20 juni 2023
Green Village Nieuwegein

Blokhoeve 7, 3438 LC Nieuwegein

Sprekers

Programma

Partners

Wat is het geheim van succesvolle digitale transformaties? Je hoort het tijdens het CIO&CDO Insights!

Als CIO’s en CDO‘s hebben we te dealen met uiteenlopende belangen. We zijn verantwoordelijk voor een technologielandschap dat niet alleen robuust en efficiënt is, maar bovendien flexibel moet kunnen meebewegen met de wensen en eisen van de organisatie. Een modulaire digitale architectuur en doordachte datahuishouding vormen de basis voor omarming van alle nieuwe mogelijkheden voor waarde creatie voor business en bedrijf in de toekomst.

Tijdens CIO&CDO Insights vertellen collega-technologieleiders zelf hoe ze weerbaarheid, schaalbaarheid en adaptiviteit realiseren als onderdeel van hun langetermijn-roadmap. Het gouden pad naar succes bestaat niet – elke situatie vraagt om andere visie, werkwijzen, samenwerkingsverbanden en leiderschap. Maar de verhalen van deze leiders met proven trackrecord bieden voldoende inzicht en handvatten om ook onze eigen transformaties te versnellen.

Thema’s tijdens dit event zijn onder andere:

* End-to-End Value Journeys

* Digital Transformation

* Secure & Data

* New Technology

* New Ways of Working

* Talent Management,

* Platform Economy.

De primaire focus tijdens het evenement ligt op de rol van CIO’s, CTO’s en CDO’s, maar gezien het cross-functionele karakter zijn ook CMO’s, COO’s, CEO’s en (andere) innovatieleiders welkom.

Where?

Green Village Nieuwegein

When?

20 juni 2023 12:00-20:30

Who?

75+ CxOs & IT Directors

Sprekers

Klik voor meer informatie op een spreker

Joey Janssen

Director Change & Technology at Swiss Sense

Christel van Leeuwen

Transformatiemanager-  Bovemij

Remi Verhoeven

Senior Manager – KPMG

Bjørn Kreijen

Group Director Digital & eCommerce – Boels Rental

Bas Overtoom

Director – Data Analytics at KPMG

Dimitri van Zantvliet

CISO – NS

Laura Koetzle

Vice President, General Manager – Forrester

Marcel van der Walle

Digital Transformation Manager @Morphé – Bovemij

Edgar van Zoelen

Global practice leader Performance Analytics & Digital Transformation at Philips

Jacco Landlust

Global Head of Cloud bij ING Groep

Rob Visser

Group CIO – NN & CIO of the Year 2022

Glen Schrijvers

Dagvoorzitter

Break-out sessies

Ecosysteem voor de mobiliteitsbranche

Christel van Leeuwen en Marcel van der Walle – Bovemij

Bovemij is 60 jaar geleden opgericht als verzekeringsbedrijf voor de mobiliteitsbranche. Het biedt tevens financieringen, garantieproducten, data- en mobiliteitsdiensten. Als antwoord op alle disruptieve ontwikkelingen in de sector creëert Bovemij nu een B2B2C-ecosysteem dat mobiliteitsbedrijven, partners en consumenten met elkaar verbindt.
“Het ecosysteem en de digitalisering van Bovemij komen neer op een complete transformatie van het bedrijf.” Hoe ze hier handen en voeten aan geven leggen ze uit in deze sessie!

From powerpoint to practice

Rob Visser – NN

Onder het motto ‘great people create great results’ leidt Rob Visser als Group CIO wereldwijd de strategische IT- en technologieagenda van NN. Engineering, vakmanschap en klantgerichtheid zijn volgens hem sleutelfactoren binnen succesvolle digitale transformaties. De wensen en behoeften van de klant staan daarbij centraal. “Belangrijk is de embedding van engineering binnen de diverse NN-product teams”, zegt de regerend CIO of the Year. In de break-out gaat Rob Visser dieper in op hoe die embedding in de praktijk wordt gerealiseerd.

Deze sessie wordt gehost door Adobe

Psychologie ontmoet klantgerichte technologie

Bjorn Kreijen – Boels

Bjørn Kreijen heeft bij Boels een belangrijk aandeel in de recente ontwikkelingen tot een echte digitale corporate.  Speerpunt vormen de gevalideerde klantreizen en optimale klantervaring op basis van de juiste data en systemen. Daartoe is binnen Boels sinds Kreijens aantreden een enorme slag gemaakt. Liefst 92 verschillende websites zijn naar één modern platform bewogen, inclusief self-servicemogelijkheden voor klanten. Er wordt bovendien gewerkt een modulaire, composable architectuur. Bjørn gaat in deze sessie dieper in op het wat en hoe van zijn missie binnen Boels, waar niet alleen de technologie maar ook de psychologie een belangrijke rol in spelen

Deze sessie wordt gehost door Nextview

De infrastructuur achter een ‘minimal shareable bank’

Jacco Landlust – ING

De ING Private Cloud (IPC) levert een cruciale bijdrage aan de bedrijfsstrategie van ING, waarbij goeddeels autonome landenorganisaties optimaal worden ondersteund met centraal aangeboden IT-componenten en voorzieningen. ING’s private cloudomgeving is daarmee naast een belangrijke moderniseringsslag vooral een door de business gedreven initiatief. Jacco Landlust heeft de dagelijkse leiding over de IPC.  Hij gaat in deze sessie dieper in op de technische aspecten van de ING Private Cloud (IPC). Tijdens deze sessie worden onder meer vragen over opzet, aansturing en architectuur beantwoord.

Deze sessie wordt gehost door Dell

Strategische keuzes in het digitale domein

Joey Janssen – Swiss Sense

Het creëren van waarde en het maken van impact staan voor de Director Change en Technology centraal. Daarbij maakten Janssen en zijn collega’s binnen de board of directors een kleine twee jaar geleden een belangrijke principiële afweging. Waar men er aan de businesskant voor kiest om producten, winkels en logistiek in eigen hand te houden, opteert men binnen het technologie- en datadomein steeds vaker voor uitbesteding. De vraag om zaken wel of niet zelf te doen vereist keer op keer een zorgvuldige afweging. Elke beslissing heeft namelijk voor- en nadelen. Daarnaast spelen aspecten zoals het technologisch en functioneel zo goed mogelijk op elkaar laten aansluiten van partners. In deze sessie gaat Joey o.a. verder in op de bestuurlijke rol van tech-verantwoordelijken binnen groeiende organisaties en de eventuele toegevoegde waarde van managed services.

Deze sessie wordt gehost door Nextview

Alleen (digitaal) communiceren hoef je te standaardiseren

 Johan Huijgen – VEON

Wat standaardiseer je wel als telecomoperator met tienduizenden medewerkers in zeven regio’s en wat laat je regionaal? Waar behaal je synergie en bevorder je de samenwerking? In eenduidige, makkelijke, schaalbare en flexibele communicatie! Johan Huijgen, Group Cyber Security & IT director bij VEON, gaat in deze sessie samen met Zoom graag het gesprek met je aan over welke afwegingen – flexibiliteit, veiligheid, schaalbaarheid – er mee spelen in de keuze en hoe je dat in een gedecentraliseerde organisatie geïmplementeerd en algemeen geaccepteerd krijgt!

Digital Employee Experience leidt het nieuwe werken voor IT

Yvette Hillenaar, Nexthink

Van de versnelling van digitale transformatie tot de opkomst van op werknemers gerichte IT-strategieën, technologieleiders moeten rekening houden met een snel veranderende omgeving. Aan hun teams de taak om die steeds complexere IT-omgeving te ondersteunen. Hoe leid je dat in goede banen en hou je het overzicht? In deze sessie komen de volgende punten aan bod:

  • Wat brengt Digital Employee Experience mij als technologieleider?
  • Hoe houd ik grip op de voortdurende uitdagingen van overal werken en verspreide technologie?
  • Hoe vind ik balans tussen duurzame IT-behoeften en assetmanagement?

Ecosysteem dynamiek belangrijke factor in succesvolle transformaties

Edgar van Zoelen – Philips

Belangrijk bij het bepalen van succesvolle digitale transformaties is de menselijke inbreng: talent, cultuur en de manier waarop deze worden gecombineerd. Intern en met partners. Het bouwen van ecosystemen, waarbij soms niet de technologie maar de ‘fit’ belangrijker is, is daarom een essentieel onderdeel van een succesvolle transformatie. Edgar van Zoelen van Philips zal in deze sessie, die hij samen met Wipro zal verzorgen, inzoomen op het belang van shared partnerships. Interessant is dat Wipro zelf ook ziekenhuizen en andere medische instellingen als klant heeft, waardoor het bedrijf op meerdere manieren een rol speelt in de gezondheidsketen. Dit geeft de deelnemers een uniek inzicht in de huidige en groeiende dynamiek van het ecosysteem. Deze lessen uit de medische wereld zijn zeker interessant voor andere sectoren!

Datalekken, het risico van binnenuit – Hoe vertrouwde leveranciers en personeel nu het grootste risico voor uw organisatie vormen.

Mark Butterhoff – IMCD

  • De statistieken zijn duidelijk, het overgrote deel van de cyberaanvallen wordt mogelijk gemaakt door uw eigen personeel, hetzij door onvoorzichtigheid, opzettelijke kwaadwilligheid of overgenomen of onderschept door criminelen.
  • Aanvallen vanuit de ketenpartners en de mensen die daar werken nemen toe – met kansen voor aanvallers op zo’n uiteenlopende manieren als diefstal van intellectueel eigendom, netwerkconnectiviteit of eenvoudige financiële fraude.

Volg deze sessie van Mark in samenwerking met Proofpoint om de dreiging van ‘binnen en buiten’ te ontrafelen en bespreek:

  • Hoe u de gevoelige kwestie van interne dreiging kunt aanpakken zonder uw werknemers te ergeren;
  • Hoe u het risico van uw toeleveringsketen kunt identificeren en beheren;
  • Waarom een goede beveiligingscultuur de essentiële basis is voor een veilige organisatie.

Intelligente cyberautomatisering: uitdagingen aanpakken in een evoluerend bedreigingslandschap

Nathan Howe –  Zscaler & Suzanne Rijnbergen – Accenture

In een wereld waarin cyberdreigingen voortdurend evolueren en het tekort aan bekwame professionals aanhoudt, komen intelligente automatisering, kunstmatige intelligentie en machine learning naar voren als cruciale hulpmiddelen op het gebied van cyberbeveiliging.

In deze boeiende breakout-sessie komen Accenture en Zscaler samen om de impact van deze vooruitgang op cyberbeveiligingsoperaties te onderzoeken, terwijl ze CIO’s aanmoedigen om hun paraatheid te beoordelen en belangrijke systemen te identificeren die mogelijk vatbaar zijn voor aanvallen.

 

Let op: deze sessie in het Engels

Programma

12:00 - 13:00

Ontvangst met lunch

13:15 - 14:45

Plenaire sessies

14:45 - 15:30

Break

16:00 - 17:00

Break out sessies

16:45 - 17:45

Borrel

18:00 - 20:30

Diner, bij mooi weer heerlijk buiten!