DHL Parcel handelt vraagpieken af met schaalbaar wereldwijd netwerk van Cloudflare

Cloudflare

14 oktober 2022

DHL Parcel Netherlands werkt samen met Cloudflare om schaalbaarheid te garanderen, beveiliging te vereenvoudigen en operationele efficiëntie te behouden zodat het bedrijf kan blijven groeien.

DHL is de eerste internationale bezorgdienst en sinds de oprichting in 1969 uitgegroeid tot een van de grootste logistieke bedrijven ter wereld. In Nederland bezorgt DHL Parcel elke dag 1,5 miljoen pakketten aan bedrijven en huishoudens met Europa’s grootste vloot van emissievrije elektrische voertuigen.

Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 650.000 medewerkers, waaronder 6.000 in de Benelux. Last-mile logistieke pakketbezorging is altijd seizoensgebonden geweest, zoals tijdens grote vakanties en mega-shoppingdagen, maar aan het begin van de Covid-19-pandemie zag DHL Parcel zijn volumes bijna verdubbelen. Goed gepositioneerd voor post-pandemische groei, zag DHL de omzet in 2021 met 22 procent stijgen, de sterkste groei ooit. Consumenten kopen meer online en willen precies weten wanneer hun pakketje komt.

Bedrijven hebben realtime tracking van hun leveringen nodig om de efficiëntie te verbeteren, traceerbaarheid te behouden en te voldoen aan de verwachtingen van hun klanten in een veranderde wereld. En terwijl de pandemie de last-mile logistiek vrijwel van de ene op de andere dag op zijn kop zette, was DHL Parcel Nederland klaar voor de golf.

‘Managen van pieken zit in onze natuur’, zegt Jan De Groot, vice president Digital and Business Process Optimization bij DHL Parcel Nederland. ‘We hoefden niets te veranderen, omdat we voorbereid waren.’ DHL Parcel Nederland had al belangrijke applicaties naar de cloud verplaatst, inclusief track en trace, en had zijn microservices-omgeving ontworpen voor maximale schaalbaarheid. ‘Al onze microservices kunnen onbeperkt worden geschaald’, zegt hij.

Wil je meer weten? Je kunt hier de casus downloaden.

Door Sierra Dasso, Enterprise Sales leader bij Cloudflare

Gerelateerde artikelen

Gestroomlijnde bedrijfsprocessen dankzij integratieplatform

Gestroomlijnde bedrijfsprocessen dankzij integratieplatform

Software voor HR, financiële processen en product information management… het aantal applicaties en systemen binnen een organisatie neemt al snel toe. En hoe groter de organisatie, hoe complexer het IT-landschap. In een best-of-breed landschap is een integratieplatform onmisbaar om overzicht te creëren en bedrijfsprocessen vlekkeloos te laten functioneren.

De belangrijkste securitytrends in het integratievak

De belangrijkste securitytrends in het integratievak

In dit trendrapport wordt ingezoomd op de trends op het gebied van security, wat de rol is van API’s en API Gateways bij het verhogen van de digitale veiligheid van een organisatie en hoe Enable U hieraan bijdraagt. We geven je het inzicht en de kennis om veilig en verantwoord met integraties om te gaan.

De toekomst van werken is meer dan de hybride werkplek

De toekomst van werken is meer dan de hybride werkplek

In Nederland is het hybride werken niet meer weg te denken, terwijl elders in de wereld hier nog volop discussie over is. Ongeacht de uitkomst, als organisatie moet je een visie ontwikkelen over hoe de toekomst van werk eruit ziet. Vervolgens ontwikkel je een roadmap waarin je uiteenzet welke technologieën je daarbij nodig hebt.