CIO TV #35 ‘Finance, Payments en Platforms’ Antoin Alzein, David-Jan Janse, Richard Straver en Jochem Pasman

Redactie

5 februari 2021

In deze uitzending: Antoin Alzein, product owner NN Bank bij Nationale-Nederlanden, David-Jan Janse, CEO & oprichter SurePay, Richard Straver, oprichter Online Payment Platform en Jochem Pasman, platform advisory KPMG Nederland. Het gesprek gaat over Fintech, innovaties en de platformeconomie.

NN Bank wil steeds meer met de klant online schakelen. “Je moet daarbij niet zelf het complete ecosysteem willen ontwikkelen en beheersen”, vertelt product owner Antoin Alzein. De klantinteractie, de voorkant, wordt in eigen huis ontwikkeld, maar de validatie van data en de optimalisatie door partners. Daar ligt ook data en creativiteit. Als tip geeft hij daarbij aan vooral te kijken naar ‘wat kunnen we beter doen in Nederland’, waar kun je samenwerken t.b.v. de klant binnen een ecosysteem.

Er komt een explosie aan innovatie door de nieuwe infrastructuur, a.g.v. en open banking, verwacht Jochem Pasman van KPMG. SurePay mede-oprichter David-Jan Janse vertelt over strategische partnerships. Bepaal waar je op samenwerkt en hou elkaars core business scherp. Richt je op het probleem en voeg aan het core product steeds verrijkende oplossingen toe. Start met not invented here.

Online Payment Platform-oprichter Richard Straver geeft tenslotte aan dat onder meer timing en geluk, regelgeving, technologie van het moment bepalend zijn voor de groei naar scale-up. Zijn innovatietip voor CIO’s is te kijken vanuit de gebruiker en elke wrijving als een kans te zien.