‘Haal blijvend waarde uit technologie’

Organisaties maken steeds vaker de transitie van on-premise naar de cloud. De cloud voegt waarde toe, maar brengt ook complexiteit en kosten met zich mee. Ben je eenmaal gemigreerd, dan sta je eigenlijk pas aan het beginpunt van een nieuwe reis. Want hoe krijg je inzicht, hoe houd je het gebruik beheersbaar en hoe minimaliseer je de kosten? En de belangrijkste vraag: hoe kun je verder optimaliseren en je organisatie naar een hoger niveau tillen? SoftwareONE is een wereldwijde speler die aan deze behoeften voldoet en biedt ondersteuning in alle fases van de digitale transformatie.

Dave Leur, Enterprise Sales Manager, en Lowin Vermeulen, Enterprise Accountmanager, leggen uit hoe je blijvend het maximale uit jouw technologie haalt en daarmee tegelijkertijd kosten bespaart. “Bij veel grote bedrijven zien we dezelfde ontwikkeling”, geeft Dave aan. “Zijn organisaties gemigreerd naar de cloud, dan groeit de data exponentieel en gaan de kosten omhoog.”

“Tegelijkertijd verandert de cloud snel. Maar doordat er steeds minder kennis is binnen de organisatie zelf, worden al die nieuwe cloudmogelijkheden niet benut. Die ontwikkelingen samen zorgen ervoor dat de kosten oplopen zonder dat de juiste applicaties worden gebruikt. SoftwareONE geeft je inzicht in de nieuwe mogelijkheden, helpt bij de optimalisatie van de bestaande software en geeft advies over applicaties die het beste inspelen op jouw functionele behoefte. Met zo’n 5.300 medewerkers wereldwijd hebben we veel expertise in huis op het gebied van verschillende software- en cloudoplossingen.”

Blijvende optimalisatie

SoftwareONE heeft in 2019 diverse overnames gedaan (BNW, RightCloud, Intergrupo, UCPoint) waarbij het heeft geïnvesteerd in het toevoegen van waarde bij cloudmigraties. Dave: “We zijn het platform voor software, solutions én services en met onze heldere waardepropositie helpen we klanten bij het maken van de juiste keuzes. Die waardepropositie begint bij de ‘designfase’ waarin we kijken naar wat klanten daadwerkelijk nodig hebben. Daarbij kijken we in eerste instantie naar wat je al in huis hebt en hoe we die software zo goed mogelijk kunnen optimaliseren.”

“Vervolgens kijken we in de ‘buy-fase’ naar hoe je die technologie zo goedkoop mogelijk kunt inkopen. In de ‘build & implement-fase’ helpen onze solutionspecialisten je bij de uitrol en ondersteunen je bij training en adoptie. Vooral onze xSimple-diensten hebben een korte doorlooptijd, zodat jouw medewerkers snel aan de slag kunnen met de software. En dan volgt de ‘manage & optimize-fase’. Dit is een continu proces, want we kijken voortdurend hoe je verder kunt optimaliseren. SoftwareONE fungeert daarmee dus als verlengstuk van jouw IT-afdeling. Met Pyracloud als onmisbaar platform.”

Het PyraCloud-platform

Met het PyraCloud-platform ben je weer een stap dichter bij het digitaliseren van jouw aankoopproces. De online catalogus biedt je wel meer dan 7.500 leveranciers (zoals Microsoft, IBM, Oracle en SAP).

“Met PyraCloud kunnen we je de meest schaalbare dienstverlening bieden”, vervolgt Dave. “Het geeft je exact inzicht in wat je aan software hebt aangekocht per leverancier, wat er is geïnstalleerd en wie wat gebruikt. Maar het biedt je ook alternatieven voor software die je nu gebruikt, helpt je bij optimalisatie en zorgt ervoor dat je clouduitgaven kunt beheersen en voorspellen. Zo weet je dus exact wat je het komende jaar aan budget moet reserveren. Het platform kunnen we bovendien koppelen aan je ERP-systeem waardoor je een goed totaaloverzicht hebt.”

Applicatiemodernisatie

SoftwareONE begon als reseller van licenties en transformeerde de afgelopen jaren naar cloudserviceprovider. Dave: “Als onafhankelijke partner krijgen we steeds vaker de vraag om functionele ondersteuning te bieden en proactief mee te denken over alternatieven. Daarmee acteren we op een nog hoger speelniveau. Zo denken we bijvoorbeeld met je mee over hoe de interactie met jouw eindklanten slimmer kan of hoe je als organisatie nog relevanter kunt worden in een veranderende tijd.

“Doordat er binnen de organisatie steeds minder kennis is, worden al die nieuwe cloudmogelijkheden niet benut”

“Vorig jaar hebben we InterGrupo overgenomen, waarmee we verder inzetten op de uitbreiding van app-development, DevOps, managed services en technologyservices. Zij focussen zich op het vertalen van die functionele behoefte naar de ontwikkeling van toekomstbestendige applicaties. Daarmee bieden we je dus ook steeds meer applicatiegedreven dienstverlening, zoals het herstructureren en digitaliseren van bestaande of nieuwe applicaties en het toevoegen van artificial intelligence en machine-learning.”

Empower Companies to Transform

Die veranderende rol van SoftwareONE wordt door steeds meer bedrijven omarmd. Lowin: “Grote organisaties zien de meerwaarde die wij kunnen bieden. Zo kwam een grote wereldwijde organisatie een paar jaar geleden bij ons met een licentiebehoefte. Dat ging in eerste instantie puur om advies over welke licenties ze moesten aanschaffen. Al snel bleek dat ze steeds meer behoefte hadden aan een ’trusted advisor’ die hen continu kon bijstaan en adviseren over hun lopende softwarecontracten. Zo hebben we ze geadviseerd om hun licenties niet een-op-een te verlengen. In plaats daarvan hebben we gekeken naar de functionele behoefte en daarbij de juiste applicaties gezocht met toonaangevende prestaties in hun branche.”

“Het ging deze organisatie niet om de goedkoopste deal, maar om wat de organisatie met technologie kan. Dat is tekenend voor hoe bedrijven hedendaags naar technologie kijken. Inmiddels maken zij al een paar jaar met tevredenheid gebruik van onze digital supply chain in PyraCloud en hebben we nieuwe, veilige applicaties voor hun medewerkers uitgerold.”

Gerelateerde artikelen

AI-nstein of Einstein?

AI-nstein of Einstein?

Tijdens Salesforce World Tour Amsterdam 2024 liet Salesforce zien wat de toekomst is van AI, en welke onbegrensde mogelijkheden bedrijven hebben op dit gebied.

Revolutioneren van stedelijke ontwikkeling met digitaal data-ecosysteem

Revolutioneren van stedelijke ontwikkeling met digitaal data-ecosysteem

Future Insight creëert innovatieve digitale oplossingen voor stadsplanning en -ontwikkeling. Het bedrijf wilde echter meer doen om smart cities te bevorderen door toegang te bieden tot veilige en eerlijk verkregen gegevens. Via Levi9 heeft Future Insight toegang gekregen tot deskundigheid bij productontwikkeling en de bundeling van gegevens.

Jouw reis naar een intelligente fabriek begint met data en apps

Jouw reis naar een intelligente fabriek begint met data en apps

De wereld van productie verandert. Een intelligente fabriek is de toekomst. Deze fabrieken zijn flexibel en bewaken tegelijkertijd de kwaliteit. Data en apps spelen hierbij een hoofdrol. Het samenvoegen van de operatie met IT kan leiden tot verbeterde efficiency, lagere kosten en een beter inzicht. Maar hoe realiseer je dit precies?