Het echte potentieel van multicloud-connectiviteit benutten

Bo Duim

29 april 2024

Multicloud is geen vluchtige trend maar een fundamentele verschuiving in het digitale landschap. Aangezien ondernemingen gemiddeld in vijf clouds werken, is het absoluut noodzakelijk om het potentieel van multicloud-connectiviteit te begrijpen en te benutten. In deze blog worden de fijne kneepjes van multicloud-implementatie verkend, waarbij de nadruk wordt gelegd op kritieke onderdelen voor succes en de unieke aanpak van InterCloud voor het naadloos verbinden van multicloud-resources op schaal wordt belicht.

Navigeren door het multicloudlandschap: verder dan implementatiestatistieken – Ondernemingen zijn niet langer gebonden aan één cloudprovider, maar navigeren door een complex ecosysteem van clouds die zorgvuldig zijn gekozen voor verschillende operationele behoeften. Deze diversificatie gaat verder dan het beperken van risico’s; het is een weloverwogen orkestratie voor het optimaliseren van prestaties, veerkracht en operationele efficiëntie.

De industrie staat echter voor een uitdaging: hoe kunnen bedrijven verder gaan dan alleen statistieken over de inzet van multicloud en zich richten op kritieke onderdelen die het potentieel echt maximaliseren? Het antwoord ligt in het bekijken van multicloud niet als een geïsoleerde strategie, maar als een integraal onderdeel van de grotere digitale architectuur.

Kritische componenten voor multicloud-succes: orkestratie gaat verder dan implementatie Succes in multicloud ligt niet alleen in het inzetten van meerdere clouds, maar in het orkestreren van kritieke componenten. Dit omvat naadloze integratie, effectieve resourcetoewijzing en een holistische aanpak die multicloud verandert van een strategie in een krachtig operationeel bedrijfsmiddel.

InterCloud treedt hier op als serviceprovider die de conventionele rol van beheerde connectiviteit overstijgt. InterCloud faciliteert end-to-end oplossingen, waarbij een verzameling services wordt gecombineerd, geïntegreerd en geleverd aan de klant. Deze implementatie strekt zich uit van de cloudprovider tot de klantlocatie, indien nodig zelfs tot de laatste kilometer.

Navigeren door multicloud-architecturen: complexiteit decoderen Het begrijpen van de ingewikkelde dans van multicloud-architecturen is een veelvoorkomende uitdaging in de sector. Digitale activiteiten vereisen een dieper begrip, waarbij een one-size-fits-all benadering wordt vervangen door een op maat gemaakte strategie die is afgestemd op de unieke eisen van het bedrijf.

InterCloud komt naar voren als een gids door deze complexiteit. InterCloud beperkt zich niet tot het leveren van connectiviteit, maar biedt een holistische aanpak, waarbij multicloudresources naadloos en op schaal met elkaar worden verbonden. Het gaat niet alleen om het verbinden van clouds; het gaat erom ondernemingen in staat te stellen hun collectieve krachten op intelligente wijze te benutten.

Uitgebreide evaluatie: meer dan alleen connectiviteit – Bij het selecteren van cloudproviders houden bedrijven rekening met factoren die verder gaan dan connectiviteit. Egress fees, de kosten van gegevens die het netwerk van een provider verlaten, en opslagkosten zijn van cruciaal belang. Hoge egress fees hebben invloed op de operationele kosten en diverse opslagopties vereisen kosteneffectieve beslissingen voor grote datasets. Compute-kosten, gekoppeld aan virtuele bronnen, beïnvloeden beslissingen op basis van prestaties en kosteneffectiviteit. Het gemak waarmee legacy-infrastructuur kan worden omarmd is belangrijk voor een naadloze migratie, en naleving van beveiligingsstandaarden is cruciaal en draagt bij aan het vertrouwen in de gekozen leverancier.

Multicloud verheffen van strategie tot krachtpatser Multicloud gaat niet alleen over het inzetten van meerdere clouds; het gaat over het orkestreren van een naadloze, geïntegreerde en holistische strategie. InterCloud overstijgt de conventionele rol van connectiviteitsprovider met zijn end-to-end-oplossingen en inzet voor onboarding-ondersteuning. InterCloud is de orkestrator die multicloud-resources naadloos en op schaal met elkaar verbindt en multicloud verandert van een strategie in een krachtcentrale.

Gerelateerde artikelen

Supply Chain Trends 2024: de digitale revolutie

Supply Chain Trends 2024: de digitale revolutie

Geavanceerde technologieën zetten de wereld van de toeleveringsketen op zijn kop. Met snel evoluerende mogelijkheden op het gebied van generatieve AI, data-analyse, automatisering, machine learning, IoT, blockchain en meer, is de ‘slimme’ toeleveringsketen hard op weg het nieuwe normaal te worden.

De grote uitdaging van duurzaamheidsdata oplossen

De grote uitdaging van duurzaamheidsdata oplossen

Een goed besluit is gebaseerd op goede data. Bedrijven moeten zich dan ook afvragen: hebben we deze data? Hoe krijgen we er toegang toe? Wie is er verantwoordelijk voor? In deze paper delen we hoe CIO’s en datamanagers de uitdaging van duurzaamheidsdata kunnen tackelen.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO’s spelen steeds vaker een leidende rol bij het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten, waardoor zijn of haar positie belangrijker en complexer is geworden. Maar de traditionele rol van de CIO, namelijk het leveren van IT-diensten, vraagt ook meer aandacht door de sterk gedistribueerde, hybride IT omgeving.

‘Behaal het gewenste resultaat en impact door AI collectief aan te pakken’

‘Behaal het gewenste resultaat en impact door AI collectief aan te pakken’

De hoeveelheid data die wordt beheerd en nodig is voor het runnen van een bedrijf groeit exponentieel. Het vormt het kloppend hart van de meeste bedrijven. Het genereren en beheren van grote hoeveelheden data is echter niet genoeg. Daar weet Rajiv Nayan, Vice President en General Manager bij Digitate, softwareleverancier van AIOps-oplossingen, alles van.