Supply Chain Trends 2024: de digitale revolutie

Geavanceerde technologieën zetten de wereld van de toeleveringsketen op zijn kop. Met snel evoluerende mogelijkheden op het gebied van generatieve AI, data-analyse, automatisering, machine learning, Internet of Things (IoT), blockchain en meer, is de ‘slimme’ toeleveringsketen hard op weg om het nieuwe normaal te worden.

Met een toekomst die autonome en zelflerende machines in het vooruitzicht stelt die naadloos het bredere leveringsketenproces beheren, is het nu tijd voor organisaties om de inherente silo’s en bedrijfssystemen te doorbreken die hun vooruitgang zullen beperken. Organisaties zouden daartoe de trends moeten omarmen die het jaar 2024 zullen bepalen. Dit betreft het leren over opkomende technologieën, van AI tot gedistribueerde grootboektechnologieën, low-code en no-code platforms en elektrificatie van het wagenpark. Deze structurele trends zullen nieuwe bedrijfsmodellen vormen en brede processen verbeteren.

Om te voorkomen dat ze achterblijven, is het belangrijk dat organisaties deze trends begrijpen en specifieke acties ondernemen om hun transformatie vroegtijdig te starten. Op deze manier kunnen ze een flexibelere en meer responsieve leveringsketen creëren die de belofte van waardecreatie, kostenverlaging en verbeterde aandeelhouderswaarde kan waarmaken.

Meer lezen over de supply chain trends die er in 2024 zichtbaar zijn? En benieuwd hoe je daar als organisatie op kan inspelen?

Naar de trends

 

 

Gerelateerde artikelen

De grote uitdaging van duurzaamheidsdata oplossen

De grote uitdaging van duurzaamheidsdata oplossen

Een goed besluit is gebaseerd op goede data. Bedrijven moeten zich dan ook afvragen: hebben we deze data? Hoe krijgen we er toegang toe? Wie is er verantwoordelijk voor? In deze paper delen we hoe CIO’s en datamanagers de uitdaging van duurzaamheidsdata kunnen tackelen.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO’s spelen steeds vaker een leidende rol bij het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten, waardoor zijn of haar positie belangrijker en complexer is geworden. Maar de traditionele rol van de CIO, namelijk het leveren van IT-diensten, vraagt ook meer aandacht door de sterk gedistribueerde, hybride IT omgeving.

‘Behaal het gewenste resultaat en impact door AI collectief aan te pakken’

‘Behaal het gewenste resultaat en impact door AI collectief aan te pakken’

De hoeveelheid data die wordt beheerd en nodig is voor het runnen van een bedrijf groeit exponentieel. Het vormt het kloppend hart van de meeste bedrijven. Het genereren en beheren van grote hoeveelheden data is echter niet genoeg. Daar weet Rajiv Nayan, Vice President en General Manager bij Digitate, softwareleverancier van AIOps-oplossingen, alles van.