Jeroen Scheer

‘Transformatieve kijk op bestaande bedrijfsmodellen’

Jeroen Scheer (Shell) onderscheidt zich door zijn innovatieve en transformatieve kijk op bestaande bedrijfsmodellen. In zijn huidige rol als Leader Digital Innovation & Technologies geeft hij met visie en passie handen en voeten aan de energietransitie.

Dat omvat binnen Shell het opzetten, beheren en implementeren van moderne digitale oplossingen, zowel voor procesoptimalisatie als het verbeteren van klantervaringen alsmede het creëren van nieuwe bedrijfsmodellen. Naast zijn digitale focus is Jeroen Scheer waarnemend IT-manager voor binnen Shell toegepaste (duurzame) energie-oplossingen.

“Ik ben gepassioneerd door de waarde van digitalisering voor de bedrijfsresultaten”, vertelt de onlangs tot Meest innovatieve leider van Nederland uitgeroepen Scheer. Daarbij geeft hij mede vorm aan een betere toekomst, zowel voor Shell als de gehele samenleving. “Dat begint bij bruikbare oplossingen en architecturen met echte en duurzame impact en resultaten”, zegt hij.

Brede erkenning

De Leader Digital Innovation & Technologies wordt brede erkend voor zijn leidersrol in de energie- en mobiliteitssector en in het bijzonder zijn bijdrage aan het verslimmen van steden en gemeenschappen – onder meer gericht op het beheer en de transitie van het elektriciteitsnet en andere vormen van verduurzaming. Jeroen Scheer werkte eerder bij onder andere Alliander en Vattenfall (Nuon).

“De energietransitie moet sneller”, zei hij in april dit jaar tijdens zijn winnende pitch voor de CIO Magazine Innovation Awards. “Niet alleen voor ons, maar ook voor onze kinderen.” De jury beschreef hem als een visionair die zijn nek uitsteekt in een traditioneel conservatieve sector.

Tijdens het jaarcongres Insights for Techleaders op 25 juni in Nieuwegein deelt Jeroen Scheer zijn inzichten over de uitdagingen en kansen in de energietransitie en de doorslaggevende rol die digital daarbij kan spelen.