Futuriom bespreekt de komende hausse in multi-cloud netwerken, waarom meerdere clouds de sleutel zullen worden tot IT-strategie en hoe dit grote veranderingen voor netwerken betekent. Ontvang deskundige inzichten uit dit uitgebreide rapport en leer:

‘The Great Cloud Wave’ – de verschuiving van IT-applicaties naar multiple and hybrid clouds – creëert vraag naar nieuwe multi-cloud networking (MCN) -oplossingen die de netwerkinfrastructuur tussen cloud constructies kunnen verenigen.

Enterprise IT-, Netwerk- en Security managers willen een uniforme netwerkinfrastructuur die verbinding kan maken met meerdere clouds en kan worden geïntegreerd met hun bestaande netwerken en IT-investeringen. Futuriom verzamelde deze feedback uit een enquête onder 150 zakelijke eindgebruikers met technologische rollen, gekwalificeerd als Director-niveau en hoger.

Download het rapport

De belangrijkste drijfveren van MCN zijn onder meer het bieden van meer opties voor multi-cloud en hybride cloud (69%), het consolideren van datacenter met public cloud infrastructuur (69%), het verbeteren van de prestaties van gedistribueerde applicaties (65%) en het beheren van beveiligingsbeleid en zichtbaarheid (61%), volgens onderzoek van Futuriom.

MCN-oplossingen zullen worden gebruikt om software gedefinieerde virtuele netwerken te creëren die privé-datacenters, openbare cloud- en bedrijfsnetwerken kunnen integreren. Dit zal de introductie stimuleren van Network as a Service (NaaS), software-defined networking (SDN) en Application Programming Interfaces (API’s) om bestaande netwerken en cloudplatforms te verbinden en te integreren.

Top use cases van MCN, volgens de feedback van eindgebruikers, omvatten security integratie en virtual firewall management, multi-cloud application-integration en performance assurance, netwerk visibility, security analytics en uniforme multi-cloud netwerkmonitoring en management.

“Omdat mensen meer dingen nodig hebben (uit de cloud), zijn we meer een multi-cloud omgeving geworden. Vanuit het oogpunt van eenvoud willen we de dingen niet vier keer doen. We willen het een keer doen. Eenvoud van handelen is essentieel.”
– Bobby Willoughby, netwerkarchitect bij Aegon

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam