Zo haal je meerwaarde uit je SAP-investeringen

Zorg voor een toekomstbestendige organisatie

De migratie van ECC naar S/4HANA is een impactvol en kostbaar proces. Het heeft invloed op de gehele organisatie; er kan een nieuwe manier van werken ontstaan en daarmee een compleet nieuwe mindset binnen de organisatie. Tegelijkertijd zorgt een succesvolle migratie voor veel tijdbesparing en kostenreductie op termijn. Maar er is altijd een initiële investering die geld zal kosten. Toch zal een organisatie met een goede visie, een succesvolle implementatie en een goede optimalisatie veel meerwaarde halen uit zijn SAP-investeringen.

Gebruiksvriendelijk ontwerp betekent meer efficiëntie

Een van eerste dingen die gebruikers gaan merken is het gebruiksvriendelijke ontwerp van SAP S/4HANA voor zowel desktop, tablet als mobiele apparaten. De interfaces zijn intuïtief en gegevens zijn makkelijk toegankelijk; zeer belangrijk voor efficiënt beheer en IT‑administratie.

Snellere gegevensverwerking en gestroomlijnde bedrijfsprocessen

SAP S/4HANA biedt een grotere schaalbaarheid om de behoefte aan gegevensopslag en gegevensanalyse beter te ondersteunen. Planning, uitvoering, analyse en het genereren van rapporten over live gegevens kunnen met hoge snelheden plaatsvinden. Deze verhoogde snelheid helpt organisaties om veel sneller dan voorheen geïnformeerde, datagestuurde beslissingen te nemen. En dankzij het gestandaardiseerde platform is het makkelijker voor organisaties om hun workflows te stroomlijnen.

Geoptimaliseerde TCO

De voordelen van een vereenvoudigde IT-infrastructuur zijn velerlei. Grotere hoeveelheden gegevens kunnen sneller verwerkt worden. Bedrijven kunnen anders gezegd meer doen met minder, waardoor de lopende operationele kosten lager worden. Implementatieopties zoals cloud, on-premise of hybride stroomlijnen het IT-landschap verder, beperken onnodige investeringen in infrastructuur en optimaliseren de totale eigendomskosten.

Betere overall prestaties

Aangezien SAP S/4HANA draait op SAP’s in-memory database HANA, belooft het bedrijven verbeterde prestaties voor complexe en tijdkritieke bedrijfsprocessen. Denk aan real-time, krachtige supply chain-toepassingen die prognoses, planning en tijdige besluitvorming ondersteunen. SAP brengt regelmatig nieuwe functies en apps uit die de systemen nog competenter, efficiënter en intelligenter moeten maken. Bovendien belooft SAP dat elke S/4HANA cloud release meer functionaliteit biedt.

Flexibiliteit

Of het nu gaat om een gloednieuwe greenfield S/4HANA-uitrol of een brownfield-migratie, ondernemingen die migreren naar S/4HANA beschikken over flexibiliteit om nieuwe bedrijfsovernames toe te voegen, activa proactief te bewaken en vervelende taken bij werknemers weg te halen. Tegelijkertijd kunnen routinetaken die voorheen handmatig werden gedaan geautomatiseerd worden, zoals het genereren van rapporten, waardoor werknemers zich kunnen richten op productievere werkzaamheden.

Door legacy ERP-platforms te upgraden naar SAP S/4HANA kunnen organisaties zich veel sneller aanpassen aan de veranderende marktdynamiek. Zo zet je een veerkrachtig bedrijf neer dat toekomstbestendig is en gemakkelijker inspeelt op veranderingen in de markt.

Klaar voor de toekomst met innovatieve technologieën

SAP S/4HANA biedt bedrijven de nieuwste technologische ontwikkelingen die in potentie hun groeistrategie helpen ondersteunen. Zaken als Artificial intelligence (AI), machine learning en geïntegreerde, real-time voorspellende gegevensanalyse zijn aanwezig. Ook wordt er geïnnoveerd met de allernieuwste technologieën zoals conversational User interface (UI), predictive accounting, big data en het Internet of Things (IoT).

Wil je weten wat S/4HANA voor meerwaarde voor jouw organisatie kan betekenen en welke rol onze SAP-specialisten daarbij kunnen spelen? Ik beantwoord graag je vragen over S/4HANA.

Gerelateerde artikelen

Regelgeving voor generatieve AI – wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen

Regelgeving voor generatieve AI – wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen

Van het boosten van productiviteit tot het navigeren door complexe regelgeving, GAI is cruciaal voor elke vooruitstrevende CIO. Duik dieper in de evolutie sinds de lancering van ChatGPT en blijf op de hoogte van wereldwijde beleidsveranderingen. Zorg dat je niet alleen meekomt, maar ook vooroploopt.

Harnessing AI to improve cyber resilience

Harnessing AI to improve cyber resilience

An expanding attack surface and complexity of threats continue to increase business risks. For most CIOs and CISOs, AI and cyber resilience dominate discussions with the board. AI can disrupt businesses in a positive (or negative) manner, but applied with cybersecurity, it can be a formidable ingredient to achieve levels of cyber resilience unseen before.

Ontdek generatieve AI en keer het tij bij ontevreden klanten

Ontdek generatieve AI en keer het tij bij ontevreden klanten

Klanttevredenheid lijdt onder gebrekkige service. Een tekort aan ‘virtuele empathie’ en verspreide klantdata zijn knelpunten. Generatieve AI kan uitkomst bieden, denk aan slimmere chatbots, geautomatiseerde kennisartikelen en expertinschakeling voor complexe problemen.