WILDLANDS Adventure Zoo Emmen biedt gasten een unieke ervaring binnen de themaparkenwereld. Omdat dierenwelzijn en een positieve klantervaring centraal staan wil het park medewerkers optimaal ondersteunen. Zij moeten overal in het park snel en eenvoudig, via verschillende apparaten toegang hebben tot de applicaties die ze nodig hebben voor hun werk. Dit alles binnen een omgeving die met een klein team te beheren is en tegen een aantrekkelijk kostenniveau.

In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. WILDLANDS is een nieuw type themapark. 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur.

Overal ter wereld zijn dierentuinen de laatste jaren flink veranderd. Met een savanne waar zebra’s giraffen en struisvogels samen op een groot terrein leefden, was Dierenpark Emmen altijd koploper. Het compleet nieuwe WILDLANDS Adventure Zoo Emmen gaat echter nog een stap verder. De combinatie van een dieren- en avonturenpark, laat gasten de woonomgeving van dieren in het wild zelf ervaren. Gasten begeven zich letterlijk op het terrein van de dieren in de jungle, op de savanne en in het poolgebied. Zonder visuele belemmeringen, met ruimte voor spannende avonturen en de kans om alles over dierenrijk te leren.

Dierenpark Emmen was jarenlang een topattractie in Noord-Nederland. Om relevant te blijven, was het park gedwongen zichzelf opnieuw uit te vinden voor de toekomst. Met een prachtig resultaat: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Aan de rand van de stad biedt het park van 22 hectare gasten drie klimaatzones waar heel veel te beleven valt. In Jungola maken ze kennis met de tropen. Hier komen gasten oog in oog te staan met vogels, olifanten en alligators. Op de savanne van Serenga gaan ze op safari tussen de leeuwen en neushoorns. Hier leren ze ook alles over het belang van natuurbescherming. Het themagebied Nortica biedt gasten toegang tot een havengebied en poolstation. Zo ervaren ze hoe het is om wetenschappelijk onderzoek te doen in een koude setting met zeeleeuwen en ijsberen.

Een app wijst de weg

CEO Frankwin van Beers: “Natuurlijk staan de dieren in WILDLANDS op nummer 1. We willen dat zij zich op hun gemak voelen. Maar dat geldt zeker ook voor onze gasten. Zij moeten een geweldige dag hebben en steeds weer met een gelukkig gevoel vertrekken. Daarom willen we gasten de schoonheid van de natuur en het dierenrijk maximaal laten ervaren. Dus niet alleen kijken, maar ook andere zintuigen prikkelen en vooral veel doen en beleven. Met die ambitie willen we een voorsprong op andere parken en dierentuinen creëren.”

Technologie speelt daarbij een belangrijke rol. Zo heeft het park, net als de natuur, geen wegwijzers. Gasten vinden hun weg via een app. Dit stelt vanzelfsprekend hoge eisen aan de ICT-omgeving. Alleen al omdat er in alle uithoeken van het park stabiele wifi-dekking nodig is. Ook voor de verdere bedrijfsvoering speelt technologie een sleutelrol. De bestaande oplossingen kenden wat betreft stabiliteit, flexibiliteit en beschikbaarheid beperkingen. Daarom ontwikkelde TCA Telecom & IT in opdracht van en samenwerking met WILDLANDS een innoverende ICT-infrastructuur op maat.

Optimale online ervaring

De klantervaring staat centraal in WILDLANDS. CIO Rudolf Kooi vertelt hoe hij de visie van zijn CEO heeft ingevuld. “Gasten moeten kunnen genieten van een leuke dag in WILDLANDS. Daarom moet alles soepel verlopen, zonder zorgen over technologie. Alle activiteiten zijn zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Gasten bestellen en betalen hun toegangskaarten vooraf via de website, betalen hun drankje in een handomdraai en vinden hun weg met de app.” Voor het nieuwe ontwerp benutte het park de voordelen van cloud computing al. Diverse applicaties en systemen draaiden in een public cloud.

De software voor het kopen en betalen van kaarten werkt echter met privacygevoelige klantgegevens en voor de opslag en beveiliging van deze vertrouwelijke data geldt strikte regelgeving. Binnen een public cloud-omgeving kon WILDLANDS niet aan deze regels en eisen voldoen. Daarom koos het park voor een veilige en flexibele private cloud van TCA op basis van VMware-technologie. Wel de vrijheid van schaalbare capaciteit, maar zonder concessies aan de controle en beveiliging.

Virtuele desktops

Om medewerkers tijdens hun werkzaamheden toegang tot relevante applicaties te geven zocht WILDLANDS een betrouwbare en flexibele virtuele desktop-omgeving. Rudolf Kooi: “Zeker in een uitgestrekt park is het belangrijk dat medewerkers letterlijk overal toegang hebben tot applicaties. Dat stelt onze mensen in staat om onze gasten altijd zo goed mogelijk te informeren en helpen. Medewerkers van het park moeten dagelijks rapporteren, een formulier invullen en dit terugsturen naar de back office.

Ook is er een jungle-huis met een tropisch klimaat, waarbij de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 gemonitord worden en is er een volledig programma dat rekening houdt met wat de planten in het jungle-huis nodig hebben. Verder heeft de keuze voor desktopvirtualisatie de verhuizing naar het nieuwe park vergemakkelijkt. Bovendien waarborgt deze oplossing ook dat de IT-omgeving flexibel genoeg is om toekomstige ontwikkelingen en groei op te vangen.”

Flexibele infrastructuur

Flexibiliteit mag echter niet ten koste gaan van de stabiliteit en beheerbaarheid van de omgeving. Zeker omdat WILDLANDS een compacte ICT-afdeling heeft. De desktop-omgeving die in gebruik was, voldeed niet aan deze eisen. In de praktijk was het lastig om nieuwe applicaties toe te voegen en software updates uit te rollen. Ook de performance was een uitdaging. Als iemand een zwaardere, bijvoorbeeld grafische applicatie gebruikte, hadden andere gebruikers hier last van voor hun eigen applicaties. Verder was het niet mogelijk om de desktopomgeving af te stemmen op specifieke behoeften van bepaalde gebruikersgroepen.

As-a-Service

Ondanks dat het herontwerp van het park zwaar leunt op technologie is er voor WILDLANDS geen noodzaak alle IT-resources zelf te bezitten en beheren. TCA ondersteunt WILDLANDS hierbij en biedt het park verschillende technologieën volgens het ‘As-a-service’-model. Kooi legt uit: “Voor de desktops resulteerde dit in VMware Horizon Desktop-as-a-Service (DaaS). Dit sloot goed aan bij onze eisen. Deze virtuele desktopomgeving is niet alleen schaalbaar en flexibel, ook de toegang via verschillende apparaten is eenvoudig. Dit alles binnen een betrouwbare, snelle, veilige en vooral gebruikersvriendelijke omgeving.”

Om te zorgen dat de omgeving zonder investeringen vooraf eenvoudig op en af te schalen is, maakt WILDLANDS ook gebruik van de datacenter services van TCA. “Het pay-as-you-grow model biedt het park de mogelijkheid om de kosten goed te beheersen, wat zeer belangrijk is tijdens de opstartfase van het park. De combinatie met VMware User Environment Manager (UEM) vereenvoudigt het aanmaken en beheren van gebruikersprofielen. Op die manier zijn de inlogtijden van WILDLANDS zeer kort. Bovendien behouden gebruikers steeds hun eigen instellingen als ze in- en uitloggen op verschillende plaatsen”, aldus Albert Spanjer, CEO van TCA Telecom & IT.

“De capaciteit van de cloud-omgevingen kan maandelijks aangepast worden, zodat ze kunnen opschalen in drukke periodes en afschalen in minder drukke periodes”, voegt Spanjer toe. “Met een oppervlakte van 22 hectare is WILDLANDS een groot park, waar medewerkers wel op elke locatie moeten kunnen werken en communiceren. Daarom is het noodzakelijk dat de gebruikte technologie betrouwbaar, snel, veilig en gebruikersvriendelijk is. Als gasten geen kaartje, eten of andere producten kunnen kopen, heeft dat direct impact op hun ervaring. De technologie van VMware is dus een cruciaal onderdeel voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.”

Focus op dieren en gasten

Alle activiteiten en inspanningen van de WILDLANDS zijn gericht op het welzijn van de dieren en de ervaring van de gasten. Medewerkers moeten zich hier 100 procent op kunnen concentreren. Technologie is daarbij een belangrijke enabler, maar moet tegelijkertijd altijd werken. Om dat waar te maken is WILDLANDS continu op zoek naar manieren om ICT efficiënt en tegen lage kosten in te zetten. Flexibiliteit, betalen voor gebruik en eenvoudig beheer zijn daarbij sleutelwoorden. De oplossing van TCA op basis van VMware-technologie helpt WILDLANDS zich volledig te focussen op het succes van het gloednieuwe themapark met dieren.

VMware is wereldwijd leider in cloud-infrastructuur en zakelijke mobiliteit, en helpt organisaties met hun digitale transformatie om concurrerend te zijn in de snel veranderende markt van vandaag. VMware stelt klanten in staat een software-defined aanpak toe te passen op business en IT met zijn cross-cloud architecture en oplossingen voor het datacenter, mobility en security. VMware behaalde in 2016 een jaaromzet van 7,09 miljard dollar en heeft wereldwijd 500.000 klanten en 75.000 partners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Palo Alto, Californië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat alsjeblieft een reactie achter!
Laat hier je naam achter