CIO TV #41 ‘Een holistische kijk op transformatie’ met Michel Alsemgeest, Bouke Hoving, Alex Hurkmans en Michael Maas

Vandaag schuiven aan: Alex Hurkmans, CDO van Garanti BBVA, Bouke Hoving, CIO bij ING, Michel Alsemgeest, CDO & CIO van LeasePlan en Michael Maas, general manager bij ServiceNow. We gaan het hebben over complete digitale transformaties, en de holistische kijk die daarbij nodig is.

Alex Hurkmans constateert dat thuiswerken leidt tot breder begrip voor digitalisering en een kans voor versnelling. Michel Alsemgeest benadrukt dat groeipotentieel en business-transformatie worden gefaciliteerd door de digitale technologie en online services. Daarnaast zet Bouke Hoving in op vanuit de klantvraag proberen vooruit te denken, met een robuuste architectuur en een procesinrichting gericht op wereldwijd opschalen.

Tot slot adviseert Michel Maas zijn collega’s om in de transformatie bedrijfsbreed de rol van verbinder op te pakken. Alex benadrukt de ‘blended’-functie: het combineren van onderwerpen vanuit een breed perspectief. Bouke raadt aan om te blijven werken aan fast scaling: de inbreng van IT bij business-transformatie.