De Rijksdienst voor het wegverkeer en Fujitsu hebben een vierjarig contract getekend voor het werkplekbeheer van ruim 1.500 medewerkers met mogelijkheid tot verlenging. Fujitsu moet ervoor zorgen dat de medewerkers van RDW flexibel, efficiënt en gebruiksvriendelijk kunnen werken en dat de werkplekken toekomstbestendig zijn.

De afgelopen jaren was de RDW zelf verantwoordelijk voor het leveren van de werkplekdienstverlening aan de organisatie, maar mede door de snelle veranderingen in het ICT-landschap was dit niet meer effectief.

“Binnen de RDW kennen we veel typen devices en een diversiteit aan werkplekken. Het werkplekbeheer willen we volledig overlaten aan een externe partner die een expert is op het gebied van werkplekbeheer. Hierdoor kunnen we als RDW meer de focus leggen op de werkzaamheden voor de ICT-systemen rond onze kerntaken.

Met Fujitsu verwachten wij de partner te hebben binnengehaald die, mede door haar ervaring binnen verschillende overheidsorganen, deze uitdagingen goed overziet en hierop inspeelt”, zegt Zeger Baelde, directeur Bedrijfsvoering bij de RDW.

De RDW wil een toekomstbestendige werkplek die het nieuwe werken ondersteunt en de specifieke taken van de verschillende medewerkers ondersteunt. Fujitsu biedt de RDW verschillende oplossingen, van volledig beheerde tot BYOD. “De meest geschikte werkplek is afhankelijk van de functie, de werkzaamheden en beveiligingseisen waarmee de specifieke medewerker te maken heeft”, zegt Bas de Reus, managing director bij Fujitsu.

Diverse overheidsinstanties deden al eerder een beroep op de kennis en oplossingen van de ICT-dienstverlener. “Deze ervaring kunnen wij goed inzetten om de RDW-medewerkers IT-oplossingen te bieden die de verschillende functies en werkstijlen in deze organisatie ondersteunen, de beveiliging van gevoelige data en systemen waarborgen en de eindgebruikerservaring verhogen.”

BVP
Tijdens de aanbesteding is er gebruik gemaakt van best value procurement (BVP). Hierbij wordt het gebruikelijke principe om een vraag tot in detail te specificeren losgelaten en gaat de inkopende partij meer uit van de expertise die in de markt aanwezig is.

Dit is het vaste redactieaccount van IT Executive. Hierachter gaan meerdere redacteuren schuil. Je bereikt ons op redactie[at]itexecutive.nl.

REAGEREN

Plaats je reactie
Je naam