Bestuur CISO Platform Nederland is compleet

Redactie

20 februari 2024

Het bestuur van CISO Platform Nederland, de non-profit vereniging van de CISO community Nederland, is compleet: de CISO’s Dimitri van Zantvliet (NS), Luisella ten Pierik (Stedin), Mahdi Abdulrazak (SHV Energy), Justin Broeders (Ministerie van Financiën) en mede-oprichter Rob Beijleveld (ICT Media) zijn op 16 februari officieel toegetreden tot het bestuur van de organisatie.

Dimitri van Zantvliet, directeur Cybersecurity en CISO bij NS en medeoprichter van de CISO-community Nederland, is benoemd tot voorzitter. Luisella ten Pierik wordt vicevoorzitter en secretaris, Mahdi Abdulrazak wordt verantwoordelijk voor Strategie & Governance en Justin Broeders krijgt de leiding over de CISO Experience Groups binnen de vereniging. Medeoprichter van de CISO-community Nederland Rob Beijleveld is tijdelijk penningmeester. In de toekomst zal het bestuur een uitbreiding overwegen met CISO’s gefocust op specifieke onderwerpen of work streams.

De vereniging, die eind 2023 is opgericht, is nu klaar voor het echte werk: helpen de cybervolwassenheid van Nederland op een hoger plan te brengen. CISO Platform Nederland is gelieerd aan de CISO-community Nederland, maar opereert onafhankelijk en staat, in tegenstelling tot de CISO-community, niet open voor leveranciers van beveiligingsoplossingen. Het doel is samenwerking, kennisdeling, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cybersecuritymanagement en een goede positionering van de CISO-rol in organisaties.

“Dit gloednieuwe bestuur bestaat uit doorgewinterde professionals uit verschillende sectoren, wat zorgt voor een divers perspectief op cyberbeveiligingsuitdagingen in onze samenleving”, zegt Dimitri van Zantvliet. “We geloven dat dit diverse en ervaren team een sterke basis zal vormen voor de CISO-gemeenschap in Nederland.”

Naast het bestuur wordt de organisatie ondersteund door een toegewijd kantoorteam met Floor Pheninckx als community manager en Piet-Hein van Santvoort als business manager.

Met een volwaardige organisatie maken CISO community Nederland en CISO Platform Nederland zich op voor de allereerste CISODAY op 28 mei, waar de eerste CISO van het Jaar zal worden gekozen.

Gerelateerde artikelen

Gebrekkige compliance: Nederlandse bedrijven vatbaar voor datalekken

Gebrekkige compliance: Nederlandse bedrijven vatbaar voor datalekken

Meer dan een derde van alle Nederlandse bedrijven zakte vorig jaar voor hun compliance-audit. Daardoor lopen ze een tien keer grotere kans op een datalek. Tien procent werd in 2023 slachtoffer van een ransomware-aanval. Van al die bedrijven betaalde vier procent losgeld. Dat stelt Thales in zijn meest recente Data Threat Report.

Twee derde werknemers gokt met security

Twee derde werknemers gokt met security

Ruim twee derde van Nederlandse werknemers brengt de organisatie bewust in gevaar, wat tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies leidt. Meer dan vier op de vijf van de onderzochte organisaties maakte in 2023 ten minste één succesvolle aanval mee.

Overheid lanceert NIS2-Quickscan

Overheid lanceert NIS2-Quickscan

Op 29 februari heeft de Rijksoverheid de NIS2-Quickscan gelanceerd waarmee organisaties zich kunnen voorbereiden op de nieuwe Europese NIS2-richtlijn. Deze richtlijn is gericht op het vergroten van de digitale weerbaarheid van bedrijven en organisaties in de EU.

De 27e PwC CEO Survey: het CEO-gevoel ontcijferd voor de CISO

De 27e PwC CEO Survey: het CEO-gevoel ontcijferd voor de CISO

De nieuwste editie van de jaarlijkse PwC CEO Survey biedt een kijkje in de hoofden van CEO’s van over de hele wereld. Verschillende inzichten laten belangrijke veranderingen zien die impact hebben op CISO’s en hun organisaties, die zich zullen moeten aanpassen om concurrerend en compliant te blijven.