Dave Badoux

Dave Badoux (Shell): ‘Creating maximum supply chain transparency and insight’

Binnen industriële omgevingen zijn supply chains van oudsher sterk verkokerd. Ketens werken op basis van papieren processen, waardoor inzicht en transparantie ontbreken. Dit verhindert track & trace van assets en staat ketensamenwerking in de weg. Hoe ontwikkel je een branchebrede oplossing die transparantie van informatie biedt binnen het aanschafproces van industriële onderhoudsapparatuur?

Shell en Wipro Lab45 hebben samen het digitale platform Falcon gecreëerd voor end-to-end asset management. Het pakt genoemde uitdagingen aan door voorheen op zichzelf staande systemen in de supply chain rond de levenscyclus van assets te digitaliseren, waardoor zichtbaarheid, betrouwbaarheid en vertrouwen in data ontstaat. Deze transformatie naar een connected en interoperabel platform voor activabeheer verbetert het gebruik ervan en verlaagt de kosten van asset-bezit.

Wipro Lab45 richt zich op het bevorderen van innovatie en het verkennen van opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie, blockchain, Internet of Things (IoT) en meer. Het doel is om oplossingen te creëren voor complexe zakelijke uitdagingen door middel van co-creatie met klanten en partners.

Op de Innovation Summit & Dinnershow deelt Dave Badoux, Principal Quality Engineer bij Shell, zijn ervaringen over hoe hij tot de ontwikkeling van het Falcon-platform kwam. Wat betekent dit voor andere sectoren zoals de luchtvaart, de automobielsector of de logistiek? Elke leider die in haar of zijn branche met dit soort uitdagingen wordt geconfronteerd, zou aan deze interactieve sessie moeten deelnemen.

Spreker: Dave Badoux, Principal Quality Engineer, Shell Gastheer:
Jorn Fokkens, Change & Value Lead voor innovatie Supply Chain, Wipro