Het internet of things gaat van niche-technologie naar mainstream. Vergeleken met vijf jaar geleden is het aandeel bedrijven dat gebruik maakt van IoT-toepassingen toegenomen van 12 naar 29 procent. Hierop duidt wereldwijd onderzoek van Vodafone.

Bedrijven zetten IoT in om geheel nieuwe diensten te ontwikkelen en hun business te transformeren. Twee derde van de organisaties die het IoT hebben omarmd zeggen dat de technologie voor hen al mission-critical is. En bijna alle bedrijven melden positieve resultaten naar aanleiding van hun investering. De omzet kan significant stijgen: gemiddeld 19 procent, terwijl kostenreductie gemiddeld 16 procent bedroeg.

Het aandeel bedrijven dat grootschalig (>50.000) IoT devices inzet is sinds 2016 verdubbeld terwijl de meerderheid van de organisaties die het IoT omarmen melden dat ze er meer aan uitgeven dan twaalf maanden geleden.

Nieuwe standaard

NarrowBand-Internet of Things (NB-IoT) verbindt op een efficiënte manier apparaten met internet. De technologie is in juni 2016 als internationale standaard (3GPP) gedefinieerd binnen het low power wide area (LPWA)-speelveld. Het voordeel van de standaard is dat de techniek bij de grens niet ophoudt, waardoor afnemers hun diensten en/of operatie op termijn wereldwijd beschikbaar kunnen maken. Vodafone Nederland heeft onlangs de laatste hand gelegd aan de commerciële introductie van zijn nieuwe NB-IoT-netwerk.

Over het onderzoek

Vodafone Group heeft voor de vijfde keer onderzoek verricht naar de adoptie van het IoT.

Dit is het vaste redactieaccount van IT Executive. Hierachter gaan meerdere redacteuren schuil. Je bereikt ons op redactie[at]itexecutive.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter