Bestuur CISO Platform Nederland is compleet

Redactie

20 februari 2024

Het bestuur van CISO Platform Nederland, de non-profit vereniging van de CISO community Nederland, is compleet: de CISO’s Dimitri van Zantvliet (NS), Luisella ten Pierik (Stedin), Mahdi Abdulrazak (SHV Energy), Justin Broeders (Ministerie van Financiën) en mede-oprichter Rob Beijleveld (ICT Media) zijn op 16 februari officieel toegetreden tot het bestuur van de organisatie.

Dimitri van Zantvliet, directeur Cybersecurity en CISO bij NS en medeoprichter van de CISO-community Nederland, is benoemd tot voorzitter. Luisella ten Pierik wordt vicevoorzitter en secretaris, Mahdi Abdulrazak wordt verantwoordelijk voor Strategie & Governance en Justin Broeders krijgt de leiding over de CISO Experience Groups binnen de vereniging. Medeoprichter van de CISO-community Nederland Rob Beijleveld is tijdelijk penningmeester. In de toekomst zal het bestuur een uitbreiding overwegen met CISO’s gefocust op specifieke onderwerpen of work streams.

De vereniging, die eind 2023 is opgericht, is nu klaar voor het echte werk: helpen de cybervolwassenheid van Nederland op een hoger plan te brengen. CISO Platform Nederland is gelieerd aan de CISO-community Nederland, maar opereert onafhankelijk en staat, in tegenstelling tot de CISO-community, niet open voor leveranciers van beveiligingsoplossingen. Het doel is samenwerking, kennisdeling, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cybersecuritymanagement en een goede positionering van de CISO-rol in organisaties.

“Dit gloednieuwe bestuur bestaat uit doorgewinterde professionals uit verschillende sectoren, wat zorgt voor een divers perspectief op cyberbeveiligingsuitdagingen in onze samenleving”, zegt Dimitri van Zantvliet. “We geloven dat dit diverse en ervaren team een sterke basis zal vormen voor de CISO-gemeenschap in Nederland.”

Naast het bestuur wordt de organisatie ondersteund door een toegewijd kantoorteam met Floor Pheninckx als community manager en Piet-Hein van Santvoort als business manager.

Met een volwaardige organisatie maken CISO community Nederland en CISO Platform Nederland zich op voor de allereerste CISODAY op 28 mei, waar de eerste CISO van het Jaar zal worden gekozen.

Gerelateerde artikelen

Rapport: kwart cyberaanvallen gericht op OT-systemen

Rapport: kwart cyberaanvallen gericht op OT-systemen

Ofschoon bedrijven met OT vorderingen maken op het gebied van cybervolwassenheid, hebben ze met een snel groeiende hoeveelheid aanvallen te maken. Bijna een kwart van alle cyberaanvallen is nu op OT-ststemen gericht.

De werkelijke kosten van downtime

De werkelijke kosten van downtime

Wat gebeurt er als een grote organisatie te maken krijgt met DDoS-aanvallen, softwarestoringen of zelfs een bedrijfsbrede hack? Hoewel de directe kosten van ongeplande downtime gemakkelijk zichtbaar zijn, moeten organisaties de indirecte of verborgen kosten van digitale storingen niet onderschatten.

Jeroen Schipper (Gemeente Den Haag) is 
CISO of the Year 2024

Jeroen Schipper (Gemeente Den Haag) is 
CISO of the Year 2024

Jeroen Schipper, CISO bij de Gemeente Den Haag, heeft gisteravond de CISO of the Year 2024 Award gewonnen. Hij dankt de prijs aan zijn transformationele rol en zijn holistische en inclusieve benadering van cybersecurity. Ook zijn bijdragen aan de professionalisering van het CISO-vak en zijn rol als actieve vertegenwoordiger van de stad Den Haag op cybersecurity-gebied zijn meegewogen.