CIO TV #37 ‘Cultuur en Technologie’ met Jeroen Cornelissen, Kishan Lodhia, Rob Klomps en Sake Algra

Redactie

19 februari 2021

Vandaag aan tafel: Jeroen Cornelissen, CIO van Transavia, Kishan Lodhia, IT Director bij Flynth en Rob Klomps, CTO bij Salesforce. Onder moderatie van Madelein Smit (CIO bij EVBox) praten we over mens en machine – cultuur en technologie in tijden van verandering.

De pandemie brengt mensen meer in aanraking met machines. Jeroen Cornelissen ziet dat de angst voor tools is weggeëbd. Wel blijft techniek ten dienste staan van de mens. Data en machines leveren medewerkers relevante inzichten op en die leveren meerwaarde voor klanten.

Kishan Lodhia benadrukt het belang van doorgroeien: “Je instelling moet zijn: zet een platform neer, bouw waarde en blijf daarna verder ontwikkelen.” Rob Klomps wijst onder andere op de dunne lijn tussen gebruiksgemak die algoritmen kunnen opleveren en onwenselijke gevolgen. Dat blijft discussie vergen.

Sake Algra roept ten slotte op om digitale inclusie in Nederland te steunen via allemaal-digitaal.nl. Want toegang tot de digitale wereld is cruciaal maar niet voor iedereen vanzelfsprekend.