Thijs van Winden

Thijs van Winden (Whiffle): ‘SaaS-platform voor complexe voorspellingen en simulaties’

Whiffle is een spin-off van de Technische Universiteit Delft en biedt weersvoorspellingen en simulaties op hyperlokale schaal met een ongeëvenaarde precisie. Het bedrijf ontwikkelt een zogeheten Large Eddy Simulation (LES) model om met behulp van GPU’s de meteorologische complexiteit met ongeëvenaarde nauwkeurigheid op te lossen. Hiermee levert Whiffle op maat gemaakte en betrouwbare voorspellingen en simulaties die gebruikt worden voor onder andere optimalisatie van energiehandel voor bestaande wind- en zonneparken en het in kaart brengen van het windklimaat en de opbrengsten van nieuwe windparken.

Het bedrijf is gevestigd in het scale-up gemeenschapsgebouw Next-Delft in Nederland. De combinatie van wetenschap en ambitie helpt onder andere klanten als Shell, General Electric, Essent, Gemini, Aeris en OutSmart. Voor deze bedrijven voorspelt Whiffle overigens niet alleen het weer. Het verandert meteorologische gegevens in een cruciaal hulpmiddel voor duurzame en strategische planning in meerdere door het weer beïnvloede sectoren.

Levi9 Technology Services ondersteunt Whiffle met de bouw en verdere ontwikkeling van Whiffle Wind: een krachtig en schaalbaar SaaS-platform waarmee klanten eenvoudig en zonder investering in eigen GPU’s het hyperlokale windklimaat in kaart kunnen brengen. “Levi9 heeft ons geholpen om te versnellen en de vlucht naar voren te maken”, vertelt Thijs van Winden, CTO van Whiffle. “Dankzij onze samenwerking kunnen wij nu een groter deel van de markt bereiken met onze oplossing”

De gezamenlijke sessie van Whiffle en Levi9 tijdens de Innovation Summit & Dinnershow is daarmee ook zeer interessant voor CxO’s uit uiteenlopende industrieën die hun eigen digitale dienstverlening een maximaal aanpasbaar en schaalbaar platform willen geven.

Spreker: Thijs van Winden, CTO Whiffle
Gastheer: Hein Hop, Business Development Director Levi9