Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sustainability over de totale waardeketen

28 juni @ 14:00 - 17:00

Het leveren van duurzame producten en diensten wordt in elke sector steeds belangrijker. Inzicht in herkomst, transporthistorie, gebruikte grondstoffen en eventueel hergebruik is daarbij cruciaal. Maar hoe bereik je dat in een internationale context, met uiteenlopende wetgeving, begrippen, datamodellen enzovoorts?
Dr. John Tros, als SVP Operations verantwoordelijk voor procurement en supply Chain bij bouwmaterialengigant BME (5,5 Miljard euro omzet opererend in acht landen), maakt stappen op dit gebied. Hij vertelt erover tijdens een exclusieve rondetafelbijeenkomst op 28 juni in Amsterdam.

Bij inzicht in sustainability over de keten gaat het over een datalaag in aanvulling op de fysieke productenstroom van leverancier tot klant. “Door alle gegevens paraat te hebben kun je zien wat de impact is van een te verhandelen gipsplaat of boormachine. Zo helpen we onze klanten sustainable bouwen. Een product kan tweeduizend kilometer verderop zeer duurzaam geproduceerd zijn, maar door transport kan dat voordeel mogelijk verdwijnen. Op basis van inzicht in de juiste factoren bepaal je wat je doorslaggevend laat zijn. Daar is standaardisatie voor nodig.”

BME, dat in acht landen meer dan een miljoen verschillende producten verhandelt, kijkt daarbij met interesse naar LCA ( life-cycle assessment) als standaardmethode om objectieve en factuele sustainability inzichten te creëren. John Tros: “Een dergelijke standaard voor bouwmaterialen is er niet op Europees niveau, maar klanten vragen er wel om.” Samen met partner Wipro werkt men aan de harmonisatie van alle relevante gegevens tot een algemeen, ook door anderen toe te passen raamwerk. Een traject dat volop aanknopingspunten biedt voor tech- en businessleiders van andere sectoren.

Bekijk hier de video over de duurzaamheidsinspanningen van BME: https://vimeo.com/816815789.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu aan!

Ja, ik ben erbij!

Gegevens

Datum:
28 juni
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

Amsterdam
Amsterdam, Nederland