Digital Decoupling: van data silo’s naar geautomatiseerde real-time data pipelines in de cloud

Marktleiders over de hele wereld hebben één gemene deler: winnen met data. Maar hoe bouw je een cloud-gebaseerde omgeving die de levering van data versnelt, én tegelijkertijd voldoet aan de strenge eisen op het gebied van data privacy en beveiliging?

Aegon legt in dit webinar uit hoe ze de kracht van data onmiddellijk benutten zonder beïnvloeding van hun kernactiviteiten. Dit alles met het oog op hun motto: klanten een levenslange financiële zekerheid bieden.

Data-visie

De eerste stap was het opzetten van een AWS datalake. Daarop volgde de koppeling van twee systemen, om die vervolgens uit te breiden naar zo’n 160 koppelingen van databronnen die vandaag de dag in gebruik zijn. Nu is hun cloud journey voltooid en zijn ze in staat om steeds meer klantgerichte apps te ontwikkelen en data dusdanig in te zetten dat ze ook in de toekomst tevreden klanten blijven houden.

Hoe het begon

In de opzet van Aegon’s data-visie werd al snel bepaald dat ze niet alleen data wilden verzamelen, maar ook dat data altijd en snel beschikbaar zou moeten zijn. Daarnaast moest iedere verandering in data uit bedrijfsapplicaties automatisch aangepast worden in de cloud. Waar ze voorheen te maken hadden met een versnipperd aantal verzoeken die resulteerden in een wisselend aanbod in data, kunnen DevOps teams nu binnen 2 weken APIs van informatie voorzien, in plaats van maanden.

Betere samenwerking

De volgende stap hield in dat ze zochten naar een betere samenwerking tussen verschillende teams die hun agile manier van werken verder ondersteunt. Een DevOps team kan tegenwoordig een legacy keten stapsgewijs ontketenen door snel data uit meerdere bronnen aan te leveren. Ze gebruiken hiervoor Qlik Replicate, een tool om data veilig, snel, in real-time, en efficiënt naar de cloud te verplaatsen met minimale operationele impact. End-to-end datareplicatie van bron naar doel.

Data Analysten en Data Scientists hebben vervolgens minder moeite om data in het juiste formaat te gieten – zo mogelijk kunnen ze dit binnen een dag. De komst van real-time data pipelines in de cloud heeft data analytics & Science ingrijpend veranderd. Zo ook bij Aegon.

“You have to change to stay the same” stappenplan

  • De wereld is voortdurend in beweging en daarmee ook het dynamische karakter van data. Een systeem dat die stroom aan data snel kan ontkoppelen en omzetten in inzichten geeft je net dat streepje voor.
  • Denk niet teveel in rollen die moeilijk te vervullen zijn – welke raakvlakken zijn er binnen je team en ga op zoek naar training en opleiding
  • Data van vandaag bepaalt je richting voor de toekomst – om je klanten nu en in de toekomst te kunnen blijven bedienen
  • Land & expand – start klein maar denk groot

Next steps

In de toekomst zal automatische data replicatie niet meer weg te denken zijn. Handmatig data overzetten zal idealiter naar de achtergrond verdwijnen. Ga voor een ultieme integratie van cloud, data en replicatie.

Bekijk dit webinar om meer te leren over deze journey naar de cloud en hoe je data in real-time kunt overzetten van traditionele mainframes, applicaties en meer:

[su_button url=”https://go.qlik.com/AEGON-TDWI-AWS-rise-of-data-cloud-on-demand-Registration.html” target=”blank” style=”flat” background=”#3286ce” color=”#ffffff” size=”6″ radius=”5″]Naar het webinar[/su_button]
 
 

Gerelateerde artikelen

De belangrijkste securitytrends in het integratievak

De belangrijkste securitytrends in het integratievak

In dit trendrapport wordt ingezoomd op de trends op het gebied van security, wat de rol is van API’s en API Gateways bij het verhogen van de digitale veiligheid van een organisatie en hoe Enable U hieraan bijdraagt. We geven je het inzicht en de kennis om veilig en verantwoord met integraties om te gaan.

De toekomst van werken is meer dan de hybride werkplek

De toekomst van werken is meer dan de hybride werkplek

In Nederland is het hybride werken niet meer weg te denken, terwijl elders in de wereld hier nog volop discussie over is. Ongeacht de uitkomst, als organisatie moet je een visie ontwikkelen over hoe de toekomst van werk eruit ziet. Vervolgens ontwikkel je een roadmap waarin je uiteenzet welke technologieën je daarbij nodig hebt.