De 27e PwC CEO Survey: het CEO-gevoel ontcijferd voor de CISO

PwC

20 februari 2024

De nieuwste editie van de jaarlijkse PwC CEO Survey biedt een kijkje in de hoofden van CEO’s van over de hele wereld. De inzichten uit dit rapport laten belangrijke veranderingen zien die impact hebben op CISO’s en hun organisaties. Ze laten zien waar zij zich zullen moeten aanpassen om concurrerend en compliant te blijven.

In deze white paper worden vijf veranderingen belicht die rechtstreeks verband houden met cyberrisico’s en die van invloed zijn op de CISO-functie. Nu steeds meer CEO’s cyberrisico’s als een topprioriteit beschouwen en anticiperen op technologie-gedreven veranderingen in een omgeving van toenemende overheidsregulering, hebben CISO-teams een rol te spelen bij de transformatie van hun organisaties. We gaan verder dan de statistieken.

Lees in deze whitepaper onze aanbevelingen over hoe CISO’s deze uitdagingen in kansen kunnen omzetten en kunnen gedijen in de huidige dynamische wereld.

Gerelateerde artikelen

Rapport: kwart cyberaanvallen gericht op OT-systemen

Rapport: kwart cyberaanvallen gericht op OT-systemen

Ofschoon bedrijven met OT vorderingen maken op het gebied van cybervolwassenheid, hebben ze met een snel groeiende hoeveelheid aanvallen te maken. Bijna een kwart van alle cyberaanvallen is nu op OT-ststemen gericht.

De werkelijke kosten van downtime

De werkelijke kosten van downtime

Wat gebeurt er als een grote organisatie te maken krijgt met DDoS-aanvallen, softwarestoringen of zelfs een bedrijfsbrede hack? Hoewel de directe kosten van ongeplande downtime gemakkelijk zichtbaar zijn, moeten organisaties de indirecte of verborgen kosten van digitale storingen niet onderschatten.

Jeroen Schipper (Gemeente Den Haag) is 
CISO of the Year 2024

Jeroen Schipper (Gemeente Den Haag) is 
CISO of the Year 2024

Jeroen Schipper, CISO bij de Gemeente Den Haag, heeft gisteravond de CISO of the Year 2024 Award gewonnen. Hij dankt de prijs aan zijn transformationele rol en zijn holistische en inclusieve benadering van cybersecurity. Ook zijn bijdragen aan de professionalisering van het CISO-vak en zijn rol als actieve vertegenwoordiger van de stad Den Haag op cybersecurity-gebied zijn meegewogen.