DHL Parcel handelt vraagpieken af met schaalbaar wereldwijd netwerk van Cloudflare

Cloudflare

14 oktober 2022

DHL Parcel Netherlands werkt samen met Cloudflare om schaalbaarheid te garanderen, beveiliging te vereenvoudigen en operationele efficiëntie te behouden zodat het bedrijf kan blijven groeien.

DHL is de eerste internationale bezorgdienst en sinds de oprichting in 1969 uitgegroeid tot een van de grootste logistieke bedrijven ter wereld. In Nederland bezorgt DHL Parcel elke dag 1,5 miljoen pakketten aan bedrijven en huishoudens met Europa’s grootste vloot van emissievrije elektrische voertuigen.

Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 650.000 medewerkers, waaronder 6.000 in de Benelux. Last-mile logistieke pakketbezorging is altijd seizoensgebonden geweest, zoals tijdens grote vakanties en mega-shoppingdagen, maar aan het begin van de Covid-19-pandemie zag DHL Parcel zijn volumes bijna verdubbelen. Goed gepositioneerd voor post-pandemische groei, zag DHL de omzet in 2021 met 22 procent stijgen, de sterkste groei ooit. Consumenten kopen meer online en willen precies weten wanneer hun pakketje komt.

Bedrijven hebben realtime tracking van hun leveringen nodig om de efficiëntie te verbeteren, traceerbaarheid te behouden en te voldoen aan de verwachtingen van hun klanten in een veranderde wereld. En terwijl de pandemie de last-mile logistiek vrijwel van de ene op de andere dag op zijn kop zette, was DHL Parcel Nederland klaar voor de golf.

‘Managen van pieken zit in onze natuur’, zegt Jan De Groot, vice president Digital and Business Process Optimization bij DHL Parcel Nederland. ‘We hoefden niets te veranderen, omdat we voorbereid waren.’ DHL Parcel Nederland had al belangrijke applicaties naar de cloud verplaatst, inclusief track en trace, en had zijn microservices-omgeving ontworpen voor maximale schaalbaarheid. ‘Al onze microservices kunnen onbeperkt worden geschaald’, zegt hij.

Wil je meer weten? Je kunt hier de casus downloaden.

Door Sierra Dasso, Enterprise Sales leader bij Cloudflare

Gerelateerde artikelen

Revolutioneren van stedelijke ontwikkeling met digitaal data-ecosysteem

Revolutioneren van stedelijke ontwikkeling met digitaal data-ecosysteem

Future Insight creëert innovatieve digitale oplossingen voor stadsplanning en -ontwikkeling. Het bedrijf wilde echter meer doen om smart cities te bevorderen door toegang te bieden tot veilige en eerlijk verkregen gegevens. Via Levi9 heeft Future Insight toegang gekregen tot deskundigheid bij productontwikkeling en de bundeling van gegevens.

Jouw reis naar een intelligente fabriek begint met data en apps

Jouw reis naar een intelligente fabriek begint met data en apps

De wereld van productie verandert. Een intelligente fabriek is de toekomst. Deze fabrieken zijn flexibel en bewaken tegelijkertijd de kwaliteit. Data en apps spelen hierbij een hoofdrol. Het samenvoegen van de operatie met IT kan leiden tot verbeterde efficiency, lagere kosten en een beter inzicht. Maar hoe realiseer je dit precies?

Oracle Cloud in de publieke sector (en daarbuiten): strategische overeenkomsten onderstrepen toewijding aan digitale innovatie en optimale veiligheid

Oracle Cloud in de publieke sector (en daarbuiten): strategische overeenkomsten onderstrepen toewijding aan digitale innovatie en optimale veiligheid

Oracle versterkt zijn rol in de digitale transformatie van de publieke sector met twee strategische overeenkomsten. De vernieuwde deal met de Rijksoverheid benadrukt Oracle’s toewijding aan digitale efficiëntie en innovatie. Ook heeft de Europese Commissie Oracle Cloud Infrastructure gekozen, wat getuigt van het vertrouwen in Oracle’s technologische kracht.