Is het tijd om de roadmap voor ERP aan te passen? Als IT-beslisser voel je ongetwijfeld druk om applicaties naar de cloud te verhuizen. Migreren gaat met sommige toepassingen gemakkelijker dan met andere, zoals ERP-systemen. ERP uit de cloud biedt weliswaar kansen om snel te innoveren, maar er kunnen onverwachte kosten bij komen kijken, waardoor besparing ver weg lijkt. Los daarvan kan het nog jaren duren voordat deze SaaS-gebaseerde ERP de functionaliteit biedt die je gewend bent.

Het is niet zo vreemd dat de meeste bedrijven ervoor kiezen hun ERP-applicatiesuite voorlopig intern te laten draaien. Als jouw organisatie die keus heeft gemaakt: prima. Het is echter wel slim om te kijken of de ERP-roadmap geen bijstelling behoeft. In het snel veranderende technologische landschap van vandaag ligt dat wel voor de hand. Maar vergeet dan niet dat je uiteindelijke doel bepalend is voor het verloop van de route, en laat je niet afleiden door de weg die leveranciers voor je hebben bedacht.

Dat betekent dat je je niet onder druk moet laten zetten door een leverancier die dreigt de volledige support te laten vallen als je niet binnen hun deadline naar de cloud migreert. Het betekent ook dat je preventief tewerk moet gaan en alle bestaande licenties en investeringen in aangepaste code veilig moet stellen, terwijl je wacht tot de markt voor SaaS-applicaties volwassen genoeg is.

Tegelijkertijd kun je een eerste, betrekkelijk eenvoudige en kostenbesparende stap zetten door je ERP-suite uit het datacenter te bevrijden en onder te brengen in de cloud via IaaS. Vervolgens kun je daadwerkelijk gaan innoveren met andere opties uit de cloud die de kernfunctionaliteit van ERP complementeren. Want het mijden van innovatie is simpelweg geen optie.

Dus of je de roadmap voor je ERP-toepassing nu aanpast of niet, vergeet nooit een degelijke kosten-batenanalyse te maken waarin de financiële onderbouwing, de risico’s en de ondersteuning en verantwoordelijkheden binnen je organisatie op tafel komen. En houd daarbij altijd het uiteindelijke doel voor ogen.

Bestaande ERP-functionaliteit naar de cloud migreren is geen eenvoudige klus. Daarom hebben wij er een whitepaper over geschreven. Is je interesse gewekt? Laat dan hieronder je gegevens achter. We sturen we de link naar de paper direct naar je inbox.

    .*

    REAGEREN

    Plaats je reactie
    Je naam