Oracle Cloud in de publieke sector (en daarbuiten): strategische overeenkomsten onderstrepen toewijding aan digitale innovatie en optimale veiligheid

Oracle

21 november 2023

In een tijd waarin technologie een steeds prominentere rol speelt in het behalen van tastbare bedrijfsresultaten, is de rol van de CIO cruciaal. Als CIO word je namelijk geconfronteerd met een snel evoluerend technologisch landschap, waar digitale oplossingen en data een steeds grotere rol spelen in het creëren van waarde voor jouw organisatie. Met de nadruk op het genereren van tastbare zakelijke resultaten in plaats van alleen het bereiken van de juiste technologische omstandigheden, is het cruciaal om de juiste partners te kiezen die jouw visie op innovatie delen.

Recentelijk heeft Oracle twee opvallende overeenkomsten gesloten die niet alleen de blijvende relevantie van het bedrijf aantonen, maar ook de evolutie van cloudtechnologie en digitale oplossingen in de publieke ruimte onderstrepen. Eentje die breder gaat dan enkel het domein van de publieke sector, maar ieder type organisatie, waar dan ook in haar cloudreis, zou moeten aanspreken.

Vernieuwde overeenkomst met de Rijksoverheid

Afgelopen zomer heeft Oracle aangekondigd dat zij hun overeenkomst met de overheid hebben vernieuwd. Deze deal benadrukt de voortdurende toewijding van Oracle aan het ondersteunen van overheidsinstanties bij het realiseren van digitale efficiëntie en innovatie. De vernieuwde overeenkomst biedt niet alleen stabiliteit in de relatie tussen Oracle en de overheid, maar legt ook de nadruk op de cruciale rol van cloudtechnologie in het moderniseren van de publieke dienstverlening.

Deze overeenkomst, die ingebed is in het bredere kader van CIODAY2023, benadrukt de noodzaak voor CIO’s en technologieleiders om strategisch om te gaan met generatieve, contextuele, operationele en conversationele AI. Oracle’s cloudoplossingen spelen een essentiële rol in het faciliteren van deze AI-gebaseerde mogelijkheden, waardoor organisaties de vruchten kunnen plukken van geavanceerde technologische ontwikkelingen.

Lees meer: Rijksoverheid en Oracle vernieuwen overeenkomst

Europese Commissie kiest voor Oracle Cloud Infrastructure

Een tweede opmerkelijke deal is de selectie van Oracle Cloud Infrastructure door de Europese Commissie. Als gevolg hiervan krijgen overheidsinstanties in de Europese Unie toegang tot meer dan 100 Oracle Cloud Infrastructure- en platformservices. Deze aankondiging, gepubliceerd op 30 oktober 2023, getuigt niet alleen van Oracle’s technologische kracht maar ook van het vertrouwen van belangrijke instellingen in de capaciteiten van Oracle’s cloudplatform. Voor CIO’s biedt dit inzicht in de toenemende acceptatie van een cloudomgeving als die van Oracle in de hoogste kringen van de publieke sector.

Lees meer: Europese Commissie selecteert Oracle Cloud Infrastructure

Van tech naar business impact

CIODAY2023, gericht op het begrijpen van de verschuiving van technologie naar tastbare bedrijfswaarde, is een geschikt moment om deze overeenkomsten uit te lichten als voorbeelden van effectieve strategische partnerschappen tussen de technologische en de publieke sector. Een partnership waarin niet de technologie, maar juist de impact op de business -of bedrijfsvoering voor mijn part- leidend is. Oracle’s betrokkenheid bij het ondersteunen van de digitale agenda van de overheid illustreert de cruciale rol van technologieleiders bij het realiseren van blijvende impact en langetermijnwaarde voor hun organisaties.

In dit tijdperk van opkomende intelligente, op bedrijf gerichte mogelijkheden, benadrukt CIODAY2023 het belang van het goed afstemmen van deze mogelijkheden op technologische, operationele en organisatorische realiteiten. De ethische waarborgen spelen een centrale rol om onbedoelde gevolgen te voorkomen en duurzame groei te waarborgen.

Terwijl we naar de toekomst kijken, zal Oracle’s voortdurende inzet voor digitale innovatie in niet alleen de publieke sector, maar ook in alle andere sectoren, hopelijk een inspiratie zijn voor CIO’s en technologieleiders die streven naar een effectieve integratie van technologische vooruitgang in hun bredere bedrijfsstrategieën.

Voor meer over Oracle, ga naar de website.

Gerelateerde artikelen

De digitale transformatie van de utility operation van ENGIE

De digitale transformatie van de utility operation van ENGIE

ENGIE werkte samen met Digitate om vijf verschillende zakelijke uitdagingen aan te pakken. Zij startten een proces om digitale transformatie door te voeren de B2C-activiteiten. Dit leidde tot het automatiseren van serviceverzoeken, het voorkomen van €5 miljoen inkomstenverlies per dag en het verminderen van klachten van klanten met 95 procent.

Hoe data wél werkt voor zorgpersoneel

Hoe data wél werkt voor zorgpersoneel

Dat technologie in de zorg nodig is, onderkent iedereen. De vraag is: hoe maak je de juiste keuzes? Dat blijkt een hele uitdaging. Je verdwaalt gemakkelijk in het oerwoud van zorgdigitalisering, sensortechnologie en gegevensuitwisseling. Scherpe keuzes en een verandering in denken en doen zijn nodig.

API management: duur en onnodig?

API management: duur en onnodig?

Slechts vijftig procent van de API’s zal in 2025 fatsoenlijk beheerd worden. API’s waarmee je applicaties en systemen openzet voor partners, klanten en andere bedrijfsonderdelen. API’s waarmee privacygevoelige gegevens en intieme details over bedrijfsprocessen mee uitgewisseld worden. Wat is het bedrijfsrisico als er iets fout gaat? Enable U helpt!