High-Performance Healthcare – een nieuw programma voor een bijzondere sector!

Redactie

13 september 2023

Grote medische zorginstellingen hebben een bijzondere afhankelijkheid van technologie. Technologische partners op hun beurt hebben een bijzondere relatie tot beslissers en eindgebruikers bij deze organisaties.

Hoe is de positie van de CIO en andere technische beslissers in de zorgsector geëvolueerd de afgelopen jaren? Wat is de wisselwerking tussen medisch personeel, de CIO en leveranciers? Wat is de stand van zaken rond de toepassing van ICT in grote zorgorganisaties? Is er een verband tussen de kwaliteit van de ICT en de kwaliteit van de zorg? En hoe kunnen beslissers en bestuurders in de gezondheidszorg van elkaar leren?

Dit soort vragen komt binnen het nieuwe programma High-Performance Healthcare aan bod. Het bouwt voort op een serie uit CIO Magazine, ‘CIO in de Zorg’ geheten, bestaande uit interviews door Rube van Poelgeest. Thema’s waren de samenwerking tussen medisch specialisten, de CIO en bestuurders en de opkomst van de chief medical information officer (CMIO).

Maar ook ging het over zaken als de inzet van cloudtechnologie, het elektronisch patiëntendossier en informatiebeveiliging, samenwerking tussen instellingen versus vergroting en het afwijkende financieringssysteem dat het Nederlandse zorgstelsel kenmerkt.

In het nieuwe programma borduren we samen met Rube van Poelgeest op deze vaak nog immer actuele onderwerpen voort. Via een serie van vier interactieve bijeenkomsten (najaar 2023 – voorjaar 2024) waarin we actuele use cases presenteren. Iedere bijeenkomst heeft een aparte insteek, waardoor je ze ook los kunt volgen.

Heb je interesse en werk je als CIO, CMIO/CNIO of verantwoordelijk lid RvB bij een zorginstelling? Je kunt je hier alvast inschrijven. Wil je alleen op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor updates.

Gerelateerde artikelen

Oeps.. het lijkt er op dat de bericht(en) waarnaar je op zoek bent is verplaatst of nooit heeft bestaan.