De cloud is geen doel op zich. De business moet er wel op aansluiten. Organisaties die een beweging naar de cloud overwegen, moeten eerst helder voor ogen hebben wat hun business drijft, voordat ze een passende cloud-strategie kunnen vormgeven.

Cruciaal in het proces naar cloud-migratie zijn leden van de raad van bestuur, die de vraag moeten kunnen beantwoorden waarom zij naar de cloud willen.

Complicerende factor is dat verschillende stakeholders in de C-suite elk andere beweegredenen voor een gang naar de cloud kunnen hebben, die kunnen conflicteren. Een CEO stuurt waarschijnlijk aan op innovatie en verkorting van de time-to-market, terwijl een CFO toch vooral naar de waarde voor de business tegenover de investering kijkt, afgewogen tegen het risico. Privacy officers en CISO’s kijken er vanzelfsprekend weer heel anders tegenaan. Alle board members moeten dus samen op zoek naar een win-win-situatie.

Het is in veel gevallen uiteindelijk aan de CIO om de brug te slaan naar de andere stakeholders, waarbij hij of zij de alignment van business en IT nooit uit het oog mag verliezen.

Proact heeft een checklist opgesteld die de moeite van het lezen waard is. Geïnteresseerd? Laat dan je zakelijke gegevens achter en download de checklist.

[email-download download_id=”8421″ contact_form_id=”6552″]

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam