Digital Decoupling: van data silo’s naar geautomatiseerde real-time data pipelines in de cloud

Marktleiders over de hele wereld hebben één gemene deler: winnen met data. Maar hoe bouw je een cloud-gebaseerde omgeving die de levering van data versnelt, én tegelijkertijd voldoet aan de strenge eisen op het gebied van data privacy en beveiliging?

Aegon legt in dit webinar uit hoe ze de kracht van data onmiddellijk benutten zonder beïnvloeding van hun kernactiviteiten. Dit alles met het oog op hun motto: klanten een levenslange financiële zekerheid bieden.

Data-visie

De eerste stap was het opzetten van een AWS datalake. Daarop volgde de koppeling van twee systemen, om die vervolgens uit te breiden naar zo’n 160 koppelingen van databronnen die vandaag de dag in gebruik zijn. Nu is hun cloud journey voltooid en zijn ze in staat om steeds meer klantgerichte apps te ontwikkelen en data dusdanig in te zetten dat ze ook in de toekomst tevreden klanten blijven houden.

Hoe het begon

In de opzet van Aegon’s data-visie werd al snel bepaald dat ze niet alleen data wilden verzamelen, maar ook dat data altijd en snel beschikbaar zou moeten zijn. Daarnaast moest iedere verandering in data uit bedrijfsapplicaties automatisch aangepast worden in de cloud. Waar ze voorheen te maken hadden met een versnipperd aantal verzoeken die resulteerden in een wisselend aanbod in data, kunnen DevOps teams nu binnen 2 weken APIs van informatie voorzien, in plaats van maanden.

Betere samenwerking

De volgende stap hield in dat ze zochten naar een betere samenwerking tussen verschillende teams die hun agile manier van werken verder ondersteunt. Een DevOps team kan tegenwoordig een legacy keten stapsgewijs ontketenen door snel data uit meerdere bronnen aan te leveren. Ze gebruiken hiervoor Qlik Replicate, een tool om data veilig, snel, in real-time, en efficiënt naar de cloud te verplaatsen met minimale operationele impact. End-to-end datareplicatie van bron naar doel.

Data Analysten en Data Scientists hebben vervolgens minder moeite om data in het juiste formaat te gieten – zo mogelijk kunnen ze dit binnen een dag. De komst van real-time data pipelines in de cloud heeft data analytics & Science ingrijpend veranderd. Zo ook bij Aegon.

“You have to change to stay the same” stappenplan

  • De wereld is voortdurend in beweging en daarmee ook het dynamische karakter van data. Een systeem dat die stroom aan data snel kan ontkoppelen en omzetten in inzichten geeft je net dat streepje voor.
  • Denk niet teveel in rollen die moeilijk te vervullen zijn – welke raakvlakken zijn er binnen je team en ga op zoek naar training en opleiding
  • Data van vandaag bepaalt je richting voor de toekomst – om je klanten nu en in de toekomst te kunnen blijven bedienen
  • Land & expand – start klein maar denk groot

Next steps

In de toekomst zal automatische data replicatie niet meer weg te denken zijn. Handmatig data overzetten zal idealiter naar de achtergrond verdwijnen. Ga voor een ultieme integratie van cloud, data en replicatie.

Bekijk dit webinar om meer te leren over deze journey naar de cloud en hoe je data in real-time kunt overzetten van traditionele mainframes, applicaties en meer:

[su_button url=”https://go.qlik.com/AEGON-TDWI-AWS-rise-of-data-cloud-on-demand-Registration.html” target=”blank” style=”flat” background=”#3286ce” color=”#ffffff” size=”6″ radius=”5″]Naar het webinar[/su_button]
 
 

Gerelateerde artikelen

API management: duur en onnodig?

API management: duur en onnodig?

Slechts vijftig procent van de API’s zal in 2025 fatsoenlijk beheerd worden. API’s waarmee je applicaties en systemen openzet voor partners, klanten en andere bedrijfsonderdelen. API’s waarmee privacygevoelige gegevens en intieme details over bedrijfsprocessen mee uitgewisseld worden. Wat is het bedrijfsrisico als er iets fout gaat? Enable U helpt!

Hoe kun je met minimale IT inspanning datagedreven ambities versnellen?

Hoe kun je met minimale IT inspanning datagedreven ambities versnellen?

Eén van de problemen waar IT tegenaan loopt is dat afdelingen met eigen systemen en dus eigen data werken. Dat zorgt voor veel verschillende en versnipperde datastromen en er ontstaat silovorming. Het is de taak van IT om alle data centraal beschikbaar te stellen zodat deze in samenhang geanalyseerd kan worden en daar zit vaak de crux.

Herpak de regie op security

Herpak de regie op security

Eind 2022 is de nieuwe security-richtlijn NIS2 uitgevaardigd. De lidstaten van de Europese Unie hebben nu zo’n anderhalf jaar de tijd de fors aangescherpte regels in nationale wetgeving te verankeren. Als bestuurder moet je je ervan bewust zijn dat er meer inspanningen worden verlangd.

Performance-verbetering door OT-data te verbinden met IT

Performance-verbetering door OT-data te verbinden met IT

Binnen veel productieorganisaties zijn IT- en OT-omgevingen twee gescheiden werelden, waardoor de mogelijkheden van data onbenut blijven. Hetsamenbrengen van relevante data uit beide omgevingen is de basis voor een hogere productiviteit, duurzame productie en doorbraken in kwaliteit en efficiëntie.