De 27e PwC CEO Survey: het CEO-gevoel ontcijferd voor de CISO

PwC

20 februari 2024

De nieuwste editie van de jaarlijkse PwC CEO Survey biedt een kijkje in de hoofden van CEO’s van over de hele wereld. De inzichten uit dit rapport laten belangrijke veranderingen zien die impact hebben op CISO’s en hun organisaties. Ze laten zien waar zij zich zullen moeten aanpassen om concurrerend en compliant te blijven.

In deze white paper worden vijf veranderingen belicht die rechtstreeks verband houden met cyberrisico’s en die van invloed zijn op de CISO-functie. Nu steeds meer CEO’s cyberrisico’s als een topprioriteit beschouwen en anticiperen op technologie-gedreven veranderingen in een omgeving van toenemende overheidsregulering, hebben CISO-teams een rol te spelen bij de transformatie van hun organisaties. We gaan verder dan de statistieken.

Lees in deze whitepaper onze aanbevelingen over hoe CISO’s deze uitdagingen in kansen kunnen omzetten en kunnen gedijen in de huidige dynamische wereld.

Gerelateerde artikelen

Gebrekkige compliance: Nederlandse bedrijven vatbaar voor datalekken

Gebrekkige compliance: Nederlandse bedrijven vatbaar voor datalekken

Meer dan een derde van alle Nederlandse bedrijven zakte vorig jaar voor hun compliance-audit. Daardoor lopen ze een tien keer grotere kans op een datalek. Tien procent werd in 2023 slachtoffer van een ransomware-aanval. Van al die bedrijven betaalde vier procent losgeld. Dat stelt Thales in zijn meest recente Data Threat Report.

Twee derde werknemers gokt met security

Twee derde werknemers gokt met security

Ruim twee derde van Nederlandse werknemers brengt de organisatie bewust in gevaar, wat tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies leidt. Meer dan vier op de vijf van de onderzochte organisaties maakte in 2023 ten minste één succesvolle aanval mee.

Overheid lanceert NIS2-Quickscan

Overheid lanceert NIS2-Quickscan

Op 29 februari heeft de Rijksoverheid de NIS2-Quickscan gelanceerd waarmee organisaties zich kunnen voorbereiden op de nieuwe Europese NIS2-richtlijn. Deze richtlijn is gericht op het vergroten van de digitale weerbaarheid van bedrijven en organisaties in de EU.

Bestuur CISO Platform Nederland is compleet

Bestuur CISO Platform Nederland is compleet

Het bestuur van CISO Platform Nederland, de non-profit vereniging van de CISO community Nederland, is compleet: de CISO’s Dimitri van Zantvliet, Luisella ten Pierik, Mahdi Abdulrazak, Justin Broeders en mede-oprichter Rob Beijleveld zijn op 16 februari officieel toegetreden tot het bestuur van de organisatie.