Advocatenkantoor DLA Piper en Bloqhouse, een Nederlandse fintech-startup, gaan samenwerken. De partijen gaan de expertise van DLA Piper op het gebied van privacy, toezichtrechtelijke en financiële wet- en regelgeving combineren met de technische kennis van Bloqhouse aangaande het bouwen van blockchainproducten.

Samen werken de partners aan juridisch verantwoorde tokenization van assets op wereldwijde schaal. Tokenization is het proces waarbij assets digitaal en via peer-to-peer op een blockchain verhandelbaar worden gemaakt.

De financiële wereld is de afgelopen jaren in toenemende mate geïnteresseerd geraakt in peer-to-peer technologieën zoals blockchain om assets te verhandelen. Financiële instanties, banken en handelsplatformen zijn wereldwijd op zoek naar hoe zowel digitale assets, zoals Bitcoin, als real assets zoals vastgoed, kunst, graan of goud kunnen worden verhandeld. Een doorbraak op dit gebied zal een compleet nieuw paradigma van waardeuitwisseling creëren.

Voor de eerste pilot zullen de teams focussen op de tokenization van een vastgoedfonds, een juridische entiteit die een of meerdere vastgoedobjecten omvat. Eigendomscertificaten van het fonds zullen in tokens worden omgezet en in werking worden gesteld op de Ethereum blockchain. Tokenhouders hebben recht op het economisch voordeel dat voortvloeit uit de juridische entiteit, namelijk de huurinkomsten minus de beheerkosten van het fonds. Eind 2017 zal de pilot worden gelanceerd.

Beide partijen geloven dat tokenization grote invloed zal hebben op de vastgoedsector en willen als één van de eersten binnen de Europese markt een antwoord hebben op de vele juridische vragen waarvoor blockchain-ondernemers zich gesteld zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter