van duurzaamheid in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Belangrijke conclusie: investeringen in duurzaamheid moeten steeds onderbouwd worden met een solide businesscase.

Deze aflevering vloeit voort uit het programma Sustainable Performance Organizations en de whitepaper: https://itexecutive.nl/high-performance-sustainability/