CIO TV #42 ‘Ecosysteem Brabant’ met Maurice Geraets, Martijn Lammers en Bart Luijten

In deze livestream: Bart Luijten, CIO & Directeur van de IMS Technische Universiteit Eindhoven, Martijn Lammers, mede-oprichter & chief Strategy bij Lightyear en Maurice Geraets, co-CEO van NXP Semiconductors. We gaan in gesprek over de innovatiekracht van ‘ecosysteem Brabant’. Van onderwijs tot start-ups/scale-ups en volwassen bedrijven, plus de belangenbehartigende en ondersteunende organisaties in dit ecosysteem.

Digitalisering van de academische wereld met nieuwe competenties, datagedreven onderzoek met AI en high-performance computing én blended learning is een relevante transitie, vertelt Bart Luijten. Oud-student Martijn Lammers vertelt hoe hij het meest leerde door challenged-based learning met het multidisciplinaire solarteam.

Maurice Geraets onderstreept de wisselwerking met de TU door kennisuitwisseling door engineers en samenwerking met onderzoekers. Om stappen te zetten in innovatie is het samen projecten oppakken binnen het ecosysteem evident, zoals het concreet maken van AI met smart mobility van EAISI. Het ecosysteem drijft impact; ook nationaal en internationaal én geeft onderlinge versterking, talent en ervaring. Voor Martijn betekende dit een vliegende start voor de solar-auto die binnenkort op de markt komt.

Als advies zegt Martijn niet bang te zijn om te falen. Wees nieuwsgierig en zoek verbinding, voegt Bart toe. Tot slot tipt Maurice CIO’s over edge computing. Alle devices worden intelligenter, een kans om hun kennis en kunde dichter bij productontwikkeling te brengen.